انواع کاموا و اطلاعاتی کامل درباره ضخامت و شستشوی آن
- انتشار: ۱۲ حوت ۱۳۹۸
- سرویس: اطلس پلاس
- شناسه مطلب: 79735
انواع کاموا و شناخت ویژگی های هر یک از آنها، از مهم ترین مسائلی است که خانم های علاقه مند با بافندگی باید آن را بیاموزند. اگر شناختی درباره انواع کاموا و خصوصیات هر یک از آنها نداشته باشید نمی توانید گزینه مورد نظر خود را خریداری کرده و در نتیجه لباسی که می بافید باب میلتان در نمی آید.
بافندگی به عنوان یکی از زیبا ترین هنرهای دستی و سرگرمی های اکثر خانم ها در خانه، رمز و رموز و دانستنی های خاص خود را دارد. همانطور که گفته شد خانم هایی که علاقه مند به بافندگی هستند در قدم اول باید با انواع کاموا آشنا باشند. چرا که شناخت انواع کاموا برای نوع باقتن برای هر سبکی که مد نظرتان است بسیار مهم می باشد تا بافتی بدون نقص داشته باشید. پس حتما توصیه می کنیم که این مطلب را تا انتها بخوانید و تمام اطلاعات مربوط به انواع کاموا را در این مقاله از اطلس پلاس مطالعه کنید.
قبل از آنکه بخواهیم به معرفی انواع کاموا بپردازیم، بهتر است تعریفی مختصر از کاموا داشته باشیم.
کاموا چیست؟
کاموا تشکیل شده است از نخ هایی پنبه ای و یا پشمی که به وسیله قلاب می توان با آن انواع پوشاک و بافت های زنانه، مردانه و کودکانه را بافت.
انواع کاموا
کاموا به سه دسته تقسیم می شود که شامل کامواهای طبیعی، کامواهای مصنوعی و کامواهای ترکیبی می باشد که هر کدام از این کامواها خود به چند دسته مختلف تقسیم می شود.
کامواهای طبیعی
یکی از انواع کامواها، کاموای طییعی می باشد که از پشم و موی حیوانات به دست می آید. کاموای طبیعی چون مستقیما از پوست و پشم حیوانات تشکیل شده است نسبت به سایر کامواها قیمت بیشتری را به خود اختصاص می دهد ولی در عوض خیالتان راحت است که کاموای مرغوب و اصل را خریداری کرده اید. کاموایی که از پشم گرفته می شود را کاموای پشمی می گویند که در زیر به تعریف آن می پردازیم.
کاموای پشمی از انواع کاموا های طبیعی می باشد که تنوع در آن به دلیل اینکه انواع مختلف آن در طبیعت وجود دارد زیاد می باشد. این نوع کاموا مزایای و ویژگی های زیادی به دیگر کامواها دارد و بهترین گزینه برای انتخاب در بافت لباس می باشد که در زیر به چند مورد از ویژگی های آن اشاره می کنیم:
۱ـ در برابر رطوبت مقاوم می باشد و رطوبت را به خود نمی گیرد در حالی که پنبه رطوبت را به خود جذب می کند در نتیجه پشم گرمای بیشتری نسبت به پنبه دارد.
۲ـ پشم در برابر آب نیز مقاوم است چرا که الیافی که در پشمم وجود دارد تو خالی و با دوام هستند که باعث انعطاف پذیری آن و در نتیجه مقاوم بودن در برابر آب می شود. در حالی که خز حیوانات چنین ویژگی را ندارند.
۳ـ وزن کم و سبک پشم. پشم به دلیل وجود فضاهای خالی که در الیاف خود دارد نسبت به دیگر الیاف ووزن کمتری دارد و در نتیجه بهترین گزینه برای بافت لباس می باشد. شما می توانید با استفاده از الیاف پشمی بافت های سبک و راحتی را برای خود درست کنید.
۴ـ مقاوم در برابر بو. از ویژگی های دیگر پشم این است که در برابر بود مقاوم می باشد و همچنین به راحتی چین و چروک به خود نمی گیرد و در برابر چین و چروک نیز مقاوم است. در حالی که الیاف های دیگر بعد از مدتی که از آن استفاده می کنید بوی خاصی را به خود می گیرند.
۵ـ قابلیت رنگ پذیری پشم. ویژگی جالبی که پشم دارد این است که قابلیت رنگ پذیری راحتی دارد و شما می توانید پشم را به رنگ هایی مورد نظرتان است درآورید و مورد استفاده خود قرار دهید.
حال که با ویژگی های پشم آشنا شدید بهتر است بدانید پشم نیز انواع مختلفی دارد مثل پشم گوسفند، کشمیرو … که در این مقاله نمی گنجد ولی شما می توانید به یک سرچ ساده با انواع پشم نیز آشننا شوید.
کامواهای مصنوعی
از دیگر انواع کاموا کاموای مصنوعی می باشد که شامل اکریلیک، نایلون، پلی استر، ویسکوز و راسون هستند که همه این موارد دارای الیاف مصنوعی می باشند در در کاموای مصنوعی استفاده می شود.
برای کسانی که تازه کار هستند و می خواهند تازه به کار بافتنی و قلاب بافی بپردازند بهترین گزینه برای آنها کاموای اکریلیک می باشد چرا که ارزان ترین کاموا است.
کاموای ترکیبی
از دیگر انواع کاموا کاموی ترکیبی می باشد. همانطور که از نامش مشخص است ترکیبی از کاموای طبیعی و کاموی مصنوعی می باشد. کامواهایی که اکثرا در بازار وجود دارند از نوع کاموای ترکیبی می باشند و کیفیت آنها نسبتا مطلوب است.
ضخامت انواع کاموا
زمانی که شما می خواهید لباسی را ببافید برای تهیه کاموا به ضخامت آن نیز توجه می کنید تا با توجه به ضخامت آن لباس مورد نظر خود را شروع به بافتن کنید. کاموا از نازک تا خیلی ضخیم دسته بندی می شود که شما می توانید با توجه به نوع بافت لباس خود ضخامت آن را انتخاب کنید.
شستشوی انواع کاموا
زمانی که شما انواع کاموا را برای خود تهیه می کنید علایمی برای شسشوی کاموا روی ان تهیه شده است به این ترتیب که علامت اتو بر روی انواع کاموا به معنای درجه حرارت مناسب برای اتو کشی می باشد و علامت ضربدر به این معنا است که لباس نباید اتو شود.
علامت تشت روی کاموا به این معنی است که می توانید آن را با ماشین لباسشویی بشویید و اگر علامت ضربدر داشته باشد به این معنا است که این نوع کاموا نباید شسته شود و با آب برخورد داشته شود.
علامت مثلث روی کاموا نیز برای سفیدشویی به کار می رود و علامت دایره هم مربوط به خشکشویی می باشد.