یادداشت/ سه عنصر اساسی مکتب امام علی
- انتشار: ۲۱ حمل ۱۳۹۶
- سرویس: دین و اندیشه
- شناسه مطلب: 20687
مکتب امام علی، مکتب عدالت و حکمت است. این مکتب برای انسان رنجور از بیعدالتی و خسته از ظلمِ موجود در جامعه و ناکارآمدی و فساد حکمروایان سخنهای بسیار دارد.
علاوه براین، در دنیای کنونی که ابرهای تیره افراطگرایی و زنگار پوسیده قشریگرایی و تفکرات عقبمانده تحجرگرایی به نام اسلام برهمه جا مستولی گشته است؛ پرداختن و اهتمام به سه عنصر اساسی در مکتب مهرآیین امام علی، در زمینه سیاست و حکومت، میتواند راهگشاه باشد.
این سه عنصر عبارت است از عدالت، حقوقذاتی انسان و آزادی.
این عناصر، عناصر کلیدی در مکتب امام علی است که اینک اسلامگرایان افراطگرا و قشریگرا با پرچمهای رنگارنگ جهالت، مقابله با این عناصر را درصدر اولویتهای خود، برای مقابله قرار دادهاند.
در قلمرو عدالت علی، حقوق همه برابر است و حتا نسبت برادری و خواهری نمیتواند کمترین آلودگی را بر ساحت این اصل اساسی، در مکتب امام علی، پدید آورد.
در حکومت علی، انسان از حقوق ذاتی برخورد است و پذیرش اسلام موجب، ویژهخواری و امتیاز طلبی نمیشود و شهروند درجه اول و درجه دوم بیمعنا است، چرا که انسان در اصل آفرینش باهم برابرند. در مکتب امام علی، مردم و دولتمردان دارای حقوق متقابل میباشند. حکمروایان نمیتوانند پشت آموزههای اسلام پنهان شوند، و برای خود سپر مصئونیت بتراشند و پندار وکردار خود را معیار حق و باطل بدانند و آزادیهای آنان را برخلاف قانون محدود کنند.
دولت مردان مبرا از خطا نیستند و همه آزاد هستند و حقدارند از آنها انتقاد کنند،کاستیها را بیان کنند و حقوق خود را مطالبه کنند، حتا اگر در رأس حکومت، شخصی چون خود امام علی باشد.
داکتر سید جواد سجادی
ممنون بابت مطالب مفیدتون