بحران کودکان پناهجو در یونان؛ افزایش دو برابری ورود خردسالان در سال ۲۰۲۴

  • انتشار: ۳ جدی ۱۴۰۳
  • سرویس: اخبار مهاجرینبین الملل
  • شناسه مطلب: 207751

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل اعلام کرده است که ورود کودکان پناهجو به یونان در سال ۲۰۲۴ بیش از دو برابر شده است. تنها در ماه نوامبر، ۱۳ هزار کودک خردسال از طریق دریا وارد یونان شده‌اند که بسیاری از آن‌ها بدون همراه هستند.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل گزارش داده است که ورود کودکان پناهجو به یونان در سال ۲۰۲۴ به‌طور چشمگیری افزایش یافته و در مقایسه با سال گذشته، بیش از دو برابر شده است. بر اساس این گزارش، تنها در ماه نوامبر، ۱۳ هزار کودک خردسال از طریق دریا وارد یونان شده‌اند.

این آژانس افزوده است که تعداد کودکان بدون همراه نیز از ۱۴۹۰ نفر در سال ۲۰۲۳ به حدود سه هزار نفر در سال جاری میلادی رسیده است.

پروژه خانه، یک سازمان حامی کودکان مهاجر در آتن، اعلام کرده است که این افزایش ورود کودکان، یونان را با «وضعیت اضطراری کودکان» مواجه کرده است. به گفته این سازمان، نبود «مناطق امن» برای میزبانی از کودکان بدون همراه به نگرانی‌های گسترده‌ای دامن زده است.

سوفیا کوولاکی، سرپرست پروژه خانه، اظهار داشت: «آنچه ما مشاهده می‌کنیم یک وضعیت اضطراری برای کودکان است که سال‌ها مشابه آن را ندیده بودیم. هر روز تعداد زیادی کودک با قایق به یونان می‌رسند که نیاز فوری به مراقبت دارند.» او افزود که بخش بزرگی از این کودکان از سوریه و مصر آمده‌اند.

نیکوس پاناگیوتوپولوس، وزیر مهاجرت یونان، هفته گذشته در پارلمان این کشور پیش‌بینی کرد که روند کنونی ورود پناهجویان به اروپا احتمالاً در سال ۲۰۲۵ نیز ادامه خواهد داشت. او با اشاره به ناآرامی‌های ژئوپلیتیکی و بحران آب‌وهوایی در منطقه گفت: «سه جنگ بزرگ، از جمله جنگ سوریه، همراه با بحران آب‌وهوایی بسیاری را مجبور به ترک خانه‌هایشان کرده است.»

بر اساس پیش‌بینی‌ها، تا پایان سال جاری میلادی، حدود ۶۰ هزار پناهجو وارد یونان خواهند شد. وزیر مهاجرت یونان همچنین اعلام کرد که ظرفیت کمپ‌های موجود در جزایر دریای اژه تکمیل شده است.

این گزارش به کودکان افغانستانی بدون همراه که معمولاً از مسیر ایران و ترکیه وارد یونان می‌شوند، اشاره‌ای نکرده است.

از زمان تسلط طالبان بر افغانستان در بیش از سه سال گذشته، شمار زیادی از افغانستانی ها به دلیل فقر و بیکاری این کشور را ترک کرده‌اند و بخشی از آن‌ها در مسیر مهاجرت به اروپا قرار دارند.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟