درخواست صندوق بین المللی پول برای کمک به مهاجران برگشته افغان و بیجاشدگان داخلی

  • انتشار: ۹ دلو ۱۳۹۵
  • سرویس: اجتماعی
  • شناسه مطلب: 17390

بعد از بازگشت هزاران مهاجر افغان از پاکستان به کشور همچنان شدت گرفتن اخراج مهاجران افغان از کشورهای اروپایی، صندوق بین المللی پول از جامعه جهانی خواسته است تا در رسیدگی به وضعیت مهاجران و بیجاشدگان داخلی به افغانستان کمک کنند.

صندوق بین‌المللی پول از جامعه جهانی خواسته که در شرایط دشوار موجود، دولت افغانستان را در رسیدگی به وضعیت بی‌جاشدگان و مهاجران برگشته به این کشور کمک کند.

به گزارش خبرگزاری اطلس به نقل از بی بی سی؛ این سازمان در یک گزارش تازه گفته که افغانستان اخیرا شاهد افزایش موجی از بازگشت مهاجران از پاکستان، ایران و کشورهای اروپایی بوده و این وضعیت دولت افغانستان را برای کمک به بازگشت کنندگان با مشکل روبرو می‌کند.

صندوق بین‌المللی پول گفته هرچند دولت افغانستان مشغول تقویت هماهنگی داخلی و برنامه‌ریزی استراتژیک برای رسیدگی به مشکلات بازگشت کنندگان است، اما نیاز است که جامعه جهانی نیز برای تامین کمک‌های بشری و جلوگیری از یک بحران اقدام کند.

بر اساس آمارهای رسمی، در سال گذشته میلادی بیش از یک میلیون مهاجر افغان عمدتا از پاکستان و ایران به کشورشان بازگشته‌اند و بیش از ده هزار پناهجو نیز از کشورهای اروپایی به افغانستان آمده‌اند. تعداد کسانی که در یک سال گذشته به دلیل ادامه جنگ و ناامنی در این کشور بی‌جا شده اند، نیز به حدود شش صد هزار نفر می‌رسد.

صندوق بین‌المللی پول می‌گوید در حالی که افغانستان با چالش‌های فقر و بیکاری دست و پنجه نرم می‌کند، افزایش شمار مهاجران بازگشت کننده، وضعیت اقتصادی در این کشور را با چالش روبرو خواهد کرد.

با وجود این همه، هنوز هم برخی خانواده‌های مهاجران که به افغانستان بازگشته اند، می‌گویند پس از گذشت ماه ها هنوز هم منتظر کمک هستند.

سال گذشته نهادهای بشردوستانه برای افغانستان ۳۳۹ میلیون دلار کمک درخواست کرده بودند که کمک‌کننده‌های بین‌المللی تنها ۱۹۷ میلیون دلار آن را فراهم کردند.

فراخوان کمک به نیازمندان در افغانستان در حالی مطرح می‌شود که پیشتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشری سازمان ملل متحد در افغانستان، سال ۲۰۱۷ میلادی را برای این کشور پرچالش و استثنایی خواند و گفته بود که به جز سوریه، هیچ کشوری مثل افغانستان با موج مهاجران عودت‌کننده به کشورشان رو‌به‌رو نیست.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *