انواع ویزاها
- انتشار: ۱۷ جدی ۱۳۹۹
- سرویس: اطلس پلاس
- شناسه مطلب: 102600
یکی از نکاتی که قبل از تصمیم به مسافرت به کشورهای مختلف باید مد نظر داشته باشیم، اخذ ویزای کشور هدف می باشد.
این نکته از این لحاظ حائز اهمیت است که هر کشوری به اتباع هر کشور به راحتی ویزا نمی دهد.
در برخی موارد پروسه صدور ویزا به کشوری که می خواهیم سفر کنیم آنقدر پیچیده است که ممکن است قید سفر به آن کشور را بزنید.
کسب اطلاعات لازم در مورد اخذ ویزای کشورهای مختلف اما به شما کمک می کند بتوانید ریسک رد شدن درخواست ویزای خود را به حداقل برسانید.
برای آشنایی با انواع ویزاها ما را در این مطلب همراهی کنید:
ویزا، سندی رسمی
برای ورود به یک کشور خارجی نیاز به یک سند رسمی دارید: این سند رسمی که توسط سفارت خانه های کشورهای خارجی مقیم کشور شما، کنسولگری های آنها یا اداره مرزبانی برای اتباع بیگانه صادر می شود در حقیقت مجوز ورود شما به این کشورها می باشد.
اگرچه ویزا شرایط خاص خود را دارد اما در نهایت این ماموران مرزبانی، مبادی ورودی هوایی، زمینی و دریایی یک کشور است که تصمیم می گیرد به شما اجازه ورود به آن کشور را بدهد یا خیر!
انواع ویزا
ویزاها انواع و اقسام مختلفی دارد اما بیشتر مردم تنها با ویزای کوتاه مدت توریستی یک بار ورود آشنایی کامل دارند.
ویزای ترانزیت
ویزای ترانزیت همان طور که نامش نشان می دهد برای عبور از یک کشور به مقصدی خارج از آن کشور می باشد.
اعتبار ویزای ترانزیت اغلب به مسافت و شرایط یک برنامه سفر خاص محدود می شود و از چند ساعت تا ده روز می تواند اعتبار داشته باشد.
برخی کشورهای جهان ویزای ترانزیت هوایی را برای عبور از مرز هوایی خود صادر می کنند که ممکن است کنترل مدارک و گذرنامه هم لازم نباشد.
این ویزا اغلب برای اعضای خدمه، مهانداران، رانندگان، افرادی که در هواپیما، کشتی، قطار، کامیون ها، اتوبوس ها و سایر وسایل حمل و نقل و حتی کشتی های ماهیگیری استخدام شده و کار می کنند صادر می شود.
ویزای بازدید کننده
برای بازدید از یک کشور به ویزای کوتاه مدت بازدید کننده نیاز دارید. این نوع ویزا اما براساس قوانین کشورهای مختلف خود به دسته های گوناگون تقسیم می شود.
«ویزای خصوصی، ویزای پزشکی، ویزای ورزشی و هنری، ویزای زیارت، ویزای کسب و کار و ویزای توریستی» از انواع ویزای بازدیدکننده یا کوتاه مدت می باشد.
همان طور که نام هر یک از انواع مختلف ویزاهای کوتاه مدت نشان می دهد شهروندان یک کشور برای بازدید از اقوام و فامیل خود که در کشور دیگر زندگی می کنند از ویزای خصوصی استفاده می کنند،
ویزای پزشکی برای درمان بیماری هاست، ویزای ورزشی و هنری برای شرکت در مسابقات و مراسمات هنری که در کشور خارجی برگزار می شود صادر می گردد،
ویزای زیارت برای بازدید از اماکن مذهبی و زیارتی که خیلی زود صادر می شود کاربرد دارد، ویزای توریستی برای سفرهای تفریحی ست و ویزای کسب و کار برای شرکت در تجارت کشور مقصد صادر می گردد.
ویزای ورودی
بیشتر کشورها در بدو ورود برای شهروندان کشورهای دیگر ویزا صادر می کنند. این ویزاها اغلب در فرودگاه ها یا بنادر ورودی به کشور مقصد صادر می گردد.
اغلب کشورها یک شرایط پیش بینی نشده را برای ویزای در بدو ورود در نظر می گیرند.
به طور مثال براساس مقررات ماده ۳۵ کنوانسیون ویزای شینگن در صورت انحراف پرواز برای یک فرد صادر می شود و مسافران به جای یک فرودگاه ممکن است از چند فرودگاه استفاده کنند.
در سال ۲۰۱۰ اجازه خروج مسافران از مرزهای زمینی بدون ویزا از اروپا صادر شد چون اتش فشان ایسلند فوران کرد و سفرهای هوایی در کل اروپا به مشکل خورد.
در امریکا نیز اگر مسافران در شرایط اضطراری قرار گیرند و به بنادر آمریکا برسند برای آنها ویزا صادر می شود چون این مساله در بخش ۲۱۲ قانون مهاجرت و تابعیت این کشور گنجانده شده است.
در روسیه نیز برخی از فرودگاه های بین المللی نقش کنسولگری را ایفا کرد ویزا صادر می کنند.
ویزای الکترونیکی
ویزای الکترونیکی بر اساس شماره پاسپورت متقاضی صادر شده در بانک اطلاعات کامپیوتری ذخیره می شود.
در این نوع ویزا هیچگونه برچسب و یا تمری در گذنامه الصاق نمی گردد. استرالیا در صدور ویزای الکترونیکی پیشگام است. کشورهای آش گوا و باربودا نیز در صدور ویزای الکترونیکی پیشتاز بوده اند.
کشورهای بحرین، کامبوج، گرجستان، ساحل عاج، کویت، نیوزیلند، روآندا، ترکیه، سائوتومه و پرنسیپ، ارمنستان، آذربایجان، ویتنام، برزیل، کانادا، اتیوپی، هند، کنیا، میانمار، عمان، سنت کیتس و نویس، سریلانکا، اوگاندا و چندین و چند کشور دیگر برای مسافران ویزای الکترونیکی صادر می کنند.
ویزای الکترونیکی از سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ در بسیاری از کشورها بر اساس قوانین خاص خود صادر می گردد.
برای دریافت اینگونه ویزاها باید از طریق سایت سفارت مقصد فعال در کشور خود ثبت نام کنید و مراحل لازم را به صورت اینترنتی پیگیری نمایید.
ویزای چندبار ورود
همان طور که گفته شد بیشتر مردم با ویزای کوتاه مدت یک بار ورود آشنایی دارند اما عده کمی با ویزاهای دوبار ورود یا چندبار ورود آشنا می باشند.
ویزاهای چندبار ورود به مسافر اجازه می دهد با یک ویزا چندبار به یک کشور وارد شده خارج گردد.
برخی کشورها ممکن است ویزای چندبار ورود مجدد صادر کنند تا دارنده ویزا بتواند طور موقت بدون تضعیف ویزا خاک آن کشور را ترک کند.
دارندگان ویزای تجاری به طور رایج نمی تواننند بدون مجوز در کشور میزبان کار اضافی انجام دهند. ویزا در یک دوره زمانی مشخص استفاده می شود.
در تعدادی از کشورها اما اعتبار ویزا به مدت اقامت در آن کشور بستگی دارد و گاهی دوره ورود مجاز به آن کشور را نشان می دهد.
به هر صورت آشنایی با انواع و اقسام ویزا سبب می شود استرس های دریافت ویزا به کشورهای مختلف در فرد کمتر شود که در این صورت فرد قبل از تقاضای ویزا می تواند تا حد زیادی پیش بینی که واجد شرایط ویزا هست یا خیر!