سیبری کجاست؟

  • انتشار: ۱۷ حوت ۱۳۹۸
  • سرویس: اطلس پلاس
  • شناسه مطلب: 80556

برای این که بدانیم سیبری کجاست لازم است اطلاعات جغرافیایی نسبتا خوبی داشته باشیم. این مقاله به شما کمک می کند تا در مورد این مکان جغرافیایی هر آنچه می خواهید بدانید.

منطقه سیبری کجاست

شاید ما سیبری را به عنوان یکی از سردترین مناطق جهان بشناسیم اما اکثر ما حتی نمی دانیم سیبری کجاست و از نظر جغرافیایی در چه جایگاه و مرتبه ای قرار دارد.

سیبری سرزمینی وسیع در بخش آسیایی کشور روسیه است که۶۰ درصد خاک این کشور و یک دوازدهم کره زمین را در بر می گیرد.

سیبری از طرف شمال به اقیانوس منجمد شمال و از طرف جنوب به تپه های شمال و در نهایت مغولستان و چین می رسد. مساحت سیبری ۱۲۸۰۰۰۰۰ کیلومتر مربع است و ساکنین آن به ۴۰ میلیون نفر می رسند.

سیبری کجاست

مشخصات جغرافیایی سیبری

سیبری سرزمینی هموار است که دشت های یخ زده، رودهای پر از آب و جنگل های انبوه دارد. دشت ها بخش زیادی از سرزمین سیبری را تشکیل داده اند. زمستان های سیبری بسیار سرد است و تابستان های داغی دارد و به همین دلیل هم تا مدت ها جمعیت زیادی نداشته است.

با وجود این که سیبری در قاره آسیا قرار دارد اما بسیاری ارگان ها که سازمان ملل نیز جزء آنها می باشد. در برخی از آمارهای شان در جواب این که سیبری کجاست عنوان کرده اند سیبری و در واقع کشور روسیه بخشی از اروپای شرقی محسوب می شوند.

خاک زمین های منطقه سیبری اکثرا از جنس توربل که نوعی خاک یخی است می باشد و عمق لایه فعال خاک در این ناحیه جز در کنار رودخانه ها از یک متر کمتر است.

آتشفشان فعال کلیوچفسکایا سوپکا که قله آن ۴۶۴۹ متر ارتفاع دارد و در شبه جزیره کامچاتکا واقع شده است، در واقع بلندترین نقطه سیبری محسوب می شود.

دریاچه بایکال که بسیار وسیع است و دارای حیات وحشی خاص می باشد نیز در منطقه سیبری واقع شده است و خوک آبی آب شیرین نیز فقط در همین منطقه زندگی می کند.

کاج کوتوله و نوئل سیبری از جمله درخت هایی هستند که به عنوان گیاهان و درختان اصلی منطقه سیبری به حساب می آیند.

در مورد مهم ترین گونه جانوران این منطقه جغرافیایی هم باید به ببر سیبری اشاره کرد. که از بزرگترین اعضاء خانواده گربه سانان است. اما با تأسف فقط ۵۰۰ ببر در سیبری باقی مانده اند که خطر انقراض آنها خبری ناخوشایند برای طبیعت دوستان است.

آب و هوای سیبری

همین که بدانیم سیبری کجاست اولین چیزی که به ذهن تان می رسد سرمای طاقت فرسای آن است. همان طور که پیش تر گفته شد، سیبری زمستان های بسیار سردی دارد و سرمای هوای گاهی تا ۶۷ درجه زیر صفر نیز می رسد و سیبری را به سردترین قسمت کره زمین مبدل می کند.

تابستان های بسیار گرمی نیز دارد ولی به طور کلی این سرزمین به عنوان یک منطقه سردسیر معرفی می شود. در کنار رودخانه ایندیگیرکا روستایی با نام اویمیاکن وجود دارد که به گاهی سرمای هوا در آن به ۷۲ درجه سانتی گراد هم رسیده است و به عنوان سردترین نقطه دنیا شناخته شده است.

این روستا جمعیتی در حدود ۹۰۰ نفر دارد و بسیار عجیب است که مردمان ساکن این روستا به راحتی و بدون این که از سرما آسیبی ببینند در این منطقه جغرافیایی زندگی می کنند.

ماشین های مردمان این مناطق، برای این که بعد از خاموش شدن امکان روشن شدن دوباره را داشته باشند در گاراژهایی گرم نگهداری می شوند.

جالب است بدانید پمپ بنزین های این منطقه در طول شبانه روز مدام فعال هستند و کارگران دو هفته مشغول کار و دو ماه در تعطیلات به سر می برند.

یکی از عکاسانی که از نیوزلند به روستای اویمیاکن سفر کرده بود، با جان و دل لمس کرده بود که سیبری کجاست
و در چه وضعیت آب و هوایی قرار دارد! او احوال سرمای آنجا را به گونه ای وصف می کند که دل هر خواننده ای از سرما ریش می شود!

توصیف این عکاس از سرمای این منطقه به حدی است که می گوید بزاق دهان در آن هوا یخ می زند و لب ها دچار خراشیدگی می شوند.

پاهای شما در این منطقه از شدت سرما همیشه لرزان است و سوزش مغز استخوان خود را در این سرمای طاقت فرسا حس می کنید.

مردم خانه های خود را در این منطقه با زغال سنگ گرم می کنند و سعی می کنند فقط برای رفع نیازهای ضروری شان از خانه خارج شوند. در روزهای سرد زمستانی مردم این ناحیه فقط ۳ ساعت روشنی و نور روز را تجربه می کنند.

این روستای ۹۰۰ نفره فقط یک فروشگاه برای تامین نیازهای ساکنین خود دارد و جالب است بدانید برای دسترسی به این روستا فقط یک جاده وجود دارد که به آن لقب جاده استخوان ها داده شده است!

اهالی این منطقه سردسیر به دلیل این که امکان کشاورزی و کشت و پرورش گیاه را ندارند بیشتر به کارهای صنعتی و دامی مشغول هستند. غذای اصلی مردم این ناحیه نیز از ماهی های یخیی تأمین می شود.

شهرهای سیبری

شهرهای کرای آلتایی، جمهوری آلتایی، بوریاتیا، اوبلاست ایرکوتسک، اوبلاست، کمروو، خاکاسیا، کرای کرانویارسک، نووسیبیرسک، ابولاست، امسک، تومسک، تووا و زابایکالسکی می باشند.

قطب شمال

نواحی اصلی سیبری دشت غربی سیبری و فلات مرکزی آن است. بزرگترین شهر سیبری که بیشترین جمعیت را نیز دارد نووسیبیرسک است. بعد از آن، شهر امسک از پر جمعیت ترین شهرهای سیبری به شمار می رود. کراسنویارسک نیز از دیگر شهرهای بزرگ و پر جمعیت منطقه سیبری محسوب می شود

ذخایر و معادن سیبری کجاست

بعد از دانستن این که سیبری کجاست و از نظر جغرافیایی در چه محدوده ای قرار دارد، خوب است در خصوص ذخایر و معادن طبیعی این منطقه نیز کمی بیشتر بدانیم.

معادن طبیعی بسیاری در سیبری وجود دارند که قسمت عمده ای از طلا و زغال سنگ روسیه از این مناطق استخراج می گردد. در مناطق غربی و جلگه های سیبری معادن نفت و گاز طبیعی وجود دارد.

نفت از سال ۱۹۷۰ در این منطقه تولید شده است و در سال ۲۰۱۷ با تولید ۶ میلیون و ۴۷۰ بشکه نفت از سیبری غربی، این ناحیه به مهم ترین منطقه تولید و استخراج نفت در روسیه تبدیل شده است.

حقایق بسیاری در مورد سیبری وجود دارد که در این نوشته نمی گنجد. پیشنهاد می کنیم حالا که دانستید سیبری کجاست و در چه وضعیت جغرافیایی و آب و هوایی قرار دارد این منطقه را در لیست جاهایی که قبل از مرگ باید ببینید اضافه کنید!