غذاهای قرآنی کدامند و نام کدام غذاها در قرآن کریم ذکر شده؟

  • انتشار: ۱۵ دلو ۱۳۹۸
  • سرویس: اطلس پلاس
  • شناسه مطلب: 76717

حتما تا به حال از برخی از افراد پا به سن گذاشته درباره «غذاهای قرآنی» چیزهایی شنیده اید. آنها بعضی از غذاها را خیلی دوست دارند و منشاء ارادت خاص آنها این است نام آن غذا در قرآن کریم آورده شده است و به اصطلاح می گویند فلان غذا قرآنی است.

شاید این موضوع جالب باشد که کتاب آسمانی ما در برخی آیات خود به برخی از انواع غذاها اشاره کرده و درباره آنها آیاتی نازل کرده است. در این مطلب ازسروریس اطلس پلاس به غذاهای قرآنی می پردازیم.

کدو

کدو یکی از غذاهای قرآنی است. این غذای گیاهی که از دسته سبزیجات می باشد دارای ارزش غذایی بالایی است و سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی می باشد. برای افرادی که اضافه وزن دارند و چربی خونشان بالاست بسیار مفید است.

کدو به خاطر آنتی اکسیدان هایی که دارد برای پوست نیز مفید می باشد و خاصیت ضد پیری دارد. همچنین باعث شفاف سازی پوشت می شود. این ماده غذایی با ارزش در آیه ۱۴۶ سوره مبارکه صافات آمده است.

غذاهای قرآنی

حتما داستان حضرت یونس علیه السلام را می دانید که وقتی به ارشاد قوم خود پرداخت و تنها گروه اندکی به او روی آوردند و بقیه از او اطاعت نکردند، ایشان از خداوند متعال برای آنها عذاب الهی خواست. ولی پس از مدتی دید عذابی نازل نشده و بدون اجازه خداوند با یک کشتی راهی دریا شد و شهر را ترک کرد. در این هنگام ماهی غول پیکری به فرمان خداوند او را می بلعد بدون اینکه آسیبی به او برساند. حضرت یونس علیه السلام متوجه شد که چه اشتباهی از او سر زده است و با ناله و تضرع از درگاه خداوند توبه کرد. این ماهی سپس ایشان را به خشکی رسانده و بر زمین می گذارند. هنگامی که حضرت یونس علیه السلام به خشکی راه یافتند به فرمان خداوند متعال درختی در آنجا روئید تا ایشان از آن تناول کنند و آن درختی بود که از آن کدو می روئید.

در این آیات می خوانیم: «فَنَبَذْنَاهُ بِالْعَرَاءِ وَهُوَ سَقِیمٌ ـ وَأَنْبَتْنَا عَلَیْهِ شَجَرَهً مِنْ یَقْطِینٍ»، «پس او را در حالى که ناخوش بود به زمین خشکى افکندیم و بر بالاى سر او درختى از نوع کدو رویانیدیم»

امام حسین علیه السلام فرموده اند: کدو بخورید که اگر خداوند درختی بهتر و سبک تر از آن سراغ داشت برای برادرم یونس می رویانید؛ در آبگوشت زیاد کدو بریزید که به عقل می افزاید.

پیاز

پیاز به عنوان طعم دهنده و یکی از مواد اصلی غذایی در غذاهای امروزی به حساب می رود. بیشتر غذاهایی که روزانه می خواهیم درست کنیم نیازمند به ماده اولیه ای به نام پیاز است. پیاز به صورت خام نیز مورد مصرف قرار می گیرد.

غذاهای قرآنی

در پیاز خواص زیادی از جمله خاصیت ضد عفونی کنندگی وجود دارد و خیلی از پزشک ها برای درمان عفونت خوردن پیاز را توصیه می کنند. پیاز جزء غذاهای قرآنی است که در سوره بقره آیه ۶۱ به آن اشاره شده است.

این آیه بیانگر زیاده خواهی قوم بنی اسرائیل است که از حضرت موسی علیه السلام درخواست غذاهای زمینی مثل خیار، پیاز، سبزی و سیر داشتند و به ایشان گفتند ما نمی توانیم به یک نوع غذا بسنده کنیم.

عدس

عدس نیز جزو غذاهای قرآنی است که خواص بی شماری در ان نهفته است. از جمله خواص عدس پتاسیم، اسید فولیک و ویتامین می باشد و بسیار به خوردن آن توصیه می گردد. عدس برای کسانی که از کم خونی رنج می برند بسیار مفید می باشد چرا که دارای اسید فولیک فراوان است.

عدس از دسته حبوبات می باشد که بیشتر در کشورهای آسیایی به خصوص هند استفاده می شود. قرآن کریم در سوره بقره آیه ۶۱ به عدس اشاره کرده است؛ هنگامی که بنی اسرائیل از حضرت موسی علیه السلام خواستند تا از پروردگار بخواهد که آنچه در زمین می روید از جمله عدس و سیر و سبزی و خیاز و پیاز برای آنها نیز برویاند.

ترنجبین

ترنجبین نیز جزو غذاهای قرآنی است که در طب سنتی خواص بی شماری برای آن آمده است. ترنجبین طبع گرم و تر دارد و شامل ترکیباتی مانند گلوکز، فروکتوز و ساکارز است و برای رفع عطش بسیار مفید است. از ترنجبین همچنین برای درمان یبوست استفاده می شود.

از دیگر فواید ترنجبین درمان سرفه و درد سینه، درمان بواسیر و کمک به دفع سنگ کلیه و … می باشد. ترنجبین سه بار در قرآن کریم آمده است که شامل این آیات می شود: سوره بقره آیه ۵۷، سوره طه آیه ۸۰ و سوره اعراف آیه ۱۶۰٫

سیر

سیر نیز از جمله غذاهای قرآنی است که خواص بسیاری زیادی در خود دارد. در آیه ۶۱ سوره مبارکه بقره از این خوردنی نام برده شده است.

از سیر برای درمان خیلی از بیماری ها استفاده می شود. برای کسانی که فشار خون بالایی دارند استفاده سیر بسیار مفید است و همچنین برای بیمارانی که از سرفه های شدید رنج می برند به عنوان ماده خلط آور استفاده می شود. برای درمان بیماری سل نیز از سیر استفاده می شود. سیر خاصیت ضد عفونی کنندگی نیز دارد و برای درمان دندان درد نیز بسیار مفید می باشد. پزشکان می گویند اگر هر روز صبح یک عدد سیر ناشتا خورده شود دیگر هیچ بیماری به سراغمان نمی آید.

امام علی علیه السلام می فرمایند: خود را با سیر معالجه کنید که هفتاد مرض را شفا می بخشد.

کافور

در آیه ۵ سوره انسان از این ماده غذایی یاد شده که اهل بهشت از آن می نوشند. در این آیه از کافور به عنوان گیاهی خوشبو نام برده شده است که چشمه ای که نیکوکاران در بهشت از آن می نوشند مثل کافور خوشبو و خوش عطر است.

کافور به عنوان چاشنی در غذا استفاده می شود. همچنین این تصور در بسیاری از مردم وجود دارد که دانشگاه ها و پادگان ها از این ماده در غذای دانشجویان برای کاهش میل جنسی استفاده می کنند.

کافور برای مشکلات پوستی به عنوان ضد التهاب نیز استفاده می شود و باعث بهبود سریع تر زخم ها هم می شود.

زنجبیل

زنجبیل نیز از دیگر غذاهای قرآنی است و خواص بی شماری دارد. امروزه از زنجبیل به عنوان دمنوش گیاهی استفاده می کنند چرا که برای درمان استفراغ، تنگی نفس و نفخ بسیار مفید است.

آیه ای که در آن از زنجبیل یاد شده نیز بیانگر آن است که بهشتیان جام هایی را که می نوشند با زنجبیل آمیخته است.