مغازه عطاری و بایدها و نبایدهای لازم برای راه اندازی آن
- انتشار: ۲۳ حمل ۱۳۹۹
- سرویس: اطلس پلاس
- شناسه مطلب: 83001
در سال های اخیر مردم بیشتر جذب عطاری ها شده اند، شاید به دلیل اطمینان مردم به طب اسلامی و سنتی، این گرایش تقویت شده است. مردم اکثرا برای درمان دردهای خود به جای داروخانه به مغازه عطاری و گیاهان دارویی مراجعه می کنند.
اگر شماهم میخواهید با راه اندازی یک مغازه عطاری، از درآمد آن استفاده کنید؛ حتما این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
مغازه عطاری
عطاری ها داروخانه ها و عطر فروشی هایی بودند که در زمان های قدیم از طریق فروش داروهای گیاهی و عطرهای خوشبو به مردم خدمت رسانی میکردند. امروزه اما عطاری ها دیگر عطر نمی فروشند و داروهای گیاهی و سنتی جنس یک مغازه های عطاری است.
از آنجایی که داروهای گیاهی هر کدام عطر و بوی خاصی دارد این مغازه ها را عطاری می گفتند.
ایران بیش از ۸۰۰۰ گونه گیاهی دارد و بیشترین فراوانی در داروهای گیاهی در این کشور است. از این تعداد گیاهان ۲۳۰۰ گونه شان معطر و دارویی هستند.
گیاهان دارویی با خواص فراوانی که دارند این روزها طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده اند در نتیجه مغازه های عطاری خیلی بیشتر از داروخانه ها مشتری دارند.
مخصوصا در زمستان و فصل سرما که انواع سرماخوردگی و آلرژی به سراغمان می آید، با توجه به پیشرفت طب سنتی و اسلامی اولین جایی که برای یافتن داروی دردمان می رویم همین مغازه عطاری است.
ملزومات یک مغازه عطاری
شغلی قدیمی و پر از گرد و غبار که اگر قبلا پیرمردها از آن کسب درآمد می کردند این روزها جوانان زیادی به این سمت رفته اند و مجوز مغازه عطاری گرفته اند.
عطاری های زیادی در سراسر کشور وجود دارد که انواع و اقسام داروها و ادویه جات در آنها یافت می شوند. خانم های خانه دار بیشتر برای خرید ملزومات غذایی خود به مغازه عطاری سر می زنند. فلفل، زردچوبه، آویشن، دارچین، گلپر و رازیانه جزء پرفروش های یک عطاری به شمار می روند.
اگر می خواهید وارد این شغل شوید و یک مغازه عطاری باز کنید بهتر این است که در کنار یک فرد با تجربه این کار را آموزش ببینید، کسی که گیاهان دارویی را خوب بشناسد و از خواص آنها با خبر باشد.
البته این روزها تحصیلات دانشگاهی نیز در این زمینه باب شده است. شما می توانید در یکی از شاخه های طب سنتی و یا گیاهان دارویی مشغول شوید و با کارکردها و خواص این داروها آشنا شده سپس یک مغازه عطاری راه بیندازید.
شما برای این که بتوانید تجویز دارو کنید نیازمند مدرکی هستید که از نظر قانون اعتبار داشته باشد. اگر مغازه تان را با مدرک درست و درمانی راه بیندازید قانون اجازه تجویز دارو را هم به شما می دهد.
قبل از شروع کارتان باید به صنف عطارها مراجعه کنید و جواز کسب بگیرید و از وازرت بهداشت هم کارت بهداشت تهیه کنید و کسب و کارتا را راه بیندازید.
برای شروع این کار لازم نیست حتما یک مغازه بزرگ داشته باشید، بعد از رونق گرفتن کارتان می توانید مغازه تان را نیز گسترش دهید اما در ابتدا یک مغازه کوچک هم کفایت می کند. مغازه ای که سقفش کاشی یا سرامیک باشد.
برای شروع کسب و کار در یک مغازه عطاری نیازمند وسایل خیلی زیادی نیستید، شما با خرید مقداری قفسه، تهیه قوطی های در دار و یک ترازو می توانید کارتان را شروع کنید. البته یک یخچال هم برای نگهداری برخی داروها لازم است که در مغازه باشد.
وسایلی که گفته شد هزینه زیادی را در بر ندارند، شما باید قسمت عمده پولی را که در نظر گرفته اید برای خرید داروهای گیاهی مصرف کنید.
قابل ذکر است که این گیاهان ماندگاری بالایی دارند و به راحتی خراب و فاسد نمی شوند، پس می توانید با خیال راحت خرید کنید.
مشکلات عطارها
بازار عطاری زمان خاصی برای فروش و رونق ندارد و در همه فصول فروش خود را دارند. فقط در برخی ماه ها از جمله محرم و رمضان مشتری های خاصی برای برخی اجناس زیاد می شوند.
مثلا در ماه رمضان مردم بیشتر به سراغ تخم شربتی، خاکشیر و عرقیجات می روند و در ماه محرم هم برای برپایی نذری هایشان برای خرید ادویه جات و البته مواد شربتی مراجعه می کنند.
مغازه عطاری مشکل و سختی خاصی ندارد، فقط مانند دیگر کاسبی ها ممکن است نگران خرابی و کسادی بازار شوید و یا ناراحتِ این باشید که دست در کارتان زیاد شده و یا غصه گران شدن اجناس را بخورید!
شما اگر به عنوان یک عطار از اطلاعات و معلومات خوبی برخوردار باشید و هر روز سعی در به روز کردن آن اطلاعات داشته باشید و این را هم مد نظر داشته باشید که با سلامت مردم در ارتباط هستید می توانید در شغل تان موفق باشید.
بایدها و نباید های مغازه عطاری
- کسانی که قصد تاسیس مغازه عطاری دارند همان طور که گفته شد باید در ابتدای امر برای گرفتن جواز کسب و کارت بهداشت اقدام کنند.
- بر طبق قانوان متصدیان این امر موظفند روی کالای خود برچسب بچسبانند و در محل کسب و کارشان تابلو نصب کنند و قیمت کالاهای خود را به صورت مکتوب و قابل دید اعلام کنند.
- از تبلیغات فریبنده در مغازه عطاری خود پرهیز کنند، تبلیغاتی مانند ترک اعتیاد، چاقی و لاغری، درمان ناباروری و…
- از خرید و فروش هر گونه مواد شیمیایی در مغازه عطاری خود حتی اگر مجوزهای لازم را داشته باشد به شدت خودداری کنند.
- مغازه عطاری فقط مجاز به فروش گیاهان خشک می باشد.
- عرقیاتی که در این مغازه ها به فروش می رود حتما باید دارای مجوز سیب سلامت باشد.
- طبق ماده ۱۸ قانون نظام صنفی نگهداری، تهیه و فروش فرآورده های دست ساز از هر نوع، بدون مجوز وزارت بهداشت در عطاری ها غیر قانونی می باشد.
- وجود اقلامی چون مکمل های تغذیه ای ورزشکاران و فرآورده های طبیعی داروخانه ها در مغازه های عطاری وجهه قانونی ندارد و تخلف محسوب می شود.
- در تابلو و یا فاکتورهای یک مغازه عطاری فقط ذکر عناوینی چون فروشگاه گیاهان دارویی و یا فروشنده گیاهان دارویی معتبر می باشد.
اگر افراد بدون این که پروانه کسب معتبر از مراجع مربوطه اخذ کنند اقدام به تاسیس عطاری و فعالیت در آن بکنند مشکلات قانوی برای شان پیش خواهد آمد.
لذا خوب است که با داشتن اطلاعات کافی از قانون و مقرراتی که بر این شغل حاکم است به تاسیس یک فروشگاه و یا مغازه اقدام کنند.