میزبانی ایران از ۶۰ هزار دانشجوی افغانستانی؛ پژوهشگر ایرانی: تهران پایتخت علمی افغانستان است
- انتشار: ۲۸ قوس ۱۴۰۳
- سرویس: اخبار مهاجرینتیتر 2
- شناسه مطلب: 207150
در یک نشست تخصصی، ماندانا تیشهیار، پژوهشگر ایرانی حوزه مهاجرت، از حضور بیش از ۶۰ هزار دانشجوی افغانستانی در ایران خبر داد و تهران را به عنوان «پایتخت علمی افغانستان» معرفی کرد. این در حالی است که ایران بیشترین تعداد از نخبگان و استادان دانشگاههای افغانستان را میزبانی میکند.
ماندانا تیشهیار، معاون پژوهشی دانشگاه علامه طباطبایی ایران، در نشستی تخصصی با عنوان «مسألهشناسی مهاجرین افغانستانی در ایران: الزامات و بایستههای سیاسی»، اعلام کرد که تعداد دانشجویان افغانستانی در ایران به ۶۰ هزار نفر رسیده است. وی افزود که این رقم به نوعی نشاندهنده این است که امروز شمار دانشجویان افغانستانی در تهران بیشتر از کابل است.
تیشهیار همچنین اظهار داشت که در حالی که افغانستانیها به کشورهای مختلف جهان مهاجرت کردهاند، هیچکدام از این کشورها بیش از ۶۰ هزار دانشجوی افغانستانی ندارند. این پژوهشگر ایرانی تأکید کرد که تهران به عنوان پایتخت علمی افغانستان شناخته میشود، چرا که علاوه بر دانشجویان، تعداد زیادی از استادان دانشگاههای افغانستان نیز در پایتخت ایران حضور دارند.
در ادامه این نشست، رسول صادقی، دانشیار دانشگاه تهران، به تفاوتهای عمده بین مهاجرتهای جنوب به جنوب و جنوب به شمال اشاره کرد و گفت که مهاجرتهای اجباری بیشتر ناشی از جنگ و ناامنی هستند و به شکل تودهای در کشورهای همسایه به وقوع میپیوندند. وی افزود که سیاستگذاریهای مهاجرتی در ایران باید بهطور یکپارچه و بر اساس واقعیتهای مهاجرت در کشورهای در حال توسعه تنظیم شود.
این نشست که به بررسی وضعیت مهاجران افغانستانی در ایران اختصاص داشت، همچنین به مشکلات سیاستگذاری در حوزه مهاجرت و عدم هماهنگی میان نهادهای مختلف ایران در این زمینه اشاره کرد. به گفته کارشناسان، در حال حاضر ۲۴ نهاد مختلف در ایران بهطور غیرمتمرکز در مورد مهاجران افغانستانی برنامهریزی میکنند، اما هیچکدام از این نهادها از برنامههای یکدیگر اطلاع ندارند.
نظرات(۰ دیدگاه)