روش خوردن آناناس + تشخیص آناناس رسیده + فواید آناناس
- انتشار: ۲۱ دلو ۱۳۹۸
- سرویس: اطلس پلاس
- شناسه مطلب: 77350
اولین نکته ای که در مورد خوردن آناناس به ذهنم می رسد، خاطره خنده داری است که یکی از دوستانم چند سال پیش برایم تعریف کرد؛ وی می گفت روزی از روزها که مسئول پخت غذا برای هم اتاقی هایش بوده به بازار رفته و کمی بادمجان و خیار شور خریده است.
بادمجان ها را در یک قابلمه بزرگ ریخته و تا نصفه از آب پر کرده است و خیار شورها را در یک ماهی تابه سرخ کرده است. پس از یک ساعت وقتی بادمجان ها را برای خوردن سر سفره آورده و در بشقاب ها ریخته به محض اینکه دوستان قاشق را روی بادمجان گذاشته و با هدف تکه تکته کردن آن فشار داده اند، آب جوش همچون تفنگ آب پاش به سر و صورت آنها ریخته است و داستان خیارشورهای سرخ شده را که هم نپرسید!
آناناس هم از آن دسته میوه هایی است که چون ظاهری پیچیده شده در یک جلد چوبین دارد کمتر کسی زحمت خریدن و خوردن آن را به خود می دهد.
با ما همراه شوید تا با خوردن آناناس و خواص و مضرات آن آشنا شوید.
آناناس میوه ای استوایی
اولین نکته در خوردن آناناس، آشنایی با خوردن این میوه می باشد. این میوه هم مانند فوتبالیست های برزیلی و پاراگوئه یی سرشار از خواص دارویی می باشد. آناناس میوه ای استوایی است که ریشه آن درجنوب برزیل و پاراگوئه است. اگرچه خوردن این میوه برای سلامت بدن بسیار مفید است اما روش خوردن آن به کمی مهارت نیاز دارد.
آموزش خوردن آناناس بدون درد و خونریزی!
روش خوردن آناناس و بریدن آن بسیار ساده است و فقط به کمی دقت نیاز دارد. آناناس را روی تخته آشپزخانه به پهلو قرار دهید و با چاقوی تیز، تاج سبز بالای آن را به همراه یک و نیم سانتیمتر از قسمت بالای آناناس ببرید و آن را روی تخته رو به بالا قرار دهید.
از یک کارد تیز استفاده کنید تا پوست آناناس را به دقت از بالا به پایین و در امتداد خطوط روی آن، جدا کنید. آنقدر عمیق نبرید که همه گرههای آن جدا شود. قسمتهای بیرونیتر آناناس، گوشت شیرینتری دارد پس بهتر است در صورتی که میتوانید، آن را حفظ کنید. کف آناناس را به اندازه یک و نیم سانتیمتر ببرید.
حالا آناناس شما خال خالی شکل شده است، خال ها را از روی میوه جدا کنید. میتوانید با استفاده از یک چاقوی میوهخوری هرکدام از خال ها را خارج کنید، اما روش سادهتری هم هست. دقت کنید که گرهها همگی روی خطوط مورب ردیف شدهاند.
میتوانید یک برش مورب در طول جوانب آناناس شبیه یک شیار مثلثی شکل ایجاد کنید تا همه گرههای روی خطوط مورب را بسیار راحتتر خارج کنید. به همین ترتیب به کار بریدن در تمام جوانب آناناس ادامه دهید. در این روش ممکن است مقدار کمی از آناناس مفید را هدر دهید اما این روش بسیار سریعتر از جدا کردن تکتک گرهها است.
حالا آناناس شما آماده است و هر طوری که دلتان می خواهد می توانید برش زده نوش جان کنید.
تشخیص آناناس رسیده
در خرید و خوردن آناناس سعی کنید برخی نکات را مد نظر داشته باشید تا از این میوه پرخاصیت لذت کافی را ببرید؛ آناناسهایی که قسمت قاعدهی آنها سبز رنگ است، را نخرید، آناناسی هایی را بخرید که رنگ نارنجی مایل به زرد دارند، این رنگ نشان می دهد که آناناس شما کاملا رسیده است. برخلاف میوه هایی چون موز، سیب، گلابی، انجیر و برخی میوه های دیگر آناناس وقتی از درخت برداشت شد دیگر به خودی خود نمی تواند بالغ و رسیده گردد: نشاستهی موجود در ساقهی گیاه به تامین قند، جهت رسیدن میوه کمک میکند. هنگامی که آناناس از ساقه جدا میشود، هیچ قندی را دریافت نکرده و از این رو عمل رسیدن نیز صورت نمیگیرد.
نکات بعدی در خرید و خوردن آناناس این است که دقت کنید:”آناناس های سفت و سبز رنگ و آناناس هایی که رنگ قهوه ای نسبتا تیره دارند و دارای لکه هایی روی پوست خود می باشند را نخرید.آناناسهایی را که دارای اندازهی بزرگتر هستند انتخاب کنید چون مقدار بیشتری گوشت دارند، مطمئن شوید که برگهای آناناس تازه بوده و رنگی تیره نداشته باشند، آناناسهایی که دارای بوی نامطبوع و ناخوشایند هستند را انتخاب نکنید، عطر این میوه باید تازه و جذاب باشد. آناناس نباید بوی انگور یا گیلاس ترش را بدهد.”
آناناس و درمان دردها
خوردن آناناس این میوه متمایز و منحصر به فرد استوایی مدت هاست که برای انسان جذاب و همراه با خواص مفید بوده است. این میوه سرشار از مواد مغذی، ویتامین ها، مواد معدنی از جمله پتاسیم، منگنز، مس، کلسیم، منیزیم، ویتامین ث، بتاکاروتن، تیامین، ویتامین ب ۶، فولات و فیبر و بروملائین است می تواند به درمان بیماری هایی چون تنگی نفس، سرفه و سرماخوردگی کمک کرده به بهبود هضم، کاهش وزن، تقویت استخوان ها، افزایش سلامت چشم کمک کند.
ترکیب شیمیایی آناناس
فرمول شیمیایی طعم آناناس “اتیل بوتانوآت” نام دارد. آناناس رسیده شامل انواع ویتامینها و مواد معدنی متفاوت از جمله : ویتامین A، ویتامینهای گروه B، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، روی، اسید سیتریک، اسید مالیک و همچنین آنزیمی پروتئولیتیک به نام بروملین یا بروملائین که بار اول در سال ۱۹۸۱ در این گیاه یافت شده و به فراوانی در قسمت پایین ساقهی آن وجود دارد، می باشد.
“مدیریت آرتریت، تقویت سیستم دفاعی بدن، حفظ سلامت بافت و سلول، پیشگیری از سرطان، بهبود گوارش و هضم غذا، کاهش فشار خون، تقویت گردش خون و حفظ بهداشت دهان و دندان” از دیگر خواص این میوه استوایی است که انسان ها کمتر به آنها توجه کرده اند.”
آناناس به عنوان یک میوه گرمسیری خوشمزه و به دلیل فواید بسیار زیادی که دارد توانسته طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است. کاربرد دارویی آناناس ثابت شده است و کمتر کسی است که آن را نداند.
خوردن آناناس با این همه خوبی که دارد در برخی موارد می تواند مضر هم باشد.
در خوردن آناناس زیاده روی نکنید!
خوردن آناناس به مقدار زیاد مشکلاتی چون “سندرم آلرژی دهانی، تأثیر منفی در بارداری، سقط جنین، افزایش قند خون و وزن بدن، اسهال شدید و استفراغ در صورتیکه آناناس نارس خورده شود، روماتیسم و تشدید خونریزی قاعدگی و سوزش سر دل” را در پی داشته باشد.
اینک که با ما همراه شدید و خوردن آناناس را یاد گرفتید، سعی کنید زیاد از این میوه استوایی نخورید و تنها آناناس رسیده را بخورید!