ادامه‌ی حملات علیه شیعیان؛ بنت: پیش‌گیری از حملات و حفاظت از اهل تشیع ضروری است

  • انتشار: ۲۲ میزان ۱۴۰۲
  • سرویس: تیتر 1
  • شناسه مطلب: 156498

ریچارد بنت، گزارشگر ویژه‌ی حقوق بشر سازمان ملل متحد در واکنش به حمله‌ی انتحاری بر نمازگزاران شیعه در ولایت بغلان، خواستار پیش‌گیری از چنین حملات و حفاظت از جامعه‌ی اهل تشیع شده است.

چاشت دیروز (جمعه، ۲۱ میزان) حین ادای نماز جمعه در مسجد «امام زمان» شیعیان در سرک اول سیلوی شهر پلخمری، مرکز بغلان انفجاری به‌قوع پیوست. مسئولیت این انفجار را گروه داعش برعهده گرفته است.

براساس آخرین اطلاعاتی که یک منبع در شفاخانه ولایتی بغلان در اختیار روزنامه اطلاعات‌ روز قرار داده، در این انفجار ۲۱ نفر کشته و ۴۰ نفر زخمی شده‌اند.

ریچارد بنت این حمله را محکوم و با خانواده‌های قربانیان ابراز همدردی کرده است.

او شب گذشته در پیامی در ایکس نوشته است: «پیش‌گیری، حفاظت و پاسخ‌گویی برای جمعیت شیعیان افغانستان که همچنان مورد هدف قرار می‌گیرند، مورد نیاز است.»

پیش از این هم اعضای جامعه‌ی هزاره‌ها و شیعیان افغانستان در مساجد، اماکن عمومی، مراکز آموزشی و شفاخانه‌ها هدف حملات هدفمند قرار گرفته است.

سال گذشته حمله‌ی انتحاری بر یک آموزشگاه در غرب کابل، اعتراضات جهانی را در پی داشت. معترضان حملات علیه‌ هزاره‌ها را مصداق نسل‌کشی می‌دانستند و خواستار به رسمیت‌شناختن آن بودند.

ادامه‌ی واکنش به حمله‌ی دیروز

حمله‌ی دیروز به مسجد شیعیان در بغلان واکنش‌های گسترده‌ای را در پی داشته است.

«جبهه‌ مقاومت ملی افغانستان» که علیه طالبان فعالیت نظامی دارد، این حمله را محکوم کرده و گفته است که «مقصر اصلی و درجه‌‌یک آن را رژیم نامشروع طالبان می‌داند».

این جبهه در اعلامیه‌ی خود گفته است که طالبان از یک طرف با ادعای «دروغین» تأمین امنیت سراسری، مردم را اغفال می‌کنند و از سوی دیگر با فراهم‌کردن چتر امن و مناسب برای گروه‌های تروریستی منطقه‌ای و بین‌المللی، «همکار و شریک جرم می‌باشند».

«جبهه مقاومت ملی افغانستان» افزوده است که انفجار مهیب دیروز در میان نمازگزاران در حالی صورت گرفته که طالبان حضور و موجودیت گروه‌های تروریستی را در افغانستان، به‌ویژه در شمال کشور انکار می‌کنند.

نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل در واکنش به حمله‌ی دیروز بر نمازگزاران گفته است که ادامه‌ی حملات انتحاری و تروریستی در مساجد و هدف قراردادن افراد ملکی و نمازگزاران هیچ توجیه دینی و عقلانی ندارد.

او در ایکس نوشته است: «این اعمال تروریستی نتیجه‌ی تدریس و ترویج افکار خشونت‌آمیز، افراطیت‌گرایی و دهشت‌افگنی در مدارس جهادی است.»

محمد محقق، رهبر حزب وحدت مردم افغانستان در واکنش به انفجار دیروز گفته است که این‌گونه اعمال طرح خود حاکمان فعلی یا نتیجه‌ی رشد گروه‌های افراطی و تکفیری در افغانستان است که در سایه‌ی حکومت طالبان به‌طور سرسام‌آوری تولید می‌گردد.

او از طالبان خواسته است که جلو این اعمال ضد بشری را بگیرند. او از سازمان ملل متحد و نهادهای حقوق بشری نیز درخواست کرده است که به کشتار شیعیان و هزاره‌های «ستم‌دیده و مظلوم» رسیدگی کنند.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟