پژوهشکده امریکایی: پناهندگان افغانستانی نمی‌توانند به کشورشان بازگردند

  • انتشار: ۶ ثور ۱۴۰۴
  • سرویس: اخبار مهاجرین
  • شناسه مطلب: 223493

همزمان با نشر گزارش‌ها مبنی بر اخراج پناهجویان افغانستانی از امریکا، یک مرکز پژوهشی امریکایی اعلام کرده است که پناهندگان افغانستانی نمی‌توانند به کشورشان بازگردند.

انستیتوت میدل‌ایست، روز جمعه، ۵ ثور در مطلبی تازه‌ای اعلام کرده است که بسیاری از افغانستانی‌هایی‌که زمانی به عنوان مترجم و دستیار برای ارتش امریکا کار می‌کردند و در افغانستان مانده‌اند، همچنان از ترس آزار و اذیت طالبان در خفا به‌سر می‌برند.

این مرکز پژوهشی می‌گوید که در همین حال مقام‌های دولت ترامپ ادعا می‌کنند که شرایط در افغانستان مساعد است و پناهندگان افغانستانی می‌توانند به کشورشان بازگردند.

در این مطلب آمده است که در آغاز سال ۲۰۲۵، تقریبا ۱۱۰ هزار افغانستانی در افغانستان و ۹۰ هزار نفر دیگر در کشورهای ثالث، که بسیاری از آن‌ها قبلا مراحل طولانی و سخت‌گیرانه بررسی برای پذیرش را طی کرده بودند، منتظر ویزا یا اسکان مجدد بودند.

اما یکی از اولین اقدامات ترامپ پس از روی کار آمدن دوباره به کاخ سفید، صدور فرمان اجرایی برای تعلیق برنامه اسکان مجدد افغانستانی‌ها بود.

وزارت امنیت داخلی امریکا هم ماه اپریل اعلام کرد که وضعیت افغانستان برای بازگشت پناهجویان افغانستانی مساعد است.

تریشا مک‌لافلین، یکی از معاونان وزارت امنیت داخلی امریکا به افغانستان اینترنشنال تایید کرده بود که وضعیت حفاظت موقت برای هزاران شهروند افغانستان لغو شده است.

به گفته تریشا مک‌لافلین، این تصمیم پس از آن گرفته شد که وزیر امنیت داخلی در مشوره با وزارت خارجه و دیگر نهادها، تشخیص داد که افغانستان دیگر شرایط قانونی لازم را برای اعطای حفاظت به پناهجویان افغانستانی ندارد.

انستیتوت میدل‌ایست می‌گوید تقریبا ۱۸۰ هزار افغانستانی پس از آگوست ۲۰۲۱ در ایالات متحده پذیرفته شده بودند و به برخی از آن‌ها ویزای ویژه مهاجرت (SIV) داده شد که راهی برای اقامت دائم فراهم می‌کرد.

میدل‌ایست به نقل از افرادی در دولت اشرف غنی نوشت طالبان همچنان هر کسی را که با امریکایی‌ها و نیروهای نظامی هم‌پیمان آن‌ها مرتبط باشد، به عنوان همکار معرفی می‌کند و این افراد از ترس تعقیب طالبان پنهان هستند.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *