بلینکن به باقی اعضای کنگره اجازه مشاهده اسناد محرمانه در مورد خروج از افغانستان را داد

  • انتشار: ۱۶ جوزا ۱۴۰۲
  • سرویس: تیتر 1سیاست
  • شناسه مطلب: 141533

پس از ماه‌ها فشار کنگره امریکا در مورد اجازه دسترسی به اسناد محرمانه خروج آشفته‌ از افغانستان، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا، توافق کرده است که این اسناد را با اعضای بیشتر مجلس سنای این کشور شریک کند.

روزنامه هیل گزارش داده است که مایکل مک کال، رییس کمیته روابط خارجی مجلس نماینده‌گان امریکا، روز دوشنبه، ۱۵ جوزا، اعلام کرد که همکاران او می‌توانند به مجموعه اطلاعات در مورد پیامدهای خروج نظامیان امریکایی از افغانستان دسترسی پیدا کنند.

براساس گزارش‌ها، وزارت امور خارجه امریکا در جون ۲۰۲۱، نگرانی‌هایی را در مورد خروج قریب‌‌الوقوع این کشور از افغانستان مطرح کرده و هشدار داده بود که دولت تحت حمایت امریکا ممکن است، سقوط کند.

مک کال، ماه گذشته تهدید کرده بود که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا را در صورت عدم اجازه دسترسی اعضای کنگره به محتوای پیام دیپلماتیک سری در مورد خروج از افغانستان، احضار و تحقیر خواهد کرد.

پس از این تهدید، وزارت امور خارجه امریکا به چندین تن از اعضای کنگره از جمله مک‌کال اجازه دسترسی به این اسناد سری را داد.

مک‌کال اکنون در بیانیه‌ای تصریح کرده است: «این یک گام بی‌سابقه در تحقیقات کمیته ما در مورد خروج از افغانستان است. برای اولین بار در تاریخ، وزارت امور خارجه موافقت کرده است که به کنگره اجازه دهد یک کانال مخالف را مشاهده کند. این مجموعه حاوی اطلاعات دست اولی از کارمندان سفارت کابل که قبل از سقوط در آنجا[کابل] حضور داشتند و همچنین پاسخ وزیر بلینکن به نگرانی‌های آنها است.»

ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا ماه گذشته، در یک کنفرانس گفت: «در نامه خود به کمیته امروز، ما از ریس مک‌کال و میکس (D-N.Y.) عضو ارشد، دعوت خواهیم کرد تا کانال مخالفان را در وزارت امور خارجه مشاهده کنند.»

کانال مخالف، تلگراف حاوی پیام هشدارآمیز کارمندان سفارت امریکا در کابل است که در آن از پیامدهای جدی خروج از افغانستان به وزارت امور خارجه این کشور اطلاع داده شده است.

با این حال، جزییات بیشتر آنچه در این تلگراف طبقه‌بندی شده وجود دارد، همگانی نشده است.

وزارت خارجه امریکا در حالی بر مشاهده اسناد محرمانه توافق کرده است که از نزدیک به دو سال به این‌سو، دولت این کشور به رهبری جو بایدن، به‌دلیل خروج آشفته از افغانستان مورد انتقادهای شدید جمهوری‌خواهان این کشور قرار دارد.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟