خاویار الماس
- انتشار: ۲۹ دلو ۱۳۹۹
- سرویس: اطلس پلاس
- شناسه مطلب: 103135
در بین بیش از سی هزار گونه ماهی که در آب های دنیا زندگی می کنند ماهی خاویاری با ارزش ترین و گران ترین نوع ماهی به حساب می آید.
ماهی خاویاری از نظر ژنی به گروهی از آبزیان تعلق دارد که به دوره اعقاب ماهیان باستان یعنی دوره اول زمین شناسی بر می گردد.
این ماهی میلیون ها سال است که در آب های کره زمین زندگی می کند. ماهی خاویاری به گروه تاس ماهیان تعلق دارد و آب های شور و شیرین نیم کره شمالی و آسیا، اروپا و آمریکا محل زیست آن می باشد.
در ایران و در دریای خزر پنج نوع از ماهی خاویاری زیست می کند که در فصل تخم ریزی به رودخانه ها مهاجرت می کنند.
برای آشنایی با خاویار الماس با ما در این مطلب همراه شوید:
خاویار محصولی لذیذ
شما هم بدون شک برای یک بار هم که شده خاویار خورده اید و به لذیذ بودن آن اعتراف می کنید. خاویار از عمل آوری تخمک های ماهی های خاویاری به دست می آید.
این محصول دریایی از آنجایی که حاوی تمام اسیدهای آمینه لازم برای بدن، اسیدهای چرب غیراشباع، ویتامین های مختلف و مواد معدنی مفید برای انسان می باشد، یکی از غذاهای دریایی مهم به شمار می رود.
ماهی های خاویار از گروه تاس ماهی ها می باشد که خاویاردان و فشرده را در بر می گیرد. خاویاردان همان دانه های سالم خاویار بدون شکستگی ست و خاویار فشرده به مجموع دانه های خاوریار گفته می شود که استحکام کمی دارد و بعد از فراوری به صورت خمیر فشرده با قابلیت برش به بازار عرض می گردد.
گران ترین خاویار جهان
خاویار الماس گران ترین خاویار در جهان می باشد. این محصول مخصوص ایران است و در جهان بسیار نادر و کمیاب به شمار می رود.
اما خیلی از شما ممکن است از خود بپرسید که چرا این نوع خاویار در جهان بسیار گران می باشد. خاویار الماس گران و وسوسه انگیز می باشد.
یک کیلو خاویار الماس در جهان ۲۵ هزار دلار قیمت دارد اما نسخه مینیاتوری خاویار الماس تنها ۸۰۰ دلار می ارزد.
چرا خاویار الماس گران است؟
کارشناسان مواد غذایی دریایی می گویند هرچه رنگ خاویار کم رنگ تر باشد قیمشت بالاتر است. خاویار در سطح جهان به دسته های گوناگون تقسیم بندی می شود و در این میان خاویار الماس به سه گروه «تیره ترین درجه، رنگ متوسط و کم رنگ ترین» تقسیم می شود.
از این سه گروه «کم رنگ ترین» درجه بهترین نوع به حساب می آید و به آن خاویار الماس می گویند. البته ماندگاری این نوع خاویار بسیار پایین است و خیلی زود باید مصرف شود.
ویژگی خاص خاویار الماس
آنچه خاویار الماس را در بین انواع دیگر خاویار خاص می سازد این است که از ماهی های ایرانی به دست می آید.
ماهی های خاویاری ایران در آب های پاک و به دور از آلودگی دریای خزر زندگی می کنند. آب پاک و بکر دریای خزر سبب می شود خاویار الماس از ماهی های خاویاری آن به دست آید.
خاویار الماس از تخم ماهی های زال گرفته می شود. این نوع ماهی به خودی خود در دنیا نادر و کمیاب است.
هنگام خوردن خاویار آن را روی پوست دستتان قرار دهید و مستقیم مصرف کنید. این نوع خاویار به رنگ مروارید و سفید است. این محصول شگفت انگیز آنقدر قیمت بالا دارد که آدم دلش نمی خواهد آن را مصرف کند.
تاریخچه خاویار
این درست که در دنیای مدرن امروزی خاویار به یک غذای لوکس تبدیل شده است اما نگاهی به تاریخچه آن نشان می دهد که در قرون وسطی توسط دهقانان در روسیه مصرف می شده است.
وارد شدن خاویار به سبد غذایی ثروتمندان و پولداران در زمان شکسپیر اتفاق افتاد. از آن روز به بعد این غذای لذیذ در سراسر جهان چرخیده و تکامل یافته است.
نام دیگر خاویار تخم ماهی شور و غربال شده می باشد که مردم دنیا بابت آن حاضرند پول زیادی پرداخت کنند.
خاویار الماس اگرچه قیمت بالایی دارد اما کسانی هستند که از عهده خرید آن برآیند و با گنجاندن آن در سبد غذایی خود سفره های خود را رنگین و لوکس بسازند.
ارزش غذایی بالای خاویار الماس
همانگونه که گفته شد خاویار به دلیل دارا بودن انواع پروتئین ها و اسیدهای آمینه ضروری بدن به یک ماده غذایی مهم تبدیل شده است.
خاویار از سکته های قلبی جلوگیری می کند، باعث پیشگیری از سرطان، افسردگی، بیماریهای دستگاه گوارش والتهاب مفصل و ام اس می گردد.
برای کم خونی مفید است چون آهن بالایی دارد. وجود امگا ۳ در خاویار از افزایش کلسترول خون جلوگیری می کند.
این ماده متابولیسم عمومی بدن را بهبود می بخشد و با تقویت سیستم ایمنی بدن اثرات بیهوشی را کاهش می دهد. در دوران بارداری ماد و جنین را تقویت می کند و ضریب هوشی نوزاد را بالا می برد.
انواع ویتامین ها و مواد معدنی
آنچه ارزش غذایی خاویار را بالا برده وجود انواع ویتامین ها ست که در کنار پروتئین و چربی بر اهمیت غذایی ان افزوده است.
سدیم کلراید، فسفر، کلسیم، منزیم و آهن در خاویار به وفور یافت می شود. ویتامین های دی، ویتامین های گروه بی شامل بی یک، بی دو، بی شش و بی دوازده نیز در این ماده غذایی یافت می گردد.
ویتامین سی، فولیک اسید، بیوتین، نیاسین و مقداری ویتامین ای نیز در خاویار وجود دارد. اسید های چربی مانند اسید لینولنیک، اسید لینولئیک و اسید آراشیدونیک موجود در خاویار سبب شده این ماده بتواند در حفظ سلامت قلب و عروق مفید باشد.
«اسید آسپارتیک، ترئونین، سدین، لگوتامیک اسید، یدولین، لیستین، گلایسین، آلانین، متیونین، انرولوسین، لوسین، تیروزین، فنل آلانین، لیزین و آرژینین» از جمله اسیدهای آمینه مهم موجود در خاویار به شمار می رود.
به طور کلی می توان گفت خاویار به طور کل و خاویار الماس به طور خاص از جمله مواد غذایی ست که در سفره اقشار معمولی جامعه نمی تواند یافت شود چون قیمت به شدت بالایی دارد. هر کیلو الماس خاویار امروز به قیمت ۲۵ هزار دلار در بازارهای جهانی به فروش می رسد.