ترفند هکرها برای فریب طعمههای خود
- انتشار: ۲۷ عقرب ۱۳۹۹
- سرویس: فناوری اطلاعات
- شناسه مطلب: 98713
در بیشتر پروندههای هکرهای حرفهای امثال، نوجوانان مجرمان اصلی بوده اند! شیوه کاری مشترک آنها چیست و چگونه میتوان آنها را مهار کرد؟
به گزارش خبرگزاری اطلس، یکی از موضوعاتی که این روزها زیاد درباره آن میشنویم و میخوانیم، مسئله هک حسابهای بانکی و اطلاعات شخصی است. هکرها سال هاست که با پیشرفت علم و فناوری دست در جیب مردم میکنند و با فریب آنها و چند کلیک، حاصل دسترنج آنها را به راحتی به چنگ میآورند.
اما برخلاف آن چه درباره هکرها در ذهن دارید و تصور میکردید آنها افراد میان سالی هستند که یک کلاه مشکی به سر دارند، باید بگوییم که سن این مجرمان اینترنتی بسیار کاهش پیدا کرده و این روزها شاهد پدیده جدیدی در جامعه به نام هکرهای نوجوان هستیم.
بنا بر گزارشی اعلام شده که از ابتدای امسال، ۲۵ پرونده هکرهای حرفهای پیش روی پلیس فتا قرار گرفته است که بعد از دستگیری مشخص شده بیشتر این مجرمان نوجوانهای زیر ۱۸ سال هستند. به همین دلیل امروز در کنار بررسی شگرد هکرها، درباره این مجرمان کوچک نوشته ایم که به نظر میرسد در عصر تکنولوژی خواندنش ضروری است.
سرقت از ۱۶ هزار حساب بانکی
شاید در نگاه اول باورش سخت باشد که نوجوانی که کمتر از ۱۶ سال دارد بتواند ۱۶ هزار حساب بانکی را هک کند، اما این اتفاق افتاده ، این نوجوان در مهر سال گذشته دستگیر شد. این نوجوان در اعترافاتش گفته بود که از طریق هک به حساب و موجودی ۱۶ هزار حساب بانکی دسترسی داشته و به همین دلیل هیچ گاه بی پولی نکشیده است.
او با سرقت از این ۱۶ هزار حساب، زندگی لوکسی برای خودش دست و پا کرده بود. این پسر با پول مردم، خانهای در یکی از نقاط خوب تهران و حتی یک قلاده سگ به ارزش ۳۰ میلیون تومان نیز خریده بود. به گفته پلیس فتا این نوجوان از طریق فیشینگ به این تعداد حساب بانکی دسترسی پیدا کرده بود.
باند ۱۷ سالهها
یک باند چهار نفره که هیچ کدام سن شان به ۱۸ هم نمیرسید در خرداد امسال دستگیر شدند که توانسته بودند با استفاده از فضای مجازی دو میلیارد تومان از مردم به سرقت ببرند. سرکرده ۱۷ ساله این باند که مدرک تحصیلی هم نداشته در اعترافاتش گفته: «بیکار و بیپول بودم. هیچ چارهای نداشتم. با دوستانم دست به یکی کردیم. ۴ نفر بودیم. من تا کلاس دهم بیشتر نخواندهام. این کار را یکی از دوستانم به من آموزش داد.»
شگرد کار آنها این گونه بوده که در کانالهای تلگرام و پیجهای مختلف اینستاگرام کالاهایی را که وجود خارجی نداشتند با نصف قیمت اصلیاش برای فروش میگذاشتند. زمانی که فردی فریب میخورده و برای این کالا حاضر به واریز مبلغ میشده، شماره کارت افرادی را که میخواستند کالای گران قیمتی را در فضای مجازی بفروشند، به خریداران میدادند و رسید واریز طعمه شان را برای فروشنده ارسال میکردند و کالای جدید را میگرفتند و آن را در بازار میفروختند. این باند چهار نفره در پاسخ به این سوال که خانواده نمیگفتند این پولها را از کجا میآورید؟ هم گفته بودند، خانوادههایمان از هیچ چیز خبر نداشتند. نمیگذاشتیم بفهمند. هر وقت سوال میکردند میگفتیم که کارهای اینترنتی میکنیم و آنها هم چیزی نمیگفتند.
- یک کلیک تا زندگی لاکچری با حساب مردم
هک ۲۳۰۰ حساب با همدم یاب
هکر نوجوانی با تبلیغ یک برنامه جعلی بعد از سرقت دو هزار و ۳۰۰ اطلاعات حساب بانکی در خرداد امسال دستگیر شد. به گزارش خبرگزاری اطلس در کانالهای تلگرامی اقدام به تبلیغ برای نرم افزاری به نام «همدم یاب» میکرده که هزینه عضویت در آن بسیار ناچیز بوده و بعد که افراد روی لینک پرداخت کلیک میکردند، نادانسته تمام اطلاعات حساب بانکی شان را در اختیار این نوجوان هکر قرار میدادند و هکر با استفاده از این اطلاعات، اقدام به برداشت از حساب بانکی آنها میکرده است. در بازجوییهای انجامشده مجرم به سرقت دو هزار و ۳۰۰ اطلاعات حساب بانکی در سطح کشور با تبلیغ برنامه جعلی همدمیاب و دیگر موارد مشابه اعتراف کرد.
شگرد هکرها
یکی از متداولترین و سادهترین روشها که توسط هکرها استفاده میشود و حساب بانکی مردم را خالی میکند روش فیشینگ است که احتمالا بارها اسم آن را شنیده اید. در این روش هکر با وعدههای خوش آب و رنگ مانند آن چه در همدم یاب گفتیم یا فروش کالای گران قیمت با قیمتی بسیار کمتر شما را ترغیب میکند از طریق لینکی که به شما میدهد اقدام به واریز پول کنید. شاید در وهله اول فکر کنید که مقدار تعیین شده که پولی نیست، ولی شما با کلیک روی لینک برای واریز پول و نوشتن اطلاعات حساب بانکی تان نه تنها آن پول که تمام موجودی حسابتان را هم در اختیار هکر قرار میدهید. پس حتما به تبلیغهایی که شما را وسوسه میکند، توجه کنید.
روش دیگری که به تازگی برای سرقت در فضای مجازی به کار میرود خرید کالا از طریق فضای مجازی است. در بسیاری از موارد که کشف شده و یک نمونه آن را در بالا برای شما ذکر کردیم شما پول را به حساب فردی واریز میکنید که سارق میخواهد از او کالایی بخرد و در اصل شما با این کار برای سارق کالایی خریده اید. پس قبل از خرید اینترنتی از صحت معاملهای که میکنید، مطمئن شوید.
استعدادها را رها نکنید
آن چه در پروندههای این هکرهای نوجوان دیده میشود که برخی از آنها را برای تان ذکر کردیم، نشان میدهد این روزها برخی از نوجوانهای باهوش که ساعتها پای تبلت، گوشی یا رایانه مینشینند اگر تحت مراقبت و نظارت والدین نباشند میتوانند دست به کارهای خطرناکی بزنند که گاه خودشان هم از عواقبش مطلع نیستند. خانواده میتوانند با کشف این استعدادها و آموزش درست به آنها از این استعداد در روشهای مفید و در خدمت به جامعه استفاده کنند.
راهی برای مهار مجرمان اینترنتی
بسیاری از کارشناسان معتقدند که مجازاتهای فعلی برای مهار مجرمان اینترنتی کافی نیست و باید این افراد دایم مورد رصد قرار بگیرند. علیرضا دقیقی حقوقدان جرایم رایانهای هم در گفت و گویی بیان کرده: «این گونه جرمهای اینترنتی به بازنگری جدی نیاز دارد. اگر این افراد را زندانی کنیم، بعد از آزادی باز هم به سراغ همین کار میروند، ولی اگر از استعداد آنها در جهت کمک به جامعه استفاده کنیم قطعا بهتر خواهد بود. معمولا افرادی که دست به این جرایم اینترنتی میزنند، بیشتر از پول، لذتش هم برایشان مهم است. به آن به چشم یک تفریح نگاه میکنند. برای همین باید به فکر مجازاتهایی برای بازدارندگی آنها از جرم باشیم.»
نظرات(۰ دیدگاه)