انگشتر حدید اصل را چگونه تشخیص دهیم؟ + خواص انگشتر حدید
- انتشار: ۴ ثور ۱۳۹۹
- سرویس: اطلس پلاس
- شناسه مطلب: 84190
انگشتر حدید از نوعی کریستال مات ساخته می شود که سنگ آن به رنگ های خاکستری و قهوه ای مایل به قرمز در بازار یافت می شود. این سنگ به نام هماتیت نیز شناخته می شوند و در احادیث از آن به حدید صینی یاد شده است.
کشورهایی که دارای منابع این سنگ هستند، آلمان، ایتالیا، برزیل، آمریکا، سوئیس، کانادا، روسیه، سوئد، ایتالیا و هند می باشد. برخی از حدید ها خاصیت آهن ربایی نیز دارند و دلیلش وجود منگنز در آنها می باشد و این نوع از حدید بیشتر در برزیل موجود است.
تشخیص سنگ و انگشتر حدید اصل
اگر شما انگشتر حدید و یا سنگی از جنس حدید دارید و می خواهید اصل و تقلبی بودن آن را تشخیص دهید می توانید آن را روی ظروف و یا کاشی هایی که لعاب ندارند بکشید، سنگ حدید اصل از خود خط قرمزی بر جای می گذارد.
البته این کار ممکن است به سنگ شما صدمه وارد کند، پس دقت کنید با احتیاط این کار را انجام دهید تا انگشتر حدید و یا سنگ شما خش بر ندارد.
خواص درمانی حدید
برای این سنگ با ارزش خواص فراوانی ذکر شده است، که در ادامه این متن به برخی خواص مهم آن اشاره شده است.
- تقویت قلب
- تصفیه خون
- درمان کم خونی از طریق تحریک جذب آهن توسط خون
- تسکین درد های آرتروز و انقباضات ماهیچه ای
- افزایش قدرت، استقامت و نشاط
- تقویت حافظه و بالا بردن سطح تمرکز
- ردّ امواج منفی
- تنظیم گردن خون
- درمان فشار خون
- تقویت حس اعتماد به نفس
- تقویت اراده
- درمان و غلبه بر وسواس عملی و اعتیاد
- موثر در درمان پرخوری و کمک به کاهش مصرف دخانیات
- کاهش اضطراب و درمان بی خوابی
- کمک به حفظ تعادل بدن
- بهبود جذب اکسیژن در بدن
از دیگر فواید سنگ حدید می توان به حرز بودن آن اشاره کرد. انگشتر حدید و سنگ آن می تواند مانند یک حرز،
بلا را از شما دفع کند و اثر مخرب آن را خنثی نماید. انگشتر حدید را به منظور حفاظت در برابر خطرات و همچنین غلبه بر دشمنان استفاده می کنند.
یکی از خواص دیگری که از سنگ حدید می توان نام برد، خاصیت باطل السحر بودن آن است. سنگ حدید هفت جلاله می تواند سحر و جادو را باطل کند و در مقابل جن از شما محافظت نماید.
امام جعفر صادق (ع) فرموده اند، خوب است که هر مومن پنج انگشتر در دست داشته باشد. انگشتر عقیق را برای دفع فقر به دست کند، بابت گشایش کارها و گرفتاری ها از سنگ فیرزوه استفاده کند، انگشتر یاقوت را برای دفع پریشانی در دست کند، درّ نجف را برای آسان شدن امور بر انگشت کند و از انگشتر حدید نیز برای محفوظ ماندن از شرّ دشمنان استفاده نماید.
همچنین آن حضرت می فرمایند، اگر به دیدن کسی می روید که از او می ترسید انگشتر حدید در درست کنید که از او شری به شما نرسد و به وسیله آن شیاطین را از خود دور کنید و ثواب پیامبران و صالحان را در نامه اعمال خود داشته باشید.
روایات ائمه در خصوص انگشتر حدید
در خصوص دست کردن انگشتر حدید روایات متعددی از ائمه در دست است که به برخی از آنها اشاره شده است. ایشان می فرمایند در جایی که در امور و کارهای زندگی تان به مشکل و سختی برخورد کردید انگشتر حدید در دست داشته باشید به خواست خدا کارها بر شما آسان می شود.
اگر زنی زایمان سختی در پیش داشته باشد، سنگ حدید را بر گردن او بیاوزید به لطف خداوند وضع حمل بر او آسان خواهد شد.
همچنین می فرمایند اگر از چشم زخم واهمه داری می توانی به واسطه انگشتر حدید چشم زخم را از خود و یا کس دیگر دور کنی و از بین ببری.
هنگامی که از آزار و ادیت کسی ترس داشتی و یا جانت در خطر بود و یا دشمنی می خواست به تو آسیب برساند با انگشتر حدید می توانی همه اینها را خنثی کنی و هیچ گزندی از کسی به تو نخواهد رسید.
فرموده اند که این انگشتر را از بوی بد و نجاست حفظ کنید و در حمام و دستشویی از آن استفاده نکنید. سعی کنید آن را از دشمن تان مخفی کنید تا از آن استفاده سوء نکنند و به هیچ کسی ندهیدش مگر این که از شیعیان و قابل اعتماد باشد.
حدید و نماز
یکی از آدابی که در شرع اسلام بسیار سفارش شده است استفاده از انگشتر در هنگام نماز است، اما بسیاری از ائمه خواندن نماز با انگشتر حدید را جایز ندانسته و آن را مکروه می دانند.
این که در نماز لباس های آراسته بپوشیم و خود را معطر کنیم از جمله مواردی است که برای احترام هر چه بیشتر به نماز در پیشگاه خداوند به ما سفارش شده است.
استفاده از انگشتر در دست راست برای هر مرد و زنی که نماز می خواند سفارش شده است و این نکته نیز مورد اهمیت است که اگر نگین انگشتر و یا نوشته ای که بر روی آن حک شده است مقدس باشد در هنگام رفتن به دستشویی آن را از دست خود در بیاورند.
از بزرگان دین ما نقل است که انگشتری به جز انگشتر نقره در دست نکنید و همان قدر که استفاده از انگشتر و زیور آلات طلا برای مردان نهی شده است به همان مقدار هم استفاده از انگشتری از جنس آهن در هنگام نماز را دارای کراهت و ممنوعیت دانسته اند.
نماز خواندن با انگشتری از جنس حدید و یا برنز به همان اندازه کراهت دارد که خواندن نماز با انگشتر عقیق ثواب دارد. در یک روایت از امام صادق (ع) نقل است که می فرمایند؛ به غیر ا انگشتر نقره هیچ انگشتری به دست نکنید و دستی که در آن انگشتر آهن باشد پاک نمی گردد.
ایشان می فرمایند آهن لباس اهل آتش است و خداوند آن را در دنیا برای زینت شیاطین و اجنه قرار داده است. پس استفاده از آن در هنگام نماز برای فرد مسلمان حرام می باشد.
لذا استفاده از انگشتر حدید در هنگام نماز خواندن نهی گردیده است و کراهت دارد اگر در هنگام نماز حدیدی بر انگشت شما باشد.