واکنش طالبان به قطعنامه سازمان ملل: نمی‌پذیریم اما بررسی می‌کنیم

  • انتشار: ۱۷ سرطان ۱۴۰۴
  • سرویس: سیاست
  • شناسه مطلب: 232035

به دنبال تصویب قطعنامه سازمان ملل متحد درباره افغانستان، وزارت خارجه طالبان اعلام کرده است که این گروه برخی نکات آن را نمی پذیرند و آن را بررسی خواهند کرد.

وزارت خارجه طالبان، امروز سه‌شنبه، ۱۷ سرطان اعلام کرد که قطعنامه سازمان‌ ملل متحد بر اساس فشار و سفارش برخی کشورها تنظیم شده و واقعیت‌های موجود در افغانستان را انکار کرده است.

طالبان می‌گویند که به‌رغم این‌که در تصویب این قطعنامه نظر این گروه خواسته نشده، اما پیشنهادات مطروحه را بر بنیاد «اصول اسلامی» ارزیابی می‌کند.

در همین حال، سهیل شاهین؛ سفیر طالبان در قطر نیز به نشست اخیر سازمان ملل متحد در مورد وضعیت افغانستان واکنش نشان داده و برگزاری نشست‌های سازمان ملل بدون حضور نماینده این گروه را یک‌طرفه خوانده است.

او گفته که اگر دیدگاه طالبان در چنین نشست‌های شنیده نشود، این نشست‌ها هیچ نتیجه برای مردم افغانستان ندارد.

مجمع عمومی سازمان‌ ملل متحد روز گذشته، نشستی با محوریت افغانستان برگزار و پیش‌نویس قطعنامه‌ای را با اکثریت آرا تصویب کرد.

در این پیش‌نویس نسبت به وخامت وضعیت حقوق‌بشری به خصوص سرکوب سیستماتیک زنان ابراز نگرانی شده و کشورها خواستار تشکیل حکومت فراگیر شدند.

ادامه روند دوحه و گفتگو با طالبان برای مشارکت همه‌شمول و پایبندی این گروه به مبارزه با تروریسم از بخش‌های مهم این قطعنامه است.

در همین‌ حال وزارت خارجه طالبان در بیانیه‌ای گفته که در این قطعنامه واقعیت‌های افغانستان نادیده گرفته شده و در روند تصویب آن نظر این گروه خواسته نشده است.

در بیانیه آمده که این قطعنامه در حالی پیشنهاد شده که تعاملات «مثبت» این گروه با کشورهای منطقه و جهان در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، کمک‌های بشردوستانه و دیپلماتیک در جریان است.

وزارت خارجه طالبان می‌گوید تهیه و تصویب این پیش‌نویس «به بهبود وضعیت افغانستان کمک نمی‌کند» و به فضای همکاری‌های بین‌المللی آسیب خواهد رساند.

طالبان می‌افزایند که مفاد قطعنامه و پیشنهادهای مطروحه را بر بنیاد «اصول اسلامی» ارزیابی خواهد کرد.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد، روز گذشته قطعنامه‌ای درباره وضعیت افغانستان تصویب کرد که در آن خواهان توقف سرکوب زنان توسط طالبان و قطع همکاری با گروه‌های تروریستی شده است.

این قطعنامه، پس از نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره وضعیت افغانستان به تصویب رسید.

این قطعنامه با ۱۱۶ رأی موافق، دو رأی منفی و ۱۲ رأی ممتنع تصویب شد.

امریکا و اسراییل این قطعنامه را رد کردند و کشورهای روسیه، ایران، چین، هند و چند کشور دیگر رأی ممتنع دادند.

این قطعنامه ۱۱ صفحه‌ای همچنین بر «اهمیت ایجاد فرصت‌هایی برای بازیابی اقتصادی، توسعه و شکوفایی در افغانستان» تأکید دارد و از کشورها می‌خواهد تا به بحران انسانی و اقتصادی شدید افغانستان رسیدگی کنند.

این قطعنامه توسط نمایندگی آلمان در مجمع عمومی سازمان ملل پیشنهاد داده شده بود.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *