پیمان امنیت جمعی: دولت فراگیر در افغانستان میتواند ثبات این کشور را تضمین کند
- انتشار: ۸ قوس ۱۴۰۳
- سرویس: تیتر 1سیاست
- شناسه مطلب: 204500
شورای امنیت سازمان پیمان امنیت جمعی اعلام کرد که ایجاد دولت فراگیر با حضور همه اقوام در افغانستان تنها راه برای تحقق صلح و ثبات در این کشور است.
این شورا امروز پنجشنبه، ۸ قوس در پایان نشست خود در آستانه، پایتخت قزاقستان حضور نمایندگان همه اقوام در ساختار حکومتی در افغانستان را عامل اصلی برای تحقق ثبات در این کشور عنوان کرد.
در بیانیه پایانی این نشست آمدهاست: «ما به دنبال ایجاد یک افغانستان صلحآمیز، مستقل، متحد و آزاد از جنگ، تروریزم و مواد مخدر هستیم».
علاوه بر این، شورای امنیت از جامعه جهانی خواسته است که سطح کمکهای بشردوستانه به افغانستان را برای پشتیبانی از مردم این کشور و ارتقاء زیرساختها افزایش دهد.
در بیانیه به پلتفرمهای چندجانبه تحت نظارت سازمان ملل برای حل و فصل بحران افغانستان اشاره شده و در ادامه آمده که «ایجاد ارتباطات اقتصادی و ادغام افغانستان در ساختارهای اقتصادی منطقهای میتواند به پایداری صلح و امنیت کمک شایانی نماید».
این شورا همچنین بر این نکته تاکید کرده که وجود استانداردهای دوگانه در مبارزه با تروریزم غیرقابل قبول است و هیچ شکلی از تروریزم توجیهپذیر نیست.
همزمان با برگزاری نشست وزیران دفاع، دبیران شورای امنیت و وزیران امور خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی، امروز این شهر میزبان نشست سران این سازمان بود. در این جلسات، وضعیت امنیت و مسایل سیاسی منطقه به دقت بررسی شد.
در بیانیهای دیگر که از سوی وزرای امور خارجه کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی صادر شده، بر تقویت تعاملات منطقهای پیرامون مسایل افغانستان تاکید شده است.
در این بیانیه که در وبسایت وزارت امور خارجه روسیه منتشر شده، آمده است: «ما بر این باوریم که منافع مشترک تمام کشورهای منطقه به تقویت صلح و آرامش در افغانستان، به همراه مقابله با تهدیدات ناشی از تروریسم، افراطگرایی و تجارت مواد مخدر وابسته است».
وزیران خارجه کشورها همچنین نسبت به وضعیت امنیتی افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفتهاند: «گروههای تروریستی که در افغانستان فعال هستند، تهدیدی جدی برای امنیت کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی به شمار میروند».
آنها همچنین به اهمیت تشکیل یک دولت جامع در افغانستان اشاره کرده و بیان کردند که چنین دولتی باید نمایندگی کلیه اقوام را داشته باشد و متعهد به تامین حقوق و آزادیهای اولیه بشر، از جمله حقوق زنان و دختران در زمینههای آموزش و کار باشد.
وزیران خارجه همچنین نگرانی خود را نسبت به آزار و اذیتهای قومی و مذهبی در افغانستان ابراز کردند و نگرانیهایی درباره تهدیدات روزافزون در ولایات افغانستان که با کشورهای عضو این سازمان هممرز اند، مطرح کردند.
بیانیه افزوده که «ما گفتگوها را در مورد افغانستان در قالب کارگروه مربوط به افغانستان در شورای وزیران امور خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی تقویت خواهیم کرد».
وزیران خارجه همچنین با اشاره به درخواست امامعلی رحمان؛ رییسجمهور تاجیکستان برای ایجاد کمربندی امنیتی اطراف افغانستان برای ایجاد این کمربند ابراز آمادگی کردهاند.
نظرات(۰ دیدگاه)