۲۵۰ هزار کودک اخراج‌شده از پاکستان با کمبود غذا و سرپناه مواجه اند

  • انتشار: ۳۰ حمل ۱۴۰۳
  • سرویس: اخبار مهاجریناقتصادتیتر 2
  • شناسه مطلب: 178104

سازمان بین‌المللی نجات کودکان اعلام کرد که ۲۵۰ هزار کودک افغانستانی پس از اخراج از پاکستان با کمبود سرپناه و غذا مواجه و از دسترسی به آموزش محروم اند.

این سازمان با ابراز نگرانی از وضعیت کودکان افغانستانی که از پاکستان اخراج شده‌اند گفته است که بر اساس نظرسنجی آنان ۹۹ درصد خانواده‌های اخراج شده از پاکستان غذای کافی برای خوردن ندارند.

در یک گزارش این سازمان که امروز منتشر شده آمده است که طی یک سال گذشته که دولت اسلام‌آباد روند اخراج اجباری افغانستانی ها را آغاز کرده تاکنون ۵۲۰ هزار شهروند افغانستان به کشورشان اخراج شده‌اند.

این سازمان مدافع حقوق کودکان تاکید کرد تقریبا نیمی از بازگشت‌کنندگان، کودکان هستند که از گرسنگی رنج می‌برند.

بر اساس این گزارش، حدود سه چهارم بازگشت‌کنندگان و خانواده‌های جوامع میزبان، برای اینکه کودکان خردسال بتوانند حداقل در دو روز هفته گذشته غذا بخورند، حجم وعده‌های غذایی بزرگسالان را کاهش داده‌اند.

در گزارش آمده که حدود چهل درصد از بازگشت‌کنندگان و خانواده‌های جوامع میزبان، مجبور بوده‌اند حداقل در سه روز از هفته غذا قرض بگیرند یا به دوستان و اقوام خود تکیه کنند.

طبق این نظرسنجی، نزدیک به یک ششم از خانواده‌های اخراج شده در خیمه زندگی می‌کنند و لوازم خانگی بسیار محدودی برای تأمین معیشت خود دارند یا اصلاً وسایلی ندارند.

نظر سنجی سازمان نجات کودکان نشان می‌دهد که تنها یک سوم از پناهجویان اخراج شده توانسته‌اند دارایی‌های خود را از پاکستان به افغانستان بیاورند.

در همین حال، تقریبا نیمی از بازگشت‌کنندگان می‌گویند که در افغانستان شغلی وجود ندارد و ۸۱ درصد نیز هیچ مهارتی برای اشتغال ندارند.

سازمان نجات کودکان می‌گوید که تقریباً دو سوم کودکانی که به افغانستان بازگشته‌اند، در مکاتب ثبت‌نام نشده‌اند و هنوز از دسترسی به آموزش محروم اند.

ارشاد ملک؛ رییس سازمان نجات کودکان در افغانستان گفت: «خانواده‌ها تقریبا بدون هیچ چیز به افغانستان بازمی‌گردند. اکثر آن‌ها برای حمایت از خود به اقوام یا دوستان متکی هستند و این جوامع از قبل منابع کمی برای حمایت از خود دارند».

به گفته او، بازگشت گسترده مهاجران افغانستانی فشار بیشتری بر منابع کنونی که از قبل به شدت کاهش یافته، وارد می‌کند.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟