کشف گورهای دسته‌جمعی مهاجران با ده‌ها قربانی تیرباران‌شده در لیبی

  • انتشار: ۲۲ دلو ۱۴۰۳
  • سرویس: بین الملل
  • شناسه مطلب: 213849

مقامات لیبیایی نزدیک به ۵۰ جسد را از دو گور دسته‌جمعی در صحرای جنوب شرقی این کشور کشف کرده‌اند. این واقعه جدیدترین تراژدی مربوط به افرادی است که تلاش می‌کردند از طریق این کشور شمال آفریقایی به اروپا برسند.

اداره امنیت روز یکشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که یک گور دسته‌جمعی که روز جمعه در یک مزرعه در شهر کفره در جنوب شرقی لیبی کشف شد، حاوی ۱۹ جسد بود که بقایای آنان برای انجام کالبدشکافی منتقل شده‌اند.

محمد الفاضل، رئیس اتاق امنیت کفره، گفت که یک گور دسته‌جمعی دیگر با حداقل ۳۰ جسد نیز در این شهر پس از یورش مقامات به یک مرکز نگهداری مهاجران کشف شده است.

او افزود که بر اساس گفته‌های بازماندگان، نزدیک به ۷۰ نفر در این محل دفن شده‌اند و مقامات هنوز در حال جست‌و‌جو در منطقه هستند.

الابرین، یک خیریه که به مهاجران و پناهندگان در شرق و جنوب لیبی کمک می‌کند، گفت که برخی از افرادی که در گورهای دسته‌جمعی پیدا شده‌اند، پیش از دفن تیرباران و کشته شده‌اند.

پیش از این نیز گورهای دسته‌جمعی حاوی اجساد پناهجویان در لیبی کشف شده‌است. لیبی نقطه اصلی عبور مهاجران از آفریقا و خاورمیانه است که تلاش می‌کنند به اروپا برسند.

سال گذشته، مقامات اجساد حداقل ۶۵ مهاجر را در منطقه الشعیف، جنوب طرابلس، کشف کردند.

قاچاقچیان انسان از بیش از یک دهه بی‌ثباتی در لیبی سود برده‌اند و مهاجران و پناهندگان را از مرزهای این کشور با شش کشور از جمله چاد، نیجر، سودان، مصر، الجزایر و تونس قاچاق می‌کنند.

گروه‌های حقوق بشری و سازمان‌های وابسته به سازمان ملل متحد سال‌هاست که سوءاستفاده‌های سیستماتیک از پناهجویان در لیبی از جمله کار اجباری، تنبیه، تجاوز و شکنجه را مستند کرده‌اند. این سوءاستفاده‌ها اغلب همراه با تلاش برای اخاذی از خانواده‌ها قبل از اجازه خروج آنها از لیبی با قایق‌های قاچاقچیان است.

بر اساس گزارش گروه‌های حقوق بشری و کارشناسان سازمان ملل، افرادی که دستگیر شده و به لیبی بازگردانده می‌شوند، در مراکز تحت نظر دولت نگهداری می‌شوند و در معرض سوءاستفاده از جمله شکنجه، تجاوز و اخاذی قرار می‌گیرند.

لیبی پس از آشوبی تحت حمایت ناتو در سال ۲۰۱۱ که منجر به سرنگونی معمر قذافی شد، در هرج و مرج فرو رفت. این کشور نفت‌خیز در بیشتر دهه گذشته تحت حکومت دولت‌های رقیب در شرق و غرب لیبی بوده است که هر یک توسط گروه‌های مبارز و دولت‌های خارجی حمایت می‌شوند.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *