هوای نفس‌گیر پایتخت؛ هوای کابل شب‌ها ۸۴ درصد آلوده می‌شود

  • انتشار: ۲۸ قوس ۱۴۰۳
  • سرویس: اجتماعی
  • شناسه مطلب: 207167

مطیع‌الحق خالص سرپرست اداره ملی حفاظت محیط‌زیست روز (سه‌شنبه) در یک نشست خبری گفته است که با فرا رسیدن فصل سرما، هوا پایتخت به‌ویژه شب‌هنگام ۸۴ درصد آلوده شده است.

به نقل از طلوع نیوز؛ سرپرست این اداره افزوده است که عامل این آلودگی، عدم آگاهی کافی شهروندان درباره کارگیری از مواد سوختی و اقتصاد ضعیف آنان می‌باشد.

بر بنیاد سخنان آقای خالص، این آلودگی تاثیرات منفی کوتاه‌مدت و درازمدت بر صحت شهروندان کشور دارد و رسانه‌ها باید در راستای آگاهی‌دهی با آنان همکار کنند.

سرپرست اداره ملی حفاظت محیط‌زیست گفت: «اقتصاد مردم ما این‌قدر ضعیف شده که وقتی کابل یا شهرهای دیگر را با رسیدن فصل زمستان می‌بینید، آلودگی هوا بسیار بالا می‌رود. شام‌ها هوای کابل ۸۴ درصد آلوده است.»

مطیع‌الحق خالص هم‌چنان افزوده است که زنان و کودکان بیشتر از دیگران از تغییرات اقلیمی متضرر می‌شوند و جهان نباید موضوعات تغییرات اقلیمی را که موضوع بشری است، به سیاست ربط بدهد.

سرپرست اداره ملی حفاظت محیط‌زیست افزود: «جامعه ما از تغییرات اقلیم متضرر شده و جهان باید موضوع تغییر اقلیم را به سیاست ربط ندهد.»

هم‌زمان معاون یکی از موسسات که در بخش محیط‌زیست در افغانستان فعالیت دارد، گفته است که نبود زیربنای کافی، فقر و مشکلات اقتصادی، افغانستان را آسیب‌پذیرتر در برابر تغییرات اقلیمی می‌سازد که باید جهانیان، سکتور خصوصی و نهادهای دولتی در این راستا توجه و همکاری کنند.

عزت‌الله صدیقی معاون یکی از موسسات محیط‌زیستی در افغانستان گفت: «نبود زیربناهای کافی، موجودیت فقر و مشکلات اقتصادی، تمام شان دست به دست هم می‌دهند و افغانستان را به یک کشور آسیب‌پذیر تبدیل می‌سازد.»

سیف‌الرحمان رحمانی استاد دانش‌گاه می‌گوید: «جهانیان مسوولیت این را دارند که جبران خسارت را به کشورهایی که در حال پیشرفت هستند، از جمله افغانستان بپردازند. باید افغانستان را در راستای سازگاری با تغییرات اقلیمی و کاهش تاثیرات تغییرات اقلیمی همکاری و یاری بکنند.»

این در حالی‌ست که به تاریخ یازده تا بیست‌ودوم ماه نوامبر که نشست تغییرات اقلیمی سازمان ملل نیز در باکو برگزار شد، نماینده‌هایی از موسسه‌های محیط‌زیستی و اداره ملی حفاظت محیط‌زیست به آذربایجان رفتند و چالش‌های ناشی از تغییرات اقلیمی در افغانستان را با مقام‌های کشورها شریک ساختند.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟