بحرانهای ناشی از عدم یک سیستم قوی صحی در افغانستان
- انتشار: ۱۹ دلو ۱۴۰۲
- سرویس: اجتماعیتیتر 1
- شناسه مطلب: 171642
رسانه انگلیسی زبان Peoples Dispatch در گزارشی تازه نوشته است، افغانستان با بحرانهای متعددی روبرو است که ریشه در عدم ایجاد یک سیستم صحی قوی دارد.
این رسانه در تازهترین گزارش خود در باره تبعات نبود یک سیستم صحی قوی در افغانستان نوشت: «سیستم بهداشت و درمان در افغانستان در حالی که فشارها افزایش مییابد، همچنان با کمبود بودجه و ساختار مبارزه میکند. شدت درگیری که در دهههای گذشته در افغانستان تجربه شده است، ممکن است کاهش یابد اما اضطراری سلامت همچنان ادامه دارد.
منبع افزوده است: همانطور که وحید مجروح، وزیر پیشین صحت عامه افغانستان در اواخر ماه جنوری به هیئت اجرایی سازمان صحت جهانی (WHO) گفت: «علیرغم آرزوی من برای حفظ خوش بینی، وضعیت تاریخی کشور من و وضعیت ژئوپلیتیکی در حال تحول در منطقه پیام نگران کنندهای درباره سالهای آینده منتقل میکند.»
رسانه Peoples Dispatch (پیوپل دیسپَچ) در ادامه نوشت: افغانستان با چالشهای بهداشتی متعدد روبرو است؛ از کمپین واکسیناسیون مداوم علیه فلج اطفال و اثرات طولانی مدت خشکسالی تا تأثیر زمین لرزههای کشنده در سال ۲۰۲۳. این که آیا ساختارهای ملی و بین المللی آماده تشخیص این موضوع هستند یا نه، بحث دیگری است.
منبع میافزاید: یکی از بحرانهای بهداشتی که افغانستانی ها با آن روبرو هستند، در زمینه سلامت زنان و کودکان است. خدمات بهداشتی و درمانی برای نوزادان به ویژه متلاشی شده است، زیرا ظرفیتهای موجود در هیچ جایی پاسخگوی نیازهای کودکان نیست. ادارات موجود در تلاشند تا والدین را که برای رسیدن به شفاخانهها مجبور به مسافرت با مسافتهای طولانی هستند، مراقبت کنند، بیشتر از آنچه که برای مراقبت از آنها مراقبت میکردند، مراقبت کنند.
پیوپل دیسپاچ افزود: این کشور همچنین با میزان هشدار دهنده سوء تغذیه مادران و نوزادان روبرو است که این امر به تعداد کودکان خردسال نیازمند مراقبت از شفاخانه کمک میکند. براساس دادههای طبقهبندی یکپارچه فاز امنیت غذایی، تقریباً ۴ میلیون زن باردار و شیرده و کودکان زیر ۵ سال، در سال ۲۰۲۳ از سوء تغذیه حاد رنج میبرند.
به گفته منبع، «کمبود مواد غذایی با تغییر آب و هوا تشدید میشود. طی سه سال گذشته، افغانستان خشکسالی مداوم را تجربه کرده است و سطح فعلی بارندگی نشان میدهد که این امر میتواند حتی به شکل طولانیتر ادامه یابد.
این رسانه اضافه میکند: زنان در همه این موارد بار نامتناسب را تحمل میکنند. از آنجا که گرسنگی در طی دو سال گذشته در افغانستان گسترش یافت، پزشکان بدون مرز هشدار دادند: «برخی از حسابها نشان میدهد که وقتی غذای کافی برای همه در یک خانواده وجود نداشته باشد، زنان و دختران ممکن است محروم شوند.»
در اخیر این گزارش آمده است: فقدان یک سیستم صحی عمومی واقعی به ویژه در مواقع بحران احساس میشود. درست مانند آنچه که افغانستان سالهاست از آن رنج میبرد. با تشدید جنبههای اقتصادی این بحران، ظرفیت مردم برای تحمل هزینههای اضافی کاهش یافته است. به گزارش داکتران بدون مرز، بیش از ۹۷ درصد از مردم افغانستان در سال ۲۰۲۲ با چالشهای مالی به دلیل هزینههای مراقبتهای صحی، از جمله سفر به مراکز درمانی و خرید دارو مواجه شدهاند.
نظرات(۰ دیدگاه)