مقام‌های امریکایی: احیای القاعده در افغانستان و پاکستان بعید است

  • انتشار: ۱۸ سنبله ۱۴۰۲
  • سرویس: سیاست
  • شناسه مطلب: 152406

در حالی که کشورهای جهان همواره از تبدیل شدن افغانستان به «پناهگاه گروه‌های تروریستی» هشدار داده‌اند، دو مقام ارشد امریکایی می‌گویند که براساس ارزیابی‌های جدید اطلاعاتی این کشور، احیای القاعده در افغانستان و پاکستان بعید بوده و تهدید این شبکه به پایین‌ترین حد خود در دهه‌های اخیر رسیده است.

سی‌ان‌ن روز جمعه، ۱۷ سنبله، به نقل از دو مقام ارشد امریکایی گزارش داده که احیای القاعده در افغانستان و پاکستان «بعید» است و عملیات‌های ضد تروریستی طالبان در افغانستان حضور داعش را در آن‌جا «تنزل» داده است.

به گفته آنان، به‌رغم خروج ارتش امریکا در سال ۲۰۲۱ از افغانستان، حضور تروریستان در این کشور رو به کاهش بوده است.

طبق اظهارات این دو تن، پس از حمله هواپیمای بدون سرنشین امریکا که منجر به کشته شدن ایمن‌الظواهری، رهبر القاعده در سال گذشته میلادی شد، این گروه بدون «استعداد رهبری و هدایت استراتژیک» باقی ماند.

آنان افزوده‌اند که با این حال گروه داعش به حمله‌های بلندپایه خود در افغانستان ادامه داده و شماری از غیرنظامیان را کشته و زخمی کرده است.

یکی از این مقام‌ها گفته است: «داعش تهدیدی است که ما مطمئنن از منظر عملیات خارجی نگران آن هستیم، اما این یک نوع تهدید اساساً متفاوت از آن‌چه از القاعده در ۱۱ سپتامبر دیدیم است.»

این مقام‌های مدعی شده‌اند که اطلاعات نشان می‌دهد که داعش تحت «فشار فزاینده» طالبان بوده است و بسیاری از رهبران کلیدی آن در ماه‌های اخیر از کشور فرار کرده‌اند.

یکی از این مقام‌ها گفته است: «اعضای داعش خراسان که در رسانه‌ها، تسهیل‌گری و عضوگیری در حمایت از عملیات‌های خارجی مشارکت دارند، به‌طور فزاینده‌ای به کشورهای همسایه می‌روند تا از کمپین طالبان [ضد تروریسم] فرار کنند.»

یکی از مقامات ارشد در پاسخ به سوالی در مورد تضاد بین ارزیابی‌های ایالات متحده امریکا و سازمان ملل متحد گفته که گزارش سازمان ملل با اطلاعات جمع‌آوری‌شده توسط واشنگتن و شرکای آن «به‌طور وحشیانه‌ای خارج از کنترل» است.

این در حالی است که پیش از این، شورای امنیت سازمان ملل متحد از پیچیده‌تر شدن حمله‌های شاخه خراسان داعش در افغانستان، ابراز نگرانی‌ کرده‌ بود.

اعضای این شورا تاکید کردند که ظرفیت‌های عملیاتی گروه داعش خراسان در افغانستان تقویت شده است.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟