سفر هیأت امریکایی به کابل؛ اعتراض زنان، استقبال طالبان
- انتشار: ۲ حمل ۱۴۰۴
- سرویس: تیتر 2سیاست
- شناسه مطلب: 218859

در ادامه واکنشها به سفر یک هیات بلندپایه امریکایی به کابل، در حالی که چندین گروه مدافع حقوق زنان خواستار محاکمه زلمی خلیلزاد به جرم خیانت شدهاند، ذبیحالله مجاهد؛ سخنگوی طالبان، از این سفر استقبال و ابراز امیدواری کرد که روابط طالبان و دولت ترامپ بهبود یابد.
ذبیحالله مجاهد؛ سخنگوی طالبان، از سفر هیأت امریکایی به کابل استقبال کرده و این اقدام را نشانهای از امکان بهبود روابط میان افغانستان و امریکا دانست.
مجاهد در گفتگو با طلوعنیوز تأکید کرد که این نشستها میتواند فرصتی برای انتقال خواستههای مردم افغانستان به گوش مقامات امریکایی و کاهش نگرانیهای دولت امریکا باشد.
مجاهد در بخشی از سخنان خود به عدم به رسمیتشناختن این گروه از سوی برخی کشورها اشاره کرد و آن را ناشی از برخوردهای عمدی و نادرست با افغانستان دانست.
او گفت: «در امریکا تحولاتی رخ داده و دولت جدیدی به قدرت رسیده است. ما نیاز داریم اراده و اهداف افغانستان را به آنها منتقل کنیم و نشان دهیم که کشور ما چه مسیری را در پیش گرفته است. امیدواریم این نشستها نگرانیهای موجود را برطرف کنند.»
او همچنین درباره ساختار کابینه موقت اظهار داشت که هرچند حکومت بهصورت موقت فعالیت میکند؛ اما مقامهای کنونی از صلاحیتهای کامل برخوردارند و روند امور حکومتی به طور عادی ادامه دارد.
مجاهد در خصوص نبود قانون اساسی در کشور افزود: «هرچند تدوین قانون اساسی برای هر کشوری ضروری است، ما فعلا تصمیمگیریها را بر اساس شریعت اسلامی پیش میبریم و با خلأ قانونی مواجه نیستیم.»
این در حالی است که شماری از زنان افغانستان در نامه سرگشاده به دونالد ترامپ؛ رییس جمهور امریکا، در پیوند به سفر اخیر زلمی خلیلزاد؛ نماینده پیشین این کشور در امور صلح افغانستان در چارچوب هیات امریکایی به کابل، گفتهاند که او پیش از این به ارزشهای امریکا «خیانت» کرد، زمینه برگشت طالبان به قدرت را فراهم ساخت و باید «محاکمه» شود.
این زنان گفته اند که آنان به دلیل سقوط افغانستان به دست طالبان «با خیانت و سیاستهای نادرست» آقای خلیلزاد به عنوان نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح کشور، اکنون با «سرکوب، تحقیر و نابودی» مواجه هستند.
در این نامه از رییس جمهور امریکا خواسته شده که زلمی خلیلزاد را «محاکمه» کند.
این در حالی است که جنبشهای اعتراضی زنان کشور، از جمله جنبش فانوس آزادی زنان افغانستان، جنبش زنان افغانستان برای برابری، انجمن زنان خدمات ملکی، اکشن ومن، جنبش زنان عدالتخواه افغانستان، شورای اجتماعی سراسری بانوان بامیان، جنبش همبستگی زنان افغانستان، نهاد کانون ادبی پَر، و چندین جنبش اعتراضی دیگر زنان در پای این نامه امضا کردهاند.
آنان میگویند: «او در پوشش یک دیپلمات، عملاً یک مامور خیانتکار بود که طالبان را از یک گروه تروریستی به یک نیروی مشروع تبدیل کرد. او بارها ادعا میکرد که طالبان تغییر کردهاند و به تعهدات خود پایبند خواهند ماند؛ ادعایی که امروز با کشتار، سرکوب و تحمیل وحشیانهترین قوانین بر مردم بهویژه زنان و تبدیل شدن افغانستان به محل امن گروههای تروریستی، از جمله القاعده و داعش، دروغ ثابت شد.»
در این نامه گفته شده است: «ما زنان افغانستان، قربانیان مستقیم این خیانت، شاهد فجایعی هستیم که نتیجه مستقیم فعالیتهای زلمی خلیلزاد است.»
این زنان از ترامپ خواستهاند که زلمی خلیلزاد را نه تنها «محاکمه» کند؛ بلکه در یک دادگاه عادلانه «پاسخگوی این خیانت آشکار» قرار گیرد.
زنان کشور میافزایند که تصمیمهای آقای خلیلزاد پیرامون افغانستان نه تنها منجر به «فاجعه انسانی» شد؛ بلکه امنیت جهان را نیر به خطر انداخته است.
در این نامه تاکید شده: «او باید در برابر این خیانت بزرگ علیه مردم افغانستان و خیانت به امریکا، پاسخگو باشد.»
زلمی خلیلزاد؛ نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان تاکنون واکنشی در برابر این نامه نشان نداده است.
نظرات(۰ دیدگاه)