صالح طالبان را گروه نیابتی امریکا خواند
- انتشار: ۶ حمل ۱۴۰۴
- سرویس: تیتر 2سیاست
- شناسه مطلب: 219408

امرالله صالح؛ معاون پیشین ریاست جمهوری افغانستان، طالبان را «گروه نیابتی مخفی سازمانهای استخباراتی غرب، به ویژه امریکا» خواند.
امرالله صالح؛ معاون پیشین ریاست جمهوری افغانستان، طالبان را «گروه نیابتی مخفی سازمانهای استخباراتی غرب، به ویژه امریکا» خوانده و در گفتگو با رسانه هندی دیکن هرالد، نسبت به عزم ترامپ برای پس گرفتن سلاحهای امریکا از نزد طالبان ابراز تردید کرد.
او در مورد درخواست ترامپ برای بازپسگیری سلاحهای امریکایی گفت: «نمیدانم که آیا این یکی از همان شعارهای خبری است یا اینکه پشت آن اقدام واقعی خواهد بود.»
امرالله صالح افزود که برای ترامپ میزان تسلیحاتی که میخواهد پس بگیرد، مهم نیست؛ بلکه این درخواست میتواند یک حرکت نمادین برای تحت فشار قرار دادن طالبان برای تبعیت از واشنگتن باشد.
او گفت: «او [ترامپ] میخواهد که طالبان را یکبار بهطور علنی تحت فشار قرار دهد تا نشان دهد که این گروه تحت کنترل است، و سپس ایالات متحده شروع به همکاری، حمایت و ارائه کمکهای ببیشتر به آنها خواهد کرد.»
دونالد ترامپ؛ رییس جمهور امریکا پس از به دست گرفتن قدرت در واشنگتن بارها بر بازپسگیری سلاحهای امریکایی به ارزش هفت میلیارد دالر از نزد طالبان تاکید کرده است.
صالح در این مصاحبه همچنین ادعا کرد شواهدی در دست دارد که نشان میدهند که نزدیک به ۱۰۰ هزار اسلحه بهجا مانده از ناتو و امریکا پس از روی کار آمدن طالبان ناپدید شدهاند.
او تاکید کرد: «ما شماره مسلسل سلاحها و مکانهایی که از آنها ناپدید شدهاند را میدانیم. واژه ”ناپدید شده’ عجیب است. این میتواند به معنای دزدیده شدن، فروخته شدن یا به سادگی فرستاده شدن به مکانهای مخفی برای مقاصد مخفی باشد.»
پس از روی کار آمدن طالبان گزارشهایی از استفاده سلاحهای امریکایی توسط شورشیان در پاکستان و حتی در کشمیر هند نیز منتشر شده است.
پاکستان طالبان را متهم به حمایت از تحریک طالبان پاکستانی کرده و همواره ادعا کرده که گروههای شورشی مخالف دولت چون تیتیپی و شبهنظامیان بلوچ در نبرد علیه نیروهای امنیتی این کشور، از سلاحهای امریکایی بهجا مانده در افغانستان استفاده میکنند.
در بخش دیگری از این مصاحبه، امرالله صالح به روابط رو به رشد طالبان و هند اشاره کرد و از کاهش روابط هند با مخالفان طالبان انتقاد کرده است.
او گفت: «هند بهطور قابل توجهی روابط خود را با افغانستانیهایی که از یک نظام کثرتگرا در کشورشان حمایت میکنند، کاهش داده است.»
معاون پیشین ریاست جمهوری گفت که هند به طور فعال تلاش دارد از طریق تعامل با طالبان و یا نفوذ زیرکانه در ساختارهای این گروه، خطرات تروریزم را کاهش دهد.
صالح تاکید کرده است: «طالبان، بنابر ماهیت خود، نمیتوانند امنیت را در منطقه حداکثر کنند. برعکس، آنها برای بیثباتسازی طراحی شدهاند.»
نظرات(۰ دیدگاه)