افغان ویتنس: با تسلط دوباره طالبان خشونت آنلاین علیه زنان افغانستان نیز سه برابر شده است

  • انتشار: ۲۹ عقرب ۱۴۰۲
  • سرویس: تیتر 2
  • شناسه مطلب: 161032

یک نهاد بریتانیایی موسوم به «پروژه افغان ویتنس» گزارشی را در مورد خشونت‌های مجازی علیه فعالان زن نشر کرده که در آن ۷۸ هزار پست به زبان‌های فارسی و پشتو در شبکه ایکس درباره ۱۰۰ زن فعال اهل افغانستان، بررسی شده است.

بربنیاد این گزارش که روز دوشنبه، ۲۹ عقرب، نشر شده، در دو سال گذشته پست‌های توهین‌آمیز علیه زنان افغانستان سه برابر شده است.

به گفته این نهاد حقوق بشری، پس از به قدرت رسیدن دوباره طالبان خشونت آنلاین علیه زنان اهل افغانستان نیز سه برابر شده است.

پروژه افغان ویتنس افزوده است، کاربرانی که پست‌های خشونت‌بار علیه زنان می‌نویسند، اغلب از طالبان حمایت می‌کنند و این فضای سمی «فعالان سیاسی زن در افغانستان را وادار به سکوت کرده است.»

فرانچسکا جنتایل، پژوهشگر ارشد این تحقیق گفته است: «از زمان تسلط طالبان بر افغانستان، رسانه‌‌های اجتماعی از فضایی برای ابراز نظریات اجتماعی و سیاسی به کانونی برای آزارواذیت و سرکوب زنان مبدل شده است.»

او اضافه کرده است: «ما گواه موجی از خشن‌ترین و زشت‌ترین پیام‌ها بوده‌ایم که زنان افغانستانی را هدف قرار می‌دهند. این پیام‌ها اغلب در قالب پیام‌های خصوصی و در عین حال خشونت‌آمیز، تهدیدآمیز و با ماهیت مستهجن ارسال شده‌اند.»

زنانی که افغان ویتنس با آنها مصاحبه کرده است، گفته‌اند که پیام‌های مستهجن، حاوی تصاویر غیراخلاقی و تهدید به تجاوز جنسی و مرگ دریافت کرده‌اند.

یکی از مصاحبه شونده‌گان به این نهاد گفته است: «اگر شما یک زن فعال باشید و در شبکه‌های اجتماعی حضور داشته باشید، شما را به چشم یک روسپی می‌بینند.»

افغان ویتنس یک سازمان غیرانتفاعی مستقر در بریتانیا است و اطلاعات مربوط به موارد نقض حقوق بشر، جنایات جنگی و اطلاعات نادرست در افغانستان، اوکراین، میانمار و سودان را جمع آوری می‌کند.

این گزارشی در حالی نشر شده است که پس از تسلط دوباره طالبان بر افغانستان، زنان با محدودیت‌های گسترده در بخش‌های مختلف مواجه شدند، محدودیت‌هایی که موجب شکل‌گیری جنبش‌های اعتراضی زنان در بخش‌های مختلف افغانستان شده است.

با این حال، طالبان هواره اعتراض ‌کننده‌گان خیابانی و منتقدین رسانه‌های‌ اجتماعی را بازداشت و زندانی کرده‌اند.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟