یونیسف: رساندن آب به غزه مساله مرگ و زندگی است

  • انتشار: ۳۰ میزان ۱۴۰۲
  • سرویس: بین الملل
  • شناسه مطلب: 157546

صندوق کودکان سازمان ملل متحد اعلام کرد که مقادیر آب معدنی که دیروز در قالب کمک‌ها وارد نوار غزه شد تنها برای یک روز و برای چند هزار نفر کفایت می‌کرد.

به نقل از روسیا الیوم، صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرد که دیروز شنبه بیش از ۴۴ هزار بطری آب آشامیدنی را از طریق گذرگاه رفح به نوار غزه منتقل کرده است، اما این مقدار تنها برای ۲۲ هزار نفر برای یک روز کافی است.

کاترین راسل، مدیر اجرایی یونیسف، در بیانیه مطبوعاتی که دیروز شنبه توسط این سازمان منتشر شد، گفت: با توجه به اینکه یک میلیون کودک در غزه اکنون با یک بحران حمایتی و انسانی روبرو هستند، رساندن آب یک مساله مرگ و زندگی است و هر دقیقه(برای رساندن آب) اهمیت دارد.

وی افزود: این اولین نوبت کمک‌های محدود، شاید عده‌ای را از مرگ نجات دهد اما نیازها فوری و بسیار زیاد است نه فقط برای آب، بلکه برای غذا، سوخت، دارو، و کالاها و خدمات ضروری. اگر ما نتوانیم تدارکات بشردوستانه را به طور مداوم تامین کنیم، ما با تهدید واقعی شیوع بیماری های تهدید کننده زندگی مردم غزه روبرو هستیم.

پس از آنکه بخش‌های زیادی از زیرساخت‌های غزه، از جمله سیستم‌های حیاتی آب و فاضلاب، در طی حدود دو هفته از بمباران اسرائیل به ویرانه تبدیل شده ظرفیت تولید آب در این منطقه تنها پنج درصد سطح عادی است و جمعیت غزه با حدود دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در حال حاضر کمتر از سه لیتر آب برای هر نفر در روز تامین است.

طبق اعلام نهادهای بین المللی نزدیک به یک میلیون نفر طی دو هفته اخیر در نوار غزه آواره شده‌اند که نیمی از آنها کودک هستند و بسیاری از آنها در پناهگاه‌های شلوغ با دسترسی بسیار محدود به آب و بهداشت پناه گرفته‌اند، شرایطی که به‌ویژه برای کودکان خردسال خطرناک است.

یونیسف اعلام کرد که برای ۲۵۰ هزار نفر در گذرگاه رفح تجهیزات اضطراری اضافی ذخیره کرده است که می‌توان ظرف چند ساعت به غزه منتقل کرد و تعداد بیشتری نیز در راه است.

این سازمان اعلام کرد که بر اساس قوانین جنگ اسرائیل باید اجازه دهد کمک‌های بشردوستانه برای دسترسی ایمن به کودکان و خانواده‌های نیازمند در هر کجا که هستند، ارائه شود.

یونیسف همچنین خواستار بازگشایی همه گذرگاه‌های غزه در برابر کمک‌ها و نیروهای بشردوستانه شد و گفت: باید اجازه داده شود مجروحین و بیماران برای دریافت درمان غزه را ترک کنند.

این سازمان بر لزوم دسترسی ایمن و بی وقفه مردم غزه به آب، غذا، بهداشت و سوخت تاکید کرد و گفت: حفاظت از زیرساخت‌های غیرنظامی مثل پناهگاه‌ها، اماکن بهداشتی، تاسیسات برق، آب و … ضرورت دارد.

دیروز شنبه کاروانی مرکب از ۲۰ کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه هلال احمر مصر، سازمان بهداشتی جهانی و برنامه جهانی غذا با بازگشایی موقت گذرگاه رفح وارد نوار غزه شد اگرچه سوخت که نیاز فوری مردم این منطقه است از جمله این کالاها نیست و تنها نیروگاه غزه به دلیل نبود سوخت تعطیل و بیمارستان‌ها به دلیل نداشتن برق و از کار افتادن ژنراتورهایشان در شرف خاموشی کامل هستند که این امر جان هزاران بیمار را تهدید می‌کند.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟