تعطیلی مکاتب دولتی شهر کابل، نتیجه اختلافات سیاسی مقامات وزارت معارف

  • انتشار: ۱۱ جوزا ۱۳۹۵
  • سرویس: اجتماعیتیتر 1
  • شناسه مطلب: 13437

فعالین فرهنگی و اجتماعی شهر کابل با برگزاری یک کنفرانس خبری، از مسدود شدن قریب الوقوع بیش از سیزده مکتب دولتی در شهر کابل خبر دادند.

محمد عارف حیدری فعال فرهنگی و اجتماعی، در این کنفرانس خبری گفت که مکاتب متعددی در زمستان سال 1394 از سوی وزارت معارف منظوری گرفته اند و هم اکنون حضور هزاران شاگرد در این مکاتب در حال درس خواندن هستند، اما علیرغم وجود فعالیت آموزشی در این مکاتب، به دلیل عدم پرداخت کرایه تعمیر آنها توسط وزارت معارف، در شرف تعطیل شدن هستند.

این فعال فرهنگی و اجتماعی با بیان این نکته که مراجعات مکرر به وزارت و ریاست معارف، به همکاری آنها در خصوص رفع مشکلات منجر نگشته است گفت: هماهنگی های لازم میان ریاست معارف شهر کابل و وزارت معارف برای رفع مشکلات وجود ندارد.

وی افزود: ریاست معارف، عدم منظوری بودجه از سوی وزارت را دلیل اصلی عدم پرداخت کرایه های تعمیر مکاتب عنوان می کنند.

حیدری همچنین گفت که حق الزحمه مدیران حوزه های تعلیمی، مدیران نظارت تعلیمی، مدیران مکاتب، معاونین تدریسی و سرمعلین مکاتب دولتی شهر کابل نیز از شش ماه پیش تا کنون پرداخت نشده و همین مساله، موجب دلسردی کارمندان معارف شهر کابل گردیده است.

وی با اشاره به غیر معیاری بودن برخی مکاتب در شهر کابل، از بودن شاگردان در زیر چادرها در ناحیه سیزدهم شهر کابل خبرداد ویاد آوری کرد که بسیاری از مکاتب شهر کابل، از حداقل امکاناتی همچون میز و چوکی هم برخوردار نیستند.

سید احمد موسوی مبلّغ دیگر فعال فرهنگی و اجتماعی نیز در این کنفرانس خبری گفت که بیش از چهار هزار بست، کمبودی معلم در شهر کابل وجود دارد و از این میان، فقط 1070 بست در ناحیه سیزدهم شهر کابل(دشت برچی) کمبود می باشد.

وی گفت که حضور بیش از پنجاه نفر در هر صنف، وجود نداشتن امکانات اولیه همچون میز و چوکی و حضور اساتید غیر مسلکی در صنف های درسی باعث شده تا مکاتب شهر کابل، با نصاب های معیاری، فاصله زیادی داشته باشند.

این فعال فرهنگی و اجتماعی یاد اور شد که طی ماههای گذشته، بارها به مقامات وزارت و ریاست معارف جهت حل مشکلات موجود مراجعه شده و اسناد مرتبط با آن نیز در اختیار رسانه ها قرار خواهد گرفت، اما مقامات وزارت معارف نه تنها در جهت رفع مشکلات اقدامی نکرده اند که در برخی موارد نیز صراحتا از تعطیلی مکاتب سخن گفته اند.

آقای موسوی مبلّغ همچنین گفت که چنانچه وزارت معارف نسبت به رفع مشکلات، اقدام نکند و حجم گسترده مشکلات، به تعطیلی برخی مکاتب دولتی شهر کابل منجر شود، تظاهراتی گسترده با حضور شاگردان مکاتب و والدین آنها و نیز کارمندان وزارت معارف سازماندهی خواهد شد.

در پایان این کنفرانس، برگزار کنندگان آن از مقامات وزارت معارف خواستند تا فرزندان این سرزمین را قربانی اختلافات و رقابت های سیاسی خود نکنند و هرچه سریع تر، اقدامات عملی در جهت رفع مشکلات مکاتب مذکور روی دست گیرند.

 

نظرات(۱ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *