متن سوره تغابن بهمراه ترجمه و بیان خواص و آثار سوره تغابن
- انتشار: ۲۱ دلو ۱۳۹۸
- سرویس: اطلس پلاس
- شناسه مطلب: 77305
تغابن نام ۶۴ امین سوره قرآن کریم است که دارای ۱۸ آیه میباشد. در این مقاله از اطلس پلاس ابتدا به بیان متن سوره تغابن و ترجمه متنی آن میپردازیم و سپس ترتیل و ترجه گویای آن را میشنوید و سپس خواص و آثار این سوره قرآن را باهم مرور میکنیم.
تا انتها با ما همراه باشید.
متن سوره تغابن
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم
یُسَبِّحُ لِلَّهِ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الأرْضِ لَهُ الْمُلْکُ وَلَهُ الْحَمْدُ وَهُوَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ ﴿١﴾
هُوَ الَّذِی خَلَقَکُمْ فَمِنْکُمْ کَافِرٌ وَمِنْکُمْ مُؤْمِنٌ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِیرٌ ﴿٢﴾
خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالأرْضَ بِالْحَقِّ وَصَوَّرَکُمْ فَأَحْسَنَ صُوَرَکُمْ وَإِلَیْهِ الْمَصِیرُ ﴿٣﴾
یَعْلَمُ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَالأرْضِ وَیَعْلَمُ مَا تُسِرُّونَ وَمَا تُعْلِنُونَ وَاللَّهُ عَلِیمٌ بِذَاتِ الصُّدُورِ ﴿۴﴾
أَلَمْ یَأْتِکُمْ نَبَأُ الَّذِینَ کَفَرُوا مِنْ قَبْلُ فَذَاقُوا وَبَالَ أَمْرِهِمْ وَلَهُمْ عَذَابٌ أَلِیمٌ ﴿۵﴾
ذَلِکَ بِأَنَّهُ کَانَتْ تَأْتِیهِمْ رُسُلُهُمْ بِالْبَیِّنَاتِ فَقَالُوا أَبَشَرٌ یَهْدُونَنَا فَکَفَرُوا وَتَوَلَّوْا وَاسْتَغْنَى اللَّهُ وَاللَّهُ غَنِیٌّ حَمِیدٌ ﴿۶﴾
زَعَمَ الَّذِینَ کَفَرُوا أَنْ لَنْ یُبْعَثُوا قُلْ بَلَى وَرَبِّی لَتُبْعَثُنَّ ثُمَّ لَتُنَبَّؤُنَّ بِمَا عَمِلْتُمْ وَذَلِکَ عَلَى اللَّهِ یَسِیرٌ ﴿٧﴾
فَآمِنُوا بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ وَالنُّورِ الَّذِی أَنْزَلْنَا وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِیرٌ﴿٨﴾
یَوْمَ یَجْمَعُکُمْ لِیَوْمِ الْجَمْعِ ذَلِکَ یَوْمُ التَّغَابُنِ وَمَنْ یُؤْمِنْ بِاللَّهِ وَیَعْمَلْ صَالِحًا یُکَفِّرْ عَنْهُ سَیِّئَاتِهِ وَیُدْخِلْهُ جَنَّاتٍ تَجْرِی مِنْ تَحْتِهَا الأنْهَارُ خَالِدِینَ فِیهَا أَبَدًا ذَلِکَ الْفَوْزُ الْعَظِیمُ﴿٩﴾
وَالَّذِینَ کَفَرُوا وَکَذَّبُوا بِآیَاتِنَا أُولَئِکَ أَصْحَابُ النَّارِ خَالِدِینَ فِیهَا وَبِئْسَ الْمَصِیرُ﴿١٠﴾
مَا أَصَابَ مِنْ مُصِیبَهٍ إِلا بِإِذْنِ اللَّهِ وَمَنْ یُؤْمِنْ بِاللَّهِ یَهْدِ قَلْبَهُ وَاللَّهُ بِکُلِّ شَیْءٍ عَلِیمٌ ﴿١١﴾
وَأَطِیعُوا اللَّهَ وَأَطِیعُوا الرَّسُولَ فَإِنْ تَوَلَّیْتُمْ فَإِنَّمَا عَلَى رَسُولِنَا الْبَلاغُ الْمُبِینُ﴿١٢﴾
اللَّهُ لا إِلَهَ إِلا هُوَ وَعَلَى اللَّهِ فَلْیَتَوَکَّلِ الْمُؤْمِنُونَ ﴿١٣﴾
یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنَّ مِنْ أَزْوَاجِکُمْ وَأَوْلادِکُمْ عَدُوًّا لَکُمْ فَاحْذَرُوهُمْ وَإِنْ تَعْفُوا وَتَصْفَحُوا وَتَغْفِرُوا فَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِیمٌ ﴿١۴﴾
إِنَّمَا أَمْوَالُکُمْ وَأَوْلادُکُمْ فِتْنَهٌ وَاللَّهُ عِنْدَهُ أَجْرٌ عَظِیمٌ ﴿١۵﴾
فَاتَّقُوا اللَّهَ مَا اسْتَطَعْتُمْ وَاسْمَعُوا وَأَطِیعُوا وَأَنْفِقُوا خَیْرًا لأنْفُسِکُمْ وَمَنْ یُوقَ شُحَّ نَفْسِهِ فَأُولَئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ ﴿١۶﴾
إِنْ تُقْرِضُوا اللَّهَ قَرْضًا حَسَنًا یُضَاعِفْهُ لَکُمْ وَیَغْفِرْ لَکُمْ وَاللَّهُ شَکُورٌ حَلِیمٌ ﴿١٧﴾
عَالِمُ الْغَیْبِ وَالشَّهَادَهِ الْعَزِیزُ الْحَکِیمُ ﴿١٨﴾
ترجمه متن سوره تغابن
به نام خداوند بخشنده بخشایشگر
آنچه در آسمانها و آنچه در زمین است براى خدا تسبیح مىگویند; مالکیت و حکومت از آن اوست و ستایش از آن او; و او بر همه چیز تواناست! (۱)
او کسى است که شما را آفرید (و به شما آزادى و اختیار داد); گروهى از شما کافرید و گروهى مؤمن; و خداوند به آنچه انجام مىدهید بیناست! (۲)
آسمانها و زمین را بحق آفرید; و شما را (در عالم جنین) تصویر کرد، تصویرى زیبا و دلپذیر; و سرانجام (همه) بسوى اوست. (۳)
آنچه را در آسمانها و زمین است مىداند، و از آنچه پنهان یا آشکار مىکنید با خبر است; و خداوند از آنچه در درون سینههاست آگاه است. (۴)
آیا خبر کسانى که پیش از این کافر شدند به شما نرسیده است؟! (آرى) آنها طعم کیفر گناهان بزرگ خود را چشیدند; و عذاب دردناک براى آنهاست! (۵)
این بخاطر آن است که رسولان آنها (پیوسته) با دلایل روشن به سراغشان مىآمدند، ولى آنها (از روى کبر و غرور) گفتند: «آیا بشرهایى (مثل ما) مىخواهند ما را هدایت کنند؟!» از این رو کافر شدند و روى برگرداندند; و خداوند (از ایمان و طاعتشان) بى نیاز بود، و خدا غنى و شایسته ستایش است! (۶)
کافران پنداشتند که هرگز برانگیخته نخواهند شد، بگو: «آرى به پروردگارم سوگند که همه شما (در قیامت) برانگیخته خواهید شد، سپس آنچه را عمل مىکردید به شما خبر داده مىشود، و این براى خداوند آسان است!» (۷)
حال که چنین است، به خدا و رسول او و نورى که نازل کردهایم ایمان بیاورید; و بدانید خدا به آنچه انجام مىدهید آگاه است! (۸)
این در زمانى خواهد بود که همه شما را در روز اجتماع ( روز رستاخیز) گردآورى مىکند; آن روز روز تغابن است (روز احساس خسارت و پشیمانى)! و هر کس به خدا ایمان بیاورد و عمل صالح انجام دهد، گناهان او را مىبخشد و او را در باغهایى از بهشت که نهرها از زیر درختانش جارى است وارد مىکند، جاودانه در آن مى مانند; و این پیروزى بزرگ است! (۹)
اما کسانى که کافر شدند و آیات ما را تکذیب کردند اصحاب دوزخند، جاودانه در آن مىمانند، و (سرانجام آنها) سرانجام بدى است! (۱۰)
هیچ مصیبتى رخ نمىدهد مگر به اذن خدا! و هر کس به خدا ایمان آورد، خداوند قلبش را هدایت مىکند; و خدا به هر چیز داناست! (۱۱)
اطاعت کنید خدا را، و اطاعت کنید پیامبر را; و اگر روىگردان شوید، رسول ما جز ابلاغ آشکار وظیفهاى ندارد! (۱۲)
خداوند کسى است که هیچ معبودى جز او نیست، و مؤمنان باید فقط بر او توکل کنند!(۱۳)
اى کسانى که ایمان آوردهاید! بعضى از همسران و فرزندانتان دشمنان شما هستند، از آنها برحذر باشید; و اگر عفو کنید و چشم بپوشید و ببخشید، (خدا شما را مىبخشد); چرا که خداوند بخشنده و مهربان است! (۱۴)
اموال و فرزندانتان فقط وسیله آزمایش شما هستند; و خداست که پاداش عظیم نزد اوست! (۱۵)
پس تا مىتوانید تقواى الهى پیشه کنید و گوش دهید و اطاعت نمایید و انفاق کنید که براى شما بهتر است; و کسانى که از بخل و حرص خویشتن مصون بمانند رستگارانند!(۱۶)
اگر به خدا قرضالحسنه دهید، آن را براى شما مضاعف مىسازد و شما را مىبخشد; و خداوند شکرکننده و بردبار است! (۱۷)
او داناى پنهان و آشکار است; و او عزیز و حکیم است! (۱۸)
ترتیل و ترجمه گویای سوره تغابن
ترتیل و ترجمه گویای دلنشین و تاثیرگذار سوره تغابن را بشنوید و حالش را ببرید:
برخی آثار و خواص سوره تغابن
سوره مبارکه تغابن مانند دیگر سوره های قرآن کریم، فضائل و برکات بسیاری زیادی دارد که در ادامه این مقاله مهمترین این آثار و برکات را تقدیم شما خوانندگان محترم میکنیم.
دفع مرگ ناگهانی: پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم در باب خواص تلاوت متن سوره تغابن میفرماید: هرکس این سوره را تلاوت کند، مرگ ناگهانی از او دور میشود.
شفاعت در روز قیامت: حضرت امام صادق علیه السلام میفرماید: هرکس سوره تغابن را در نمازهای واجبش قرائت نماید، این سوره درروز قیامت شفیع وی میگردد … و به نفع قرائت کننده خود شهادت میدهد. سپس از وی جدا نمیشود تا زمانی که او را در بهشت وارد کند.
فضیلت سور مسبحات: جابر از امام باقر علیه السلام نقل کرده است که امام در فضیلا سور مسبحات ( یعنی سوره هایی که با کلمه سبّح شروع میشوند) فرمود: هرکس همه سور مسبحات را تلاوت کند قبل از مرگ حضرت قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را درک میکند (میبیند) و اگر از دنیا رفت، در جوار پیامبر خواهد بود.
دفع شر دشمن: و باز پیامبر گرامی اسلام در فضیلت تلاوت متن سوره تغابن میفرماید: خواندن سوره تغابن در لحظه رویارویی با حاکم و سلطانی که از او میترسید، مایه امنیت و دفع شر آن سلطان میشود.