تب خوکی آفریقایی؛ بیماری همهگیر دیگری که اروپا را تهدید میکند
- انتشار: ۶ ثور ۱۳۹۹
- سرویس: بین الملل
- شناسه مطلب: 84338
پس از بیماری کووید ۱۹ که در پی شیوع گسترده ویروس کرونا به یک بحران جهانی سلامت تبدیل شد حالا صدای پای یک بیماری همهگیر تازه نیز به گوش میرسد.
نام این بیماری «تب خوکیِ آفریقایی» است که پس از مبتلا کردن گرازها و خوکهای پرورشی طی روزهای اخیر به مرزهای اروپا نیز نزدیک شده است.
این در حالی است که برخی منابع خبری در چین پیشتر از آغاز شیوع این بیماری در یونانگ یانگ واقع در جنوب غربی این کشور خبر داده بودند.
در لهستان نیز اعلام شد که طی هفتههای گذشته لاشه گرازهایی که در پی ابتلا به این بیماری جان باخته بودند در منطقهای واقع در ۱۰ کیلومتری مرز این کشور با آلمان پیدا شده است. اما نکته قابل توجه این است که گراز میتواند بیماری را تنها به خوک های خانگی منتقل کند و نه به انسان.
آماده باش مقامات آلمانی
مقامات آلمانی برای جلوگیری از شیوع این بیماری به داخل مرزهای خود کارگروه ویژهای را در شهر درسدن، مرکز ایالت زاکسن که در نزدیکی لهستان واققع شده تشکیل دادهاند.
نخستین اقدام این کارگروه تلاش برای ساخت حصاری ۱۳۰ کیلومتری به صورت فوری و اضطراری است تا بدین ترتیب از ورود گرازهای بیمار به خاک آلمان جلوگیری شود. این اقدام برای حفاظت از صنعت پر رونق تولید گوشت خوک در آلمان صورت گرفته است.
به نقل از یورونیوز؛ استفن کخ، مسئول این کارگروه ویژه میگوید: «هم اکنون بحث چگونگی محدود کردن شیوع بیماری مطرح است. گراز می تواند بیماری را انتقال دهد، این درحالیست که گرازها مدام از دو سوی مرز آلمان و لهستان عبور می کنند. ما در حال بحث و رایزنی هستیم تا موانعی قابل اطمینان هم از طرف لهستان و هم از سوی آلمانی ساخته و نصب شود. این اقدام می تواند راهکاری مناسب برای کند کردن حرکت و یا جلوگیری از جابجایی گرازهای وحشی و در نتیجه مبارزه با بیماری باشد.»
در حالی که ایالت زاکسن کار ساخت حصار در اطراف مرز آلمان را به اتمام رسانده لهستان نیز اقدامات تازه و سختگیرانه ای را برای مقابله با بیماری تب خوکی آفریقایی در پیش گرفته است.
برای از بین بردن گرازهای وحشی مجوزهای تازهای به شکارچیان داده شده به این نحو که آنها از این پس میتوانند از صدا خفه کن در سلاحهای خود صدا استفاده کنند و در صورت لزوم نیز از ارتش کمک بگیرند.
نظرات(۰ دیدگاه)