سازمان جهانی کار رو آوردن کودکان به کار را فاجعه‌بار خواند

  • انتشار: ۱۳ سنبله ۱۴۰۲
  • سرویس: تیتر 1
  • شناسه مطلب: 151789

همزمان با کارگری و بازماندن هزاران کودک افغانستانی از آموزش، سازمان جهانی کار، رو آوردن کودکان به کار را فاجعه‌بار خوانده و می‌گوید که آینده میلیون‌ها کودک با افزایش کار اجباری آن‌ها در خطر است.

دبیر کل سازمان جهانی کار به بی‌بی‌سی گفته است آینده میلیون‌ها کودک با افزایش ترک تحصیل و کار اجباری آن‌ها در خطر است.

این در حالی است که هزاران کودک افغانستانی پس از روی‌ کار آمدن طالبان از آموزش بازمانده و برای مخارج خود و خانواده‌شان به کارهای شاقه رو آورده‌اند.

گیلبرتو هونگبو؛ دبیر کل سازمان بین‌المللی کار می‌گوید که مشکلات اقتصاد جهانی به «پسرفت» در مناطق مختلف منجر شده است.

او که خواهان واکنش فوری بین‌المللی شده، می‌گوید که برخی از کارهایی که کودکان درگیر آن می‌شوند از بدترین شکل‌های کار کردن و از جمله استثمار جنسی است.

به گفته آقای هاونگبو ترکیب پیامدهای شیوع کووید۱۹ و افزایش تورم و هزینه‌های زندگی در پی آن، اوضاع را بدتر کرده است. اگر هم‌اکنون دست به اقدامی قاطع و سریع نزنیم وضعیت بدتر و بدتر خواهد شد.

این مقام سازمان ملل متحد که نخست وزیر سابق توگو نیز هست گفته است که داده‌های جمع‌آوری شده از سوی سازمان ملل متحد در اوایل سال ۲۰۲۰ نشان می‌دهد که برای اولین بار در بیست سال گذشته پیشرفت جهانی برای پایان کار کودکان متوقف شده است و حالا نزدیک به ۱۶۰ میلیون کودک در جهان کار اجباری می‌کنند.

به گفته آقای هاونگبو این داده‌ها نشان‌دهنده ادامه رشد این روند است.

دبیر کل سازمان بین‌المللی کار افزوده که فشار افزایش هزینه‌های زندگی که بخشی به دلیل افزایش قیمت مواد غذایی و انرژی در پی جنگ در اوکراین است برای بعضی از خانواده‌ها منجر به این شده که روزی یک وعده غذایی هم نداشته باشند و در برخی موارد این افزایش هزینه‌ها منجر به «بدترین شکل کار کودکان» شده و «عده‌ای از والدین برای تامین خانواده فرزندان خود را به کار جنسی سوق داده‌اند.»

آقای هونگبو همچنین گفته که در کشورهای کم درآمد، متوسط و با درآمد بالا در بخش‌هایی از جمله کشاورزی، معدن و ساخت‌وساز شاهد افزایش کار کودکان هستیم.

او گفته که «واضح است که در یک لحظه حیاتی هستیم و فقر عامل اصلی این وضعیت است». به گفته او شرایط در کشورهای مختلف متفاوت است؛ اما صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) می‌گوید که تورم و افزایش هزینه‌های زندگی یک نگرانی جهانی است که به شکل‌های مختلف بر کودکان تاثیر می‌گذارد.

ناتالیا ویندر راسی؛ مدیر برنامه سیاست‌گذاری اجتماعی و حمایتی یونیسف می‌گوید که بسیاری از خانواده‌ها از شدت ناامیدی و نیاز مبرم باید دست به انتخاب‌های غیرممکن بزنند یا به راهکارهای منفی‌ برای بقا متوسل شوند که هم امروز و هم در درازمدت بر کودکان تاثیر می‌گذارد.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟