۲۳ سال بعد از کنفرانس بن؛ کرزی خواهان گفتگوهای ملی شد
- انتشار: ۸ قوس ۱۴۰۳
- سرویس: تیتر 2سیاست
- شناسه مطلب: 204407
حامد کرزی؛ رییس جمهور پیشین ۲۳ سال پس از کنفرانس تاریخی بن، در نشستی غیررسمی در این شهر آلمان خواستار راهاندازی گفتگوهای ملی برای آینده سیاسی افغانستان شد.
در سالون کنفرانس تاریخی بن در هوتل پترسبورگ در سال ۲۰۰۱ اساس تشکیل دولت جدید، لویه جرگه اضطراری، برگزاری انتخابات ریاستجمهوری، تدوین قانون اساسی، تشکیل پارلمان و مشارکت زنان و اقوام در ساختار نظام پیریزی شد.
یک منبع به افغانستان اینترنشنال گفت که این نشست زیر عنوان «افغانستان در تقاطع: ۲۳ سال پس از کنفرانس بن» از سوی «آکادمی امور بینالملل نورد راین وستفالیا» آلمان برگزار شده بود.
به گفته منبع، علاوه بر حامد کرزی، زلمی رسول و رنگین دادفر سپنتا، وزرای خارجه پیشین افغانستان، حمید صدیق، سفیر پیشین افغانستان در آلمان، و سید لطفالله سادات، جنرال کنسول پیشین افغانستان در آلمان در این نشست حضور داشتند.
همچنین شهردار بن و شماری از افغانستانی های مقیم آلمان در این نشست شرکت کردهاند.
حامد کرزی در سخنان خود نبود نمایندگان همه جریانهای سیاسی در کنفرانس بن را «اشتباهی تاریخی» خواند که به گفته او، مانع تحقق آرزوهای مردم افغانستان شده است.
اشاره حامد کرزی به نبود طالبان در کنفرانس بن است. او جزو آن دسته از سیاستمدارانی است که معتقد اند اگر طالبان در آن نشست شرکت میکردند، احتمالاً از جنگ ۲۰ ساله و احیای مجدد این گروه جلوگیری میشد.
کرزی در ادامه بر روابط تاریخی و حسنه افغانستان و آلمان تاکید کرد و گفت که آلمان میتواند بار دیگر میزبان گفتگوهای بین افغانستانی ها باشد.
او همچنین بار دیگر بر اهمیت گفتگوی ملی میان افغانستانی ها تاکید کرده و گفته است که مردم افغانستان باید خود ابتکار عمل را برای گفتگو و مصالحه در دست بگیرند.
حامد کرزی گفت که در زمان ریاست جمهوریاش طالبان را برادر خطاب میکرد و اکنون نیز مخالفان طالبان را برادر میداند.
حامد کرزی پس از سقوط طالبان و به درخواست رهبران این گروه با حکومت امریکا لابی کرد تا امنیت آنان را در افغانستان تضمین کند و آنها از حکومت جدید حمایت خواهند کرد؛ اما حکومت وقت امریکا با این درخواست مخالفت کرد.
نظرات(۰ دیدگاه)