مهاجران افغانستانی هم‌چنان زیر فشار اخراج‌ از ایران و پاکستان قرار دارند

  • انتشار: ۱۴ ثور ۱۴۰۴
  • سرویس: اخبار مهاجرین
  • شناسه مطلب: 224631

شمار زیادی از مهاجران افغانستانی که در ایران و پاکستان بودباش دارند، از چالش‌های گوناگون در این کشورها شکایت می‌کنند.

به نقل از طلوع نیوز؛ آنان از ادامه بازداشت‌ها و برگشت اجباری مهاجران افغانستانی توسط پولیس این دو کشور انتقاد کرده و از نهادهای حامی مهاجران می‌خواهند که به چالش‌های شان رسیدگی کنند.

شماری از این مهاجران می‌گویند که پس از باطل شدن برگه‌های سرشماری، مهاجران افغانستانی وقتی به دفتر کفالت در ایران مراجعه کرده‌اند، برگه خروجی دریافت ‌کردند.

معروفه اسحاقی مهاجر افغانستانی در ایران به طلوع‌نیوز گفت: «بازداشت و اخراج مهاجران، به خصوص کسانی که دارای برگه سرشماری هستند، در ایران ادامه دارد. وقتی آن‌ها به دفتر کفالت مراجعه کردند، به آنان برگه خروجی داده می‌شود که در جریان پانزده روز الی یک ماه باید ایران را ترک کنند.»

صفر بارز یکی دیگر از مهاجران افغانستانی در ایران می‌گوید: «شرایط روز به روز سخت‌تر می‌شود، به محدودیت‌ها همه‌روزه افزوده می‌شود و افراد بیشتری را اخراج می‌کنند.»

اما ایران تنها کشوری نیست که مهاجران افغانستانی در آن‌جا با چالش‌های گوناگون دست‌وپنجه نرم می‌کنند. بسیاری از مهاجران افغانستانی در پاکستان نیز از ادامه بازداشت‌ها و بدرفتاری‌های کشور میزبان سخن می‌زنند و از نهادهای حامی مهاجران می‌خواهند تا به خواسته‌های شان توجه جدی کنند.

ملک مجاهد شینواری مهاجر افغانستانی در پاکستان به طلوع‌نیوز گفت: «در این‌جا یک‌میلیون و ۴۰۰هزار دارنده کارت پی‌اوآر و ۸۰۰هزار دارنده کارت ای‌سی‌سی زندگی می‌کنند که کاروبار دارند و نمی‌توانند ظرف یک یا دو ماه کاروبار خود را جمع و انتقال دهند. آنان در پاکستان معاملات گسترده دارند.»

عتیق‌الله منصور یکی دیگر از مهاجران افغانستانی در پاکستان گفت: «مسوولان در افغانستان مکلف اند که با میانجی‌گری نهادهای بین‌المللی از جمله یوان‌اچ‌سی‌آر و آی‌اوام در پرتو اسناد بین‌المللی از جمله کنوانسیون ژنو، با مقام‌ها در اسلام‌آباد و تهران وارد گفت‌وگو شده و به حل مشکلات مهاجران افغانستانی در این دو کشور بپردازند.»

در سویی‌هم فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر با نشر اعلامیه‌ای گفته که در پی تشدید بحران بازگشت‌کنندگان، این نهاد درخواست کمک اضطراری را برای پشتیبانی از بازگشت‌کنندگان افغانستانی راه‌اندازی کرده است.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *