ماهی گوشتخوار و انواع مختلف آن/ نکاتی جالب درباره ماهی های گوشت خوار
- انتشار: ۱۲ حوت ۱۳۹۸
- سرویس: اطلس پلاس
- شناسه مطلب: 79795
اغلب افراد علاقه زیادی به پرورش ماهی و نگهداری از آن ها دارند. باید گفت ماهی های به دو دسته ماهی گوشتخوار و ماهی گیاه خوار دسته بندی می شوند که نگهداری از ماهی در یک آپارتمان مسلما نیازمند یک آکواریوم است. برای پرورش هر نوع از ماهی ها باید اطلاعات کافی در اختیار داشته باشیم.
ماهی ها در بین تمامی حیوانات هم از لحاظ تنوع و هم لحاظ زیبایی علاقه مندان زیادی را به خود اختصاص داده است. ماهی ها از لحاظ زیبایی و تزئینی به دو دسته ماهی گوشتخوار و ماهی گیاه خوار دسته بندی می شوند.
ماهی های گوشتخوارانواع و گونه های متفاوتی دارند. بهترین شرایط زندگی این ماهی ها در آب های شیرین است و از موجودات زنده و غذاهای آماده تغذیه می کنند.همچنین باید گفت این ماهی های خوی جنگجو دارند، پس نگهداری و پرورش این گونه در یک آکواریوم در کنار سایر ماهی ها کار عاقلانه ای نیست!
انواع ماهی های گوشتخوار
ماهی گوشتخوار سیچلاید: جزء بزرگ ترین مهره داران در جهان بشمار می آید که بیشتر از ۱۶۵۰ نوع از این ماهی مشاهده شده است. طول بدن این ماهی در سایزها ی متفاوتی می باشد و از ۲٫۵ سانتی متر تا یک متر تغییر می کند. نوع زندگی این نوع از ماهی ها به صورت دسته جمعی است و برای نگهداری از این نوع باید حداقل ۸ تا ۱۲ عدد از این ماهی به صورت یکجا و دسته جمعی با هم باشند.
دمای مناسب برای نگهداری ۲۵ تا ۲۸ درجه سانتی گراد است.همچنین PH آب نگهداری باید بین ۷٫۸ تا ۹ باشد. ماهی سیچلاید تقریبا همه چیز خوار است و همه نوع غذا را می خورد. چند نوع پرطرفدار از این ماهی گوشتخوار عبارت اند از: سیچلاید آفریقایی، سیچلاید گور خری، سیچلاید ماکرو آبی- زرد و سفید، سیچلاید بلو الکتریک، سیچلاید آمریکایی، سیچلاید دلفینی، سیچلاید چریچارد و … همه این ماهی های رنگارنگ خوی بسیار وحشی دارند. برای حفظ زیبایی و رنگ خود باید از رنگدانه ها تغذیه کنند.
ماهی گوشتخوار فلاور هورن: فلاورن هورن از جمله ماهی هایی بشمار می آید که دارای هوش زیادی است و قابل تربیت می باشد. این ماهی برای حداکثر رشد و سلامت خود به محیطی با گنجایش ۲۰۰ گالن آب نیاز دارد. همچنین باید گفت PH آب روی در شرایط زندگی این ماهی تاثیری ندارد و آب لوله کشی که کلردار هست نیز برای نگهداری مناسب می باشد. بهترین دما برای نگهداری این ماهی ۲۸ درجه سانتی گراد است.
غذای خشک که دارای همه نیازهای یک ماهی است بهترین غذا برای این نوع ماهی محسوب می شود. اگر برای ماهی فلاور هورن قصد استفاده از غذاهای گوشتی را دارید، گوشت میگو بهترین انتخاب است. باید به این نکته توجه کرد که این ماهی به دلیل سیکلید بودن امکان ابتلا به انگل روده ای را دارد. از همین رو بهتر است با میگو کمی سیر مخلوط کرد زیرا سیر خواص ضد انگل دارد.
این ماهی گوشتخوار دارای نژادهای زیادی است که درایران بیشتر نژاد زد زد طرفدار دارد. از آنجایی که این ماهی بسیار قلمرو طلب است و هیچ ماهی دیگری را در کنارخود نمی پذیرد، نگهداری آن در کنار سایر ماهی های تزئینی آکواریومی اصلا پیشنهاد نمی شود. برای این ماهی گوشه نشینی، انزوا و کم تحرکی به منزله سم است و ماهی به بیماری یبوستی مبتلا می شود. برای برطرف کردن کم تحرکی ان می توان با شرایط خاص در کنار این ماهی از کت فیش ها و یا لوچ ها استفاده کرد. همچنین اگر سایز و چثه ماهی بزرگ باشد می توان از سیچلید ها در کنار آن نیز استفاده کرد.
ماهی گوشتخوار نایف: این ماهی بسیار شبیه به چاقو است و افراد زیادی به دلیل ظاهر جالب این ماهی طرفدار آن می باشند. از آنجایی که این ماهی از انواع ماهی های جهنده است باید آکواریوم از پوشش محکم و خاصی ساخته شود تا جلو ضربه های ماهی گرفته شود. چاقو ماهی در طول روز می خوابد و فعالیت خود را در شب انجام می دهد. دمای مناسب نگهداری این ماهی ۲۴ تا ۲۸ درجه سانتی گراد و ۵٫۵ تا ۷ PH می باشد تغذیه این ماهی از غذاهای خشک و یا غذاهای گوشتی مانند میگو می باشد.
ماهی گوشتخوار اسکار: این ماهی جزء معروف ترین ماهی های تزئینی بشمار می آید. تولید مثل این نوع ماهی به دلیل اینکه گونه های متنوعی دارد نیز متفاوت می باشد. تغذیه ماهی اسکار از غذاهایی مانند پولکی، کرم خونی، کرم خاکی و حبه ای است و دارای اشتهای زیادی می باشد و تقریبا باید در هر روز یک وعده کاملا سیر شود. دمای مناسب برای نگهداری ۲۳ تا ۲۸ درجه سانتی گراد و PH :7.5 می باشد.
ماهی گوشتخوار پنگوسی: جزء بزرگترین ماهی های گوشتخوار است که به دو دسته تقسیم بندی می شود. ۱- پنگوسی شکاری ۲- پنگوسی معمولی. به دلیل اینکه ماهی پنگوسی شکاری خوی درنده و جنگجو دارد استفاده از آن در آکواریوم توصیه نمی شود. پوست این ماهی بسیار براق و زیبا است که مورد توجه افراد بسیاری قرار می گیرد. تغذیه آن از انواع غذاهای گوشتی مختص ماهی است و انواع دیگر ماهی های گوشتخوار را در کنار خود می پذیرد. دمای آب مناسب برای نگهداری این نوع ماهی ۲۲ تا ۲۶ درجه سانتی گراد و ۶٫۵ تا ۷٫۵ می باشد.
ماهی گوشتخوار پیرانا: یکی دیگر انواع ماهی های گوشتخوار درنده ماهی پیرانا است که منشا آن آمریکای جنوبی بوده و از گونه های غیر بومی بشمار می آید. این ماهی در ابتدای رشد به دلیل کوچک بودن بی خطر است به طوری که چندین عدد از این ماهی را در یک آکواریوم نگهداری کرد ولی با رشد سریع و بزرگتر شدن، نگهداری آن ها در آکواریوم سخت تر می شود. از همین جهت این ماهی برای نگهداری در آکواریوم مناسب نمی باشد.
ماهی پیرانا موجود در ایران از نوع نیمه تهاجمی و تقریبا آرام است درحالی که انواع بسیار خطرناک آن در دنیا موجود می باشد به گونه ای که میتوانند یک گاو را در عرض چند دقیقه بخورند. با کم شدن مواد غذایی این ماهی خطرناک تر می شود و حالت تهاجمی پیدا می کند و به دیگرحیوانات حمله می کند. این ماهی زندگی از نوع دسته جمعی و گروهی دارد.