بریتانیا ممنوعیت آموزش زنان در نهادهای طبی از سوی طالبان، توهینآمیز است
- انتشار: ۱۳ قوس ۱۴۰۳
- سرویس: اجتماعیتیتر 2
- شناسه مطلب: 205209
پس از ممنوعیت تحصیل زنان در نهادهای طبی از سوی طالبان، رابرت دیکسون؛ کاردار سفارت بریتانیا برای افغانستان، به این تصمیم واکنش نشان داده و اعلام کرده است که ممنوعیت آموزش زنان در نهادهای طبی از سوی طالبان «اهانت» دیگری به حق آموزش زنان است.
نورجلال جلالی؛ وزیر صحت عامه طالبان، روز گذشته در نشستی با مسئولان انستیتوتهای صحی در کابل اعلام کرد که از این پس دختران اجازه تحصیل در این نهادهای تحصیلی را نخواهند داشت. در همین حال، رابرت دیکسون؛ کاردار سفارت بریتانیا برای افغانستان، امروز سهشنبه، ۱۳ قوس به این تصمیم طالبان واکنش نشان داده آن را «اهانت دیگری به حق تحصیل و آموزش زنان» توصیف کرده است.
او در پیامی در اکس گفته: «من به شدت نگران گزارشهای جدید هستم که طالبان از آموزش صحی به زنان در افغانستان جلوگیری میکنند. این اهانت دیگری به حق زنان برای آموزش است.»
آقای دیکسون همچنین هشدار داده است که این ممنوعیت، دسترسی زنان و کودکان افغانستان به مراقبتهای صحی را بیش از پیش محدود خواهد کرد.
این در حالی است که پیشتر منابع گزارش دادند که هبتالله آخوندزاده؛ رهبر طالبان، در یک فرمان تازه تمامی انستیتوتهای طبی و نیمهعالی را به روی دختران بسته است.
بربنیاد گزارشها، نور جلال جلالی؛ وزیر صحت عامه طالبان، در نشستی با مسئولان انستیتوتهای صحی در کابل اعلام کرده است که از این پس دختران اجازه تحصیل در این نهادهای تحصیلی را نخواهند داشت.
این تصمیم در حالی گرفته شده است که پس از ممنوعیت تحصیل دختران در دانشگاهها در دسمبر ۲۰۲۲، بسیاری از آنان در انستیتوتهای طبی مشغول ادامه تحصیل بودند.
با این فرمان تازه، آخرین فرصت ادامه تحصیل در بخشهای طبی نیز از دختران افغانستان گرفته شده است.
بیش از سه سال است که طالبان دختران بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب منع کردهاند. این در حالی است که افغانستان با کمبود شدید داکتران، پرستاران و قابلههای زن روبهرو است.
کارشناسان هشدار میدهند که این تصمیم نه تنها بحران نظام صحی افغانستان را تشدید میکند، بلکه آسیبهای جبرانناپذیری به نسل آینده زنان و کودکان افغانستانی وارد خواهد کرد.
نظرات(۰ دیدگاه)