وزارت دفاع امریکا: تهدید جبهات ضد طالبان جدی نیست؛ داعش قوی‌تر شده و القاعده بازگشته است

  • انتشار: ۸ قوس ۱۴۰۳
  • سرویس: تیتر 1سیاست
  • شناسه مطلب: 204416

بازرس کل وزارت دفاع امریکا با نام بردن از «جبهه مقاومت ملی» و «جبهه آزادی» ادعا کرده که حملات گروه‌های ضد طالبان، تهدیدی جدی را علیه حاکمیت این گروه ایجاد نکرده است. فیلیپ استوک اما گفته که داعش قوی‌تر شده و القاعده به افغانستان بازگشته است.

فیلیپ استوک؛ سربازرس وزارت دفاع امریکا در گزارش خود که روز دوشنبه ۶ قوس نشر شد، تأکید کرده که طالبان توانسته‌اند حاکمیت نظامی و امنیتی خود را حفظ کنند.

در این گزارش پیش‌بینی شده که طالبان احتمالا توان این را دارند که در ۱۲ ماه آینده این وضعیت را حفظ کنند.

سربازرس وزارت دفاع ایالات متحده این موارد را در گزارشی ۶۸ صفحه‌ای که از ماه جون تا ۳۰ سپتامبر سال جاری برای کنگره امریکا تهیه کرده، گنجانده است.

پیش از این در واکنش به یک گزارش امنیتی سازمان ملل متحد که به تاریخ ۱۷ سپتامبر نشر شده بود در خبرنامه‌ای ادعا کرده بود که تنها در نیمه ماه می الی پایان ماه جولای سال جاری میلادی ۱۰۷ عملیات مسلحانه را در ۱۶ ولایت افغانستان انجام داده‌اند که ۱۴۵ طالب کشته و ۱۴۰ تن دیگرشان مجروح شده‌اند.

این دو جبهه ضد طالبان نیز مدعی شده‌اند که ده‌ها جنگجوی طالبان را در افغانستان ترور کرده و هراز گاهی گزارش‌ها از حمله بر طالبان در مناطق مختلف افغانستان به ویژه شهرهای بزرگ را منتشر می‌کنند.

جبهه آزادی ادعا می‌کند در سه سال گذشته صد‌ها حمله انجام داره و بیش از صد طالب را کشته است.

اما در ادامه گزارش بازرس کل وزارت دفاع ایالات متحده آمده که برعکس فعالیت‌های گروه‌های تروریستی در داخل افغانستان درحال افزایش است که بر اساس این گزارش، تهدید آن‌ها در حال گسترش در منطقه و حتی اروپا است.

در این گزارش ابراز نگرانی شده که شاخه خراسان گروه داعش تهدید‌ها را برای منطقه و جهان بیشتر کرده است.

گزارش می‌افزاید، شاخه خراسان گروه داعش با وجود مبارزه حکومت طالبان، جلب و جذب اعضای خود در منطقه را گسترش داده و تلاش می‌کند که از راه ترکیه نفوذ خود را به کشورهای اروپایی هم بیشتر سازد.

اداره بازرس کل وزارت دفاع امریکا، علت‌های پیروزی گروه داعش را دسترسی به سلاح، آموزش نظامی جنگجویان، توانایی جلوگیری از اقدامات ضد تروریستی و داشتن استراتژی‌های تأثیرگذار برای حملاتش خوانده است.

در این گزارش آمده که هرچند طالبان از سال ۲۰۲۱ به این طرف جلو فعالیت شبکه القاعده را گرفته است و در این بخش به توافقنامه دوحه تعهد نشان داده، اما این شبکه با بسیار احتیاط به فعالیت‌های خود ادامه داده که سفرهای برخی از اعضای مهم این شبکه نشان‌دهنده آموزش استخدام و تنظیم دوباره‌شان است.

در این گزارش در مورد همکاری میان القاعده و تحریک طالبان پاکستانی (TTP) ابراز نگرانی شده و آمده که همکاری آن‌ها می‌تواند تهدید گسترده‌ای را برای خارج از منطقه ایجاد کند.

این گزارش تعداد جنگجویان گروه داعش را دو هزار، تحریک طالبان پاکستانی (TTP) را ۴ تا ۶ هزار و موجودیت دست‌کم ۱۲ عضو اصلی شبکه القاعده را تخمین زده است.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟