بیژن پاکزاد و بوتیک لاکچری اش
- انتشار: ۲۴ سرطان ۱۴۰۰
- سرویس: اطلس پلاس
- شناسه مطلب: 115500
ساختمانی که بوتیک بیژن پاکزاد طراح درگذشته ی ایرانی در شهر بورلی هیلز در لس آنجلس در آن قرار داشت در یک معامله تاریخی و کم سابقه با رقمی برابر با ۱۲۲ میلیون دلار به فروش رسید، به این ترتیب این بوتیک از نظر بهای متراژ ملک در حقیقت گران ترین مغازه جهان شناخته شده است.
این بوتیک دیدنی و زیبا در خیابان “رودئو درایو” شمالی واقع شده و ساختمان زرد رنگ آن، یکی از نمادهای شهر بورلی هیلز به شمار می رود و دارای شهرتی جهانی می باشد.
در سالهای اخیر قیمت زمین در شهر “بورلی هیلز” به صورت چشمگیری افزایش یافته و یکی از گران ترین مناطق مسکونی و تجاری آمریکا محسوب می شود.
بر طبق اسناد رسمی ارائه شده، ملک بوتیک بِیژن به ارزش هر فوت مربع، نوزده هزار و چهار صد دلار یعنی چیزی در حدود هر مترمربع ، دویست و سیزده هزار دلار معامله شده است.
این ساختمان توسط سرمایه گذاران کمپانی فرانسوی لویی ویتان خریداری شده و این شرکت برنامه های مفصلی برای استفاده از این ملک در قلب تجاری بورلی هیلز دارد.
شرکت شانل، ساختمانی را در نزدیکی این بوتیک گران قیمت در همین خیابان به ارزش هر فوت مربع، سیزده هزار و دویست دلار یعنی حدودأ هر مترمربع، صد و چهل و پنج هزار دلار که در آن زمان گرانترین ملک تجاری جهان بود خریداری نمود.
با این وجود نیز فروش ساختمان بوتیک بیژن پاکزاد، رکورد تازه ای در بازار املاک و مستغلات ثبت کرد و به همین دلیل بازتاب گسترده ای در رسانه های خبری و نشریات اقتصادی داشت.
لویی ویتان و شرکتهای وابسته ی به آن، سهام دار و مالک چند بوتیک و مغازه بزرگ در خیابان رودئو درایو و مناطق اطرف آن هستند و هنوز معلوم نیست این شرکت چه طرحی برای این ملک جدید دارد.
بوتیک بیژن پاکزاد با توجه به اجاره نامه منعقده با مالکین قبلی، در حال حاضر همچنان به فعالیتهای خود ادامه می دهد و توسط خانواده بیژن اداره می شود.
اما نظر بسیاری از مشاورین املاک و کارشناسان صنعت مد باور بر این است که این بوتیک دیری نمی پاید و در آینده ای نزدیک تعطیل خواهد شد.
بیوگرافی بیژن پاکزاد
بیژن فعالیت های خود را به شکل حرفه ای در دهه هفتاد میلادی از این مکان شروع کرد و بعد از مدتی به یکی از بزرگترین طراحان لباس در آمریکا و چهره ای تأثیرگذار در صنعت مد جهان با دستاوردهای ارزنده بین المللی تبدیل شد.
بیژن پاکزاد در زمره ی نخستین طراحان مستقلی بود که با استفاده از تابلوهای تبلیغاتی بزرگ در خیابان های مشهور، چاپ عکسهای رنگارنگ و پیامهای بازرگانی در نشریات و گفتگو با برنامه های پر طرفدار تلویزیونی در عرض مدت کوتاهی شهرت بسیاری پیدا کرد.
این طراح ایرانی اهمیت ویژه ای برای ارتباط مستقیم با مشتریان خود قائل بود و با بسیاری از آنها دوستی و رفاقت داشت در حقیقت ، روشی که عاملی مهمی در موفقیت های تجاری بیژن پاکزاد محسوب می شود.
محصولات بوتیک بیژن پاکزاد
بیژن پاکزاد در بوتیک شیک و جذاب خود، مشتریان ثروتمند و سرشناسی را میزبان بود که با تعیین وقت قبلی، از گوشه و کنار جهان به ملاقاتش می رفتند. لباس های مردانه، عطر و ادوکلن، جواهرات و اشیای تزئینی از محصولات اصلی بوتیک بیژن است.
از جمله افراد مشهوری که جزء مشتریان این بوتیک به شمار می رفتند می توان خوان کارلوس پادشاه اسپانیا، مایکل جردن ، آرنولد شوارتزینگر، جورج بوش ، بیل کلینتون و باراک اوباما را نام برد.
یکی دیگر از مهمترین دستاوردهای وی، همکاری اش با شرکت خودروسازی “رولز رویس” بود، این کمپانی معتبر بریتانیایی طراحی داخلی و دکور تعدادی از اتوموبیلهای لوکس و گران قمیت خود را به این هنرمند ایرانی سپرد.
کسانی که با بیژن پاکزاد و رولز رویس آشنا هسند می دانند که این خودروها به مدل بیژن شهرت دارند و از جمله گرانترین محصولات این شرکت هستند که فقط تعداد کمی از آنها برای مشتریان ویژه تولید شده است.
بیژن پاکزاد همواره از زادگاهش ایران به نیکی یاد می کرد و علاقه بسیار زیادی به فرهنگ، سابقه و پیشینه خود داشت.
او فعالیت های بشر دوستانه زیادی را در برنامه کاری خود داشت، به بسیاری از کالج ها و مراکز آموزشی کمک کرد و بورس های تحصیلی مختلفی را برای هنرجویان و محصلین نیازمند فراهم کرد.
بیژن پاکزاد دو بار ازدواج کرد و از این ازدواج ها دو فرزند بر جای مانده است. ولایت در سال دو هزار و یازده میلادی و در اثر سکته مغزی در هفتاد و یک سالگی گذشت.
ایده طراحی لباس
پاکزاد اولین فعالیت کاری خودش را با راهاندازی یک فروشگاه لباس زنانه در تهران با نام پلنگ صورتی آغاز کرد. ایدهی طراحی لباسهای مردانه آن هنگام به ذهن او رسید که دید تعداد زیادی از مردان که از موقعیت اجتماعی خوبی برخوردار بودند، لباسهای بسیار مناسبی به تن نداشتند.
او مدتی بعد یعنی در سال ۱۹۷۳ به لسآنجلس مهاجرت کرد و اولین بوتیک خود را در سال ۱۹۷۶ در بورلی هیلز افتتاح کرد.
این بوتیک فوقالعاده بزرگ و زیبا که به سبک مدیترانهای ساخته شده است، همان طور که گفته شد توانست عنوان گرانترین فروشگاه دنیا را از آن خود کند.
این بوتیک تنها فروشگاه در خیابان رودیو درایو است که مشتریها فقط با تعیین وقت قبلی میتوانند وارد آن شوند.
بیژن پاکزاد دوست نداشت مثل اکثر برندها، میلیونها مشتری داشته باشد بلکه ترجیح می داد مشتریهای خاص و وفادار را به سمت برند خود جذب کند.
در طراحی دکور این فروشگاه از فرش های ایرانی به ارزش ۵۰۰ هزار دلار و لوستر ۷۵ هزار دلاری استفاده شده است.
دومین بوتیک پاکزاد
بیژن پاکزاد در سال ۱۹۸۴ توانست دومین بوتیک خود را نیز در خیابان پنجم نیویورک افتتاح کند و به نقل از خودش ۱۰ میلیون دلار برای طراحی آن هزینه کرد.
بیژن پاکزاد علاوه بر طراحی لباس، عطر و زیورآلات در طراحی صنایع دیگری نیز فعالیت داشت. از جملهی آنها می شود به طراحی اسلحه ی کلت کمری با طلای ۲۴ عیار با روکش چرم اشاره کرد.
او همچنین یک نوار از جنس الماس با ارزش ۲۰ میلیون دلار را برای آرایش موی یک بازیگر معروف برای حضور در کمپین معرفی عطر طراحی کرد.