تولید کاکائو چگونه انجام می شود؟ + خواص و مضرات کاکائو
- انتشار: ۲۳ دلو ۱۳۹۸
- سرویس: اطلس پلاس
- شناسه مطلب: 77527
کاکائو درختی است که در تمام فصول دارای گل هایی کوچک و قرمز رنگ می باشد. درخت کاکائو ارتفاعی در حدود ۴ تا ۱۰ متر دارد. میوه این درخت به اندازه میوه انبه است و داخل آن ۲۵ تا ۴۵ دانه می باشد. اگر مایلید درباره مراحل تولید کاکائو بدانید در این مطلب با ما همراه باشید.
همه چیز درباره کاکائو
کاکائو گیاهی است با عمر چند هزار ساله و یکی از طعم هایی است که شاید کمتر کسی در دنیا باشد که مزه آن را دوست نداشته باشد.
این میوه خوشمزه در مناطق گرمسیری آمریکا رشد می کند، در مکان هایی که دما دچار کاهش می شوند تاثیر نامطلوبی بر روی این محصول می گذارد.
کاکائو کاربردهای مختلفی دارد و در هر گوشه از دنیا به شکلی از آن استفاده می شود. برخی آن را برای تهیه نوشیدنی استفاده می کنند. در بعضی مناطق نیز در تهیه غذا از این محصول استفاده می شود.
ساختار گیاه کاکائو
این گیاه باید از وزش باید محافظت شود و در زیر سایه قرار گیرد. کاکائو در زمین های مرطوب رشد نمی کند. برای باردهی و تولید کاکائو باید به مدت ۴ تا ۵ سال انتظار کشید.
این گیاه وقتی به موعد باردهی خود می رسد در هر سال شش هزار شکوفه دارد. هر میوه کاکائو دارای ضخامتی به طول سه سانتی متر می باشد.
داخل میوه کاکائو گوشت شیرین مزه ای وجود دارد که خوردنی نیست. دانه های کاکائو داخل این گوشت قرار دارند، حدود ۳۰ تا ۴۰ دانه شبیه بادام داخل میوه کاکائو وجود دارد.
رنگ این دانه های نرم صورتی یا بنفش هستند و شکلی شبیه به بادام دارند. وقتی دانه ها می رسند پوسته میوه را که مانند غلافی به دور آن است جدا می کنند و در هوای آزاد قرار می دهند.
مراحل تولید کاکائو
برای تهیه کاکائو باید مراحلی طی شود که در ادامه این مطلب با این مراحل آشنا می شویم:
زمانی که میوه کاکائو می رسد آن را از وسط به دو قسمت تقسیم می کنند و دانه های سفیدی از آن خارج می شود. در ابتدا دانه های کاکائو هیچ شباهتی به آن کاکائویی که ما می شناسیم ندارد.
کسانی که این محصول را به صورت سنتی تهیه می کنند، ابتدا دانه های کاکائو را داخل جعبه هایی چوبی قرار می دهند. بعد از حدود یک هفته قرار دادن محصول در گرما، رنگ و بویش تغییر می کند و به همین شکلی که ما آن را می شناسیم تبدیل می شود.
در روشی دیگر، بعد از این که میوه کاکائو را چیدند، آنها را انبار می کنند و منتظر می مانند تا به مرحله پوسیدگی برسند. بعد از این که میوه کاکائو پوسید، دانه های آنها را جمع آوری کرده، برشته می کنند. بعد از برشته کردن دانه، آن را آسیاب کرده به مرحله مصرف می رسانند.
بعد از این که دانه های کاکائو را خشک کردند، آنها را آسیاب می کنند و بعد از گرفتن چربی آن، شروع به تهیه پودر کاکائو می کنند.
یک روش سنتی دیگر برای تهیه پودر کاکائو استفاده از ابزاری هاون مانند است که از از سنگ های آتشفشانی تهیه شده اند.
خواص کاکائو
بعد از بیان مراحل تولید کاکائو به برخی خواص این گیاه ارزشمند نیز اشاره می کنیم. خواص زیادی می توان برای گیاه کاکائو برشمرد، در این مطلب به برخی خواص آن بسنده کرده ایم.
کاکائو غیر از مزه خوشی که دارد و خیلی ها عاشق مزه آن هستند، خواص زیادی برای سلامتی نیز دارد. این گیاه برای تقویت پوست و مو بسیار مفید است. از دیگر خواص شگفت انگیز این گیاه می توان به خاصیت آنتی اکسیدانی آن اشاره کرد.
کاکائو یک آنتی اکسیدان قوی است. این گیاه علاوه بر خواصی که عنوان شد، خاصیت ضد سرطانی نیز دارد. خواص کاکائو و قهوه تقریبا یکی هستند.
کاکائو در خاصیت ضد سرطانی سه برابر چای سبز عمل می کند. دانه های گیاه کاکائو برای قلب مفید است و خاصیت تقویت کنندگی قلب را دارد.
همچنین کاکائو ویتامین ها و مواد معدنی بسیاری دارد. این گیاه حاوی پروتئین، ویتامین آ، کلسیم، پتاسیم، آهن، مس، منیزیم، ریبوفلاوین، فسفر و… می باشد.
دیگر خواص کاکائو
از دیگر خواص کاکائو می توان موارد زیر اشاره کرد:
- خاصیت شادی بخش و سرخوش کننده، به دلیل وجود آناندامید.
- متعادل ساختن نوسانات خلقی، به وسیله افزایش سرتونین
- تولید انرژی، به دلیل تجمع منیزیم در بدن
- دشمن خستگی و کسالت
- کاهش دهنده فشار خون، با استفاده روزانه مقدار کمی کاکائو
- تعادل داخلی سوخت و ساز بدن، به وسیله کاهش هورمون کورتیزول
- درمان سرفه های مکرر و تک سرفه، به دلیل وجود تئوبرومین موجود در کاکائو
- بهبود وضعیت گوارشی و رفع یبوست، به دلیل وجود فیبر فراوان
- دارای چربی های مفید برای رشد و محافظت از سیستم ایمنی و همچنین بهبود عملکرد متابولیک
- کاهش دهند استرس اکسیداتیو به وسیله خاصیت آنتی اکسیدانی
- بهبود اختلالات ذهنی و جلوگیری از آلزایمر و دمانس، به دلیل وجود خواص آنتی اکسیدانی
- کاهش دهنده کلسترول بد در صورت استفاده منظم از پودر کاکائو
تولید کاکائو و انواع شکلات
شکلات هایی که از کاکائو تهیه می شوند به سه دسته قابل تقسیم می باشند، اول شکلات های تلخی که برای تهیه آن از شیر استفاده نشده است. دسته دوم شکلات هایی هستند که حاوی شیر، شکر و وانیل می باشند.
دسته سوم شکلات ها، نوع سفید آن است که برای ساخت آن فقط از چربی های مفید دانه های کاکائو استفاده می شود و مزه بسیار خوشی دارد.
مضرات کاکائو
کاکائو هم مانند هر خوراکی دیگر می تواند با مصرف بیش از حد، فرد را دچار مشکلاتی کند. همچنین مانند دیگر شیرینی ها ممکن است خطر ابتلا به قند و یا چربی را در افراد مستعد، زیاد کند.
کاکائو می تواند باعث چاقی و اضافه وزن هم در افراد بشود. پس بهتر است زمانی که از کاکائو استفاده می کنید، از مصرف چربی و قند پرهیز کنید. استفاده بیش از حد کاکائو همچنین می تواند محرک اعصاب باشد.
بهتر است در مصرف کاکائو و البته هر خوراکی دیگری حد تعادل را در نظر بگیرید که مشکلی برای تان پیش نیاید.
کشورهای شناخته شده در تولید کاکائو
- ساحل عاج
- اندونزی
- برزیل
- غنا
- نیجریه
- کامرون
- اکوادور
- گینه نو
- مالزی
- مکزیک
- کوبا
- گرانادا