چطوری استارت اپ خودم را راه اندازی کنم؟!

  • انتشار: ۱۶ جدی ۱۳۹۹
  • سرویس: اطلس پلاس
  • شناسه مطلب: 102977

کسب و کارهایی که به آنها استارتاپ گفته می شود با همه ‌ی ابهام‌ هایی که دارند بسیار جذاب هستند و همه روزه افراد زیادی در صدد راه اندازی این گونه کسب و کارها می باشند.

در این زمینه تجربه‌های موفق زیادی نشان داده که استارت آپ ‌ها با صرف هزینه‌ی کم می‌ توانند رشد فوق العاده ای داشته باشند. پس اصلا دور از ذهن نیست که آدم‌هایی که رویای یک شبه پولدار شدن دارند بخواهند هر چه زودتر یک استارت اپ راه بیندازند.

با وجود این تفاسیر باید گفت این کار ، آنقدرها هم که به نظر می رسد ساده نیست. شاید ما در این زمینه فقط داستان استارتاپ ‌های موفق را شنیده‌ایم در حالی که استارت اپ ‌های زیادی هم بوده اند که نتوانسته‌اند به موفقیت برسند.

مراحل ایجاد استارت اپ
مراحل ایجاد استارت اپ

خوب است بدانید که از هر صد استارت اپ شاید ده تای آن‌ ها می ‌توانند به کارشان ادامه بدهند و پیشرفت کنند. بنابراین اگر قصد راه‌ اندازی یک استارت آپ را دارید در ادامه‌ی این مطلب مارا همراهی کنید.

جستجو برای پیدا کردن ایده‌

شاید خیلی از ایده ‌های ناب و خلاقانه برآمده از نیازهای ما ناشی شوند. یک نیاز که شاید هیچ گاه برطرف نشده است می تواند منشاء خوبی برای یک ایده‌ ی خلاقانه باشد.

همچنین می‌توان گاهی طور دیگری به ماجرا نگاه کنید و به ذهن تان اجازه بدهید پرواز کند و ایده‌های تازه ‌ای را برایتان شکار کند.

وقتی به این مرحله می رسید تمام ایده‌ ها از کوچک و بزرگ به درد بخور و به درد نخور را یادداشت کنید، حتی ایده‌هایی که به نظرتان اجرایی نیستند. اگر مسیر استارت اپ‌ های موفق را دنبال کنید می ‌بینید که بسیاری از ایده ‌های خلاقانه که در ابتدا خنده‌ دار به نظر می‌رسیدند، تبدیل به محصولی شده‌اند که ما نمی‌توانیم زندگی را بدون آن تصور کنیم.

مدل کسب و کارتان را طراحی کنید

حالا وقت آن رسیده است ایده ‌های ذهنی و خیالی‌ تان را روی کاغذی پیاده کنید. در این مرحله باید روی کاعذ فکر کنید و هدف ‌های کوتاه مدت و بلند مدت را با جزییات بنویسید.

کافی‌ست کمی خیال ‌پردازی کنید تا بتوانید درباره‌ی آینده‌ی استارت اپ خود حدس‌های منطقی بزنید. از خودتان بپرسید کجا هستید؟ چه چیزهایی نیاز دارید؟ و می‌خواهید به کجا برسید؟

هر چه قدر می‌ توانید مسیر را برای خودتان ساده‌ تر کنید و مطمئن باشید مسیری که روی کاغذ پیچیده باشد در واقعیت هزار برابر دشوارتر است.

مراحل ایجاد استارت اپ
مراحل ایجاد استارت اپ

اولین نمونه ‌ی واقعی را بسازید

حالا دیگر زمان آن رسیده است که ایده ‌تان را از حالت تخیلی خارج کنید و پایش را به دنیای واقعی باز کنید. ممکن است این مسیر خیلی سخت و پیچیده باشد چون خیلی وقت‌ ها چیزی که فکر می‌کنیم اجرایی نمی‌شود یا خوب از آب در نمی‌آید.

اگر ایده‌ی شما مربوط به بخش خدمات است، نیازی به ساختن نمونه اولیه ندارید در عوض می‌ توانید شروع کنید به پژوهش ‌های همه جانبه و با جمع‌آوری اطلاعات هر چه بیشتر، جایی برای ایده‌تان در دنیای واقعی باز کنید.

اگر ایده‌تان در حوزه‌ی کسب و کارها اینترنتی‌ است احتمالا بتوانید به کمک برنامه‌نویسی، نسخه‌ی اولیه اش را آماده کنید. در این مرحله باید آرام و بی سر و صدا عمل کنید چون ممکن است ایده‌تان لو برود و تبدیل به یک ایده‌ی اجرا شده‌ شود.

نمونه واقعی را به جمعی کوچک معرفی کنید

این کار برای گرفتن بازخورد بسیار اهمیت دارد. اگر ایده‌ی شما وابسته به نوآوری‌ است و لو رفتن آن دردسر ساز می ‌شود، بهتر است ایده‌تان را قبل از هر کاری در پایگاه iripo.ssaa.ir ثبت کنید و بعد از آن، نمونه‌ی اولیه را در دسترس تعداد محدودی از افراد قرار دهید.

شما در این مرحله به افراد قابل اعتماد و کسانی که بتوانند شما بازخورد بدهند احتیاج دارید. برای استفاده از نظرات دیگران در این مرحله، می‌توانید از فرم‌های نظرسنجی استفاده کنید و یا به صورت مستقیم با مشتری‌های اولیه‌تان مکالمه کنید و از آنها درباره‌‌ی کیفیت محصول یا خدمات سؤال کنید.

همین طور از آن‌ ها بخواهید درباره‌ی بالا بردن سطح کیفی و برطرف کردن کمبودهای احتمالی محصول، نظرشان را بگویند. این فرصت خوبی‌ است تا از نظرات مختلف استفاده کنید.

مراحل ایجاد استارت اپ
مراحل ایجاد استارت اپ

سرمایه‌گذارها را جذب کنید

یافتن سرمایه‌گذار برای تامین بودجه های راه‌اندازی استارتاپ کار دشواری است اما اگر بتوانید اعتماد سرمایه‌گذار را جلب کنید، بخش عمده ای از راه را رفته اید.

شاید نخستین راه برای جذب سرمایه‌ گذار مراجعه به افرادی باشد که به راحتی به شما اعتماد می ‌کنند. مانند دوستان، خانواده و فامیل، کسانی که حاضرند روی ایده‌ی شما سرمایه‌گذاری کنند.

راه دیگر می‌تواند استفاده از وام ‌های کارآفرینی با شرایط خاص باشد. اما اگر این گزینه هم عملی نبود، می ‌توانید از راه‌ حل‌های دیگری استفاده کنید.

از این جا به بعد شما باید سراغ سرمایه ‌گذارها بروید. بعضی سرمایه‌ گذارها اهل سرمایه‌ گذاری روی پروژه ‌هایی هستند که سودآوری بالایی دارند.

نوع دیگری از سرمایه‌گذاری می تواند شراکتی باشد و طی یک قرارداد، دو طرف نسبت به یکدیگر متعهد می‌ شوند که در سود و زیان این مسیر همراه و شریک هم هستند.

این نوع از سرمایه‌گذاری هر چند موجب می ‌شود سود به دست آمده تقسیم شود اما با توجه به ماهیت استارتاپ که پر از ابهام است، خطرات و ریسک ‌های راه هم تقسیم خواهد شد.

بعضی از سرمایه‌ گذارها هم به این شکل عمل می کنند که داوطلبانه از ایده شما حمایت می‌کنند و در عوض با شما توافق می‌کنند که در مقداری از سود و زیان با شما شریک باشند. این نوع سرمایه‌گذاران برای پروژه‌هایی با هزینه‌ های بالا مناسب هستند.

جمع بندی

در این نوشته، با تعریف ‌های مختلف استارت اپ آشنا شدیم و مراحل راه اندازی استارت اپ ‌ها را تا جایی که مجال بود بررسی کردیم و دیدیم که گر چه استارت اپ ها هیجان‌انگیز و وسوسه‌کننده هستند اما از اول تا آخر این راه همراه سختی های خود را دارد.

با معرفی انواع سرمایه‌ گذارها نشان دادیم پیدا کردن یک سرمایه‌گذار مناسب می‌تواند تا اندازه زیادی بودجه های شروع استارتاپ شما را تامین کند و به کسب و کار جدید شما اعتبار ببخشد.