سویدن: افغانستان مثل گذشته مورد توجه گسترده قرار ندارد

  • انتشار: ۲۸ قوس ۱۴۰۳
  • سرویس: تیتر 2سیاست
  • شناسه مطلب: 207195

دولت سویدن با نشر گزارشی از تحقیقی چندحزبی در مورد افغانستان، اعلام کرده است که افغانستان تحت حاکمیت طالبان دیگر مثل سابق مورد توجه قرار ندارد.

دولت سویدن با نشر خلاصه گزارشی از کمیته تحقیق چندحزبی این کشور در مورد تعامل سویدن با افغانستان گفته است که نشانه‌های امیدوار کننده در وضعیت کنونی افغانستان «اندک» هستند.

دولت این کشور با نشر خلاصه از این گزارش تحت عنوان «تجربیات و درس‌های آموخته شده» گفته است: «افغانستان دیگر مانند گذشته مورد توجه گسترده بین‌المللی نیست.»

در این گزارش دولت سویدن آمده است که وضعیت زنان و دختران در افغانستان «وخیم» است.

در این گزارش افزوده شده که بحران‌ها و درگیری‌های دیگر بین‌المللی در سایر نقاط جهان، توجه بین‌المللی را به خود جلب کرده و در اولویت قرار دارند.

در بخشی از این گزارش آمده است که هزاران سویدنی اغلب در شرایط «خطرناک و چالش برانگیز» در طی بیست سال گذشته در افغانستان کار کردند. شش شهروند این کشور در حالی که در خدمت سازمان‌های سویدنی یا بین‌المللی بودند، به همراه دو مترجم افغانستانی محلی شان در این کشور کشته شدند.

سویدن در حالی از به حاشیه رفتن افغانستان در مباحث کلان جهانی سخن می‌زند که در ۱۵ اگست ۲۰۲۱ میلادی، نظام جمهوریت که مبتنی بر خواست و اراده شهروندان کشور خوانده می‌شد، فروپاشید و طالبان دوباره بر افغانستان مسلط شدند.

طالبان پس از برگشت به قدرت، محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های شدیدی را بر حقوق و آزادی‌های شهروندان به‌ویژه زنان و دختران از جمله بر حق تحصیل و ادامه آموزش آنان وضع کردند.

طالبان در طی بیش از سال حاکمیت دوباره شان، بیش از ۷۰ فرمان، دستورالعمل و قوانین محدودکننده آزادی‌ها و حقوق اساسی شهروندان کشور را صادر کردند.

پس از برگشت حاکمیت دوباره طالبان، اکثر کشورهای جهان روابط دیپلماتیک‌شان را با افغانستان قطع کردند و سفارت‌خانه‌های شان را در کابل بستند.

با گذشت بیش از سه سال حاکمیت طالبان، جهان تاکنون آنان را به رسمیت نشناخته است، در همین حال کرسی نمایندگی دائمی کشور در سازمان ملل متحد از سوی یک سرپرست معرفی شده این سازمان اداره می‌شود.

پس از برگشت طالبان، سازمان ملل متحد حق رای افغانستان در مجمع عمومی این سازمان را نیز به حالت تعلیق درآورد و دلیل آن را نپرداختن حق عضویت از سوی کشور عنوان کرد.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟