امریکا داعش خراسان را خطرناکترین گروه برای حمله به غرب نامید
- انتشار: ۶ حمل ۱۴۰۴
- سرویس: بین المللتیتر 2سیاست
- شناسه مطلب: 219433

جامعه اطلاعاتی امریکا با نشر گزارش سالانه خود داعش خراسان را خطرناکترین گروه برای حمله به غرب خوانده است.
جامعه اطلاعاتی امریکا با نشر گزارش سالانه خود گفته است که داعش خراسان «خطرناکترین گروه هراسافکن» و به دنبال حمله به غرب، از جمله امریکا است.
پیش از این برخی کشورها مرکز این گروه را افغانستان خواندهاند.
در این گزارش آمده است که مهاجم روز سال نو میلادی در نیواورلئان امریکا یک شهروند افغانستان تحت تاثیر داعش بوده است و همچنین یک شهروند دیگر افغانستان به دلیل برنامهریزی حمله در روز انتخابات، در ماه اکتوبر سال گذشته میلادی در امریکا، به ظن عضویت در داعش بازداشت شد.
جامعه اطلاعاتی امریکا میگوید: «داعش خراسان در جنوب آسیا بیشترین توانایی را در انجام عملیات تروریستی خارجی دارد و قصد انجام حملات را در آسیای جنوبی و مرکزی و در سطح جهانی را حفظ کرده است. اگر چه قابلیتهای آن متفاوت است.»
این گزارش تاکید کرده که بازداشت حامیان داعش خراسان در اروپا و ایالات متحده، این گروه را برجسته میکند و نشان دهنده گسترش توانایی فراتر از جنوب آسیا و توانایی الهام بخشیدن این گروه به افراد برای انجام حملات فرامرزی است.
در بخشی از این گزارش آمده است که تحریک طالبان پاکستانی (تیتیپی) حملهها و فعالیتهایش را علیه دولت پاکستان در تبانی با شبکه القاعده انجام میدهد و این دو گروه پیوندهای تاریخی با یکدیگر دارند.
در گزارش جامعه اطلاعاتی امریکا تاکید شده که ایالات متحده از حملهها علیه شهروندانش مبنی بر تبانی شبکه القاعده و تیتیپی نگران است.
این در حالی است که پیش از این مقامهای پاکستانی گفتهاند که تیتیپی در خاک افغانستانِ زیر اداره طالبان پناهگاههای امن دارد و از آنجا حملههایش را علیه این کشور سازماندهی میکند؛ ادعایی که از سوی طالبان افغانستان رد شده است.
جامعه اطلاعاتی امریکا در گزارش سالانهاش گفته است که شبکه القاعده همچنان در پی هدف قراردادن امریکا و شهروندانش در سراسر جهان است.
در این گزارش آمده است که برخی از رهبران القاعده در ایران باقی ماندهاند و سعی کردهاند تا از حساسات ضد اسرائیلی درباره جنگ این کشور در منطقه بهویژه در غزه جنگ در ایران، استفاده کنند.
جامعه اطلاعاتی امریکا افزوده است دولت امریکا با شرکای خود در سراسر جهان برای جلوگیری از حملات علیه شهروندانش همکاری میکند؛ اما بررسی شواهد نشان میدهد که این گروهها ممکن است قصد خود را تغییر دهند و قابلیتهایی را برای پیگیری ایجاد کنند.
در این گزارش از طالبان به عنوان یک گروه «هراسافکن» یاد نشده است.
نظرات(۰ دیدگاه)