پاکستان روزانه هزاران افغانستانی را اخراج می‌کند

  • انتشار: ۲۵ ثور ۱۴۰۴
  • سرویس: اخبار مهاجرین
  • شناسه مطلب: 226224

همزمان با هشدار سازمان ملل متحد درباره وقوع بحران انسانی در افغانستان، یک مقام دیگر این سازمان به تورخم رفته و اعلام کرده که روزانه هزاران مهاجر افغانستانی از پاکستان اخراج می‌شوند.

سوفی جامبازیشویلی-یوسر؛ مدیر بخش حفاظت کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهجویان به تورخم رفته و می‌گوید که به طور میانگین روزنامه ۳ هزار مهاجر افغانستان از پاکستان اخراج می‌شوند؛ اما این آمار بعضاً به ۹ هزار تن در یک روز نیز رسیده است.

او که به تورخم رفته است، در یک نوار تصویری گفته است: «به‌طور میانگین، روزانه سه‌هزار افغانستانی به کشورشان باز می‌گردند، اما این رقم گاهی به ۹ هزار نفر در یک روز هم رسیده است. این افراد تنها با وسایلی که می‌توانند با دست حمل کنند بر می‌گردند. آنان خسته‌اند، پریشان‌اند و به کمک فوری نیاز دارند.»

به گفته این مقام کممساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهجویان، از اول اپریل تا کنون بیش از ۱۲۰ هزار مهاجر کشور از پاکستان اخراج یا وادار به بازگشت شده‌اند.

خانم جامبازیشویلی-یوسر تاکید کرده که برخی از این بازگشت‌کنندگان سال‌ها یا حتی دهه‌ها پیش افغانستان را ترک کرده‌ بودند. بعضی از آنان در پاکستان به دنیا آمده‌اند و هرگز پا به خاک کشور نگذاشته‌اند.

او افزوده که بسیاری دیگر از این مهاجران حتا دیگر زبان‌های محلی افغانستان را بلد نیستند و هیچ بستگانی هم در کشور ندارند.

او در این نوار تصویری افزوده است که این مهاجران اکنون با آینده‌ نامعلوم در کشوری روبه‌رو هستند که بیش از نیمی از جمعیت آن هنوز برای زنده ماندن به کمک‌های بشردوستانه وابسته‌ هستند.

سوفی جامبازیشویلی-یوسر می‌گوید که کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهجویان در مرزهای افغانستان حضور دارد و خدمات محافظتی و کمک‌های اضطراری برای مهاجران فراهم می‌کند.

او می‌گوید: «ما کمک‌های حقوقی، پول نقد و پشتیبانی روانی ارائه می‌دهیم و همچنین از روند بازپذیری بازگشت‌کنندگان در داخل افغانستان حمایت می‌کنیم.»

در همین حال مدیر بخش حفاظت این سازمان همچنین می‌گوید که منابع و بودجه کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهجویان رو به پایان است و این موضوع زندگی میلیون‌ها خانواده مهاجر افغانستان را در معرض خطر قرار داده است.

او افزوده است که نیاز فوری به حمایت وجود دارد تا این سازمان بتواند به خانواده‌های افغانستان فرصت بازسازی زندگی‌شان را با کرامت و امید فراهم کند.

این در حالی است که پیشتر اندرو سابرتون؛ معاون اجرایی صندوق جمعیت سازمان ملل متحد پس از سفرش به افغانستان، در یک نشست خبری گفته است که «یک بحران انسانی دوگانه» در افغانستان در حال وقوع است.

او تاکید کرد که بازگشت مهاجران افغانستان از کشورهای همسایه و قطع کمک‌های مالی ایالات متحده به این صندوق که در مجموع ۱۰۰ میلیون دالر بود، این بحران را تشدید کرده است.

اندرو سابرتون تاکید می‌کند که با کاهش بودجه، ۶.۳ میلیون تن در افغانستان که اکثرا زنان و دختران هستند، دسترسی به مراقبت‌های نجات دهنده را از دست خواهند داد و صندوق جمعیت ملل متحد مجبور خواهد شد تعداد تسهیلاتی را که پشتیبانی می‌کند تا بیش از نیم، در سال آینده کاهش دهد.

به گفته او، در ماه اپریل سال جاری میلادی، بیش از ۲۵۱ هزار مهاجر افغانستان از ایران و پاکستان بازگشته‌اند که بیش از ۹۶ هزار تن آنان با اجبار اخراج شده‌اند.

آقای سابرتون در این نشست خبری گفت: «افرادی که مجبور به بازگشت به افغانستان می‌شوند ممکن است با خطرات جدی روبه‌رو شوند. این امر به‌ویژه در مورد زنان و دختران افغانستان که با محدودیت‌های روزافزون از نظر دسترسی به کار، تحصیل و آزادی رفت و آمد در این کشور مواجه هستند، صدق می‌کند. این نگرانی‌ها با نیازهای حاد بشردوستانه در داخل افغانستان، افزایش نرخ بیکاری، و همچنین بلایای طبیعی و حوادث آب و هوایی شدید همراه شده است.»

مدیر اجرایی صندوق جمعیت سازمان ملل متحد می‌گوید بودجه‌ای که این صندوق از دست داده است، بیش‌تر در بخش بهداشت خانواده، تیم‌های سیار بهداشتی و خدمات حمایت روانی اجتماعی در جوامع روستایی هزینه می‌شد.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *