طرح ۱۶.۲ میلیون دالری سازمان ملل برای تقویت جوامع روستایی افغانستان
- انتشار: ۳ قوس ۱۴۰۳
- سرویس: اجتماعیاقتصادتیتر 2
- شناسه مطلب: 203516
سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد، سازمان بینالمللی مهاجرت و برنامه توسعه ملل متحد با حمایت مالی اتحادیه اروپا، برنامه ۱۶.۲ میلیون دالری تحت عنوان «برنامه تابآوری جوامع افغانستان» برای تقویت جوامع روستایی افغانستان را راهاندازی کردهاند.
سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد، سازمان بینالمللی مهاجرت و برنامه توسعه ملل متحد با حمایت مالی اتحادیه اروپا، برنامه ۱۶.۲ میلیون دالری برای تقویت جوامع روستایی افغانستان را راهاندازی کرده که این برنامه که زیر عنوان «برنامه تابآوری جوامع افغانستان» شناخته میشود، از سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶ در ولایتهای قندهار، هلمند و بادغیس تطبیق خواهد شد.
برنامه توسعه سازمان ملل متحد با نشر ببانیه گفته است که هدف این برنامه بهبود معیشت، امنیت غذایی و سازگاری با تغییرات اقلیمی است و انتظار میرود بیش از ۷ هزار خانوار آسیبپذیر از آن بهرهمند شوند.
این برنامه با هدف تقویت امنیت غذایی و تغذیه، بر افزایش تولید محصولات کشاورزی اساسی، محصولات با ارزش بالا و دامپروری متمرکز است.
این برنامه همچنین با ایجاد فرصتهای شغلی از طریق طرحهای کار در ازای پول نقد و حمایت از کسبوکارهای کوچک و متوسط، در پی بهبود معیشت جوامع است.
مدیریت منابع آب یکی از ارکان اصلی این برنامه است. اقدامات شامل بازسازی کانالهای آبیاری، ساخت سازههای برداشت آب و ایجاد معیشت جایگزین برای کشاورزان پیشین خشخاش خواهد بود. این تلاشها با هدف حرکت از کمکهای اضطراری به سوی تابآوری پایدار انجام میشود.
سیستمهای هشدار زودهنگام چندخطره در مناطق مستعد بلایای طبیعی ایجاد خواهد شد تا آمادگی جامعه افزایش یافته و جان و معیشت کشاورزی محافظت شود.
این برنامه بر شمولیت تأکید دارد و حمایت خود را بر افرادی متمرکز میکند که بیشترین تأثیر را از بیثباتی اقتصادی، تغییرات اقلیمی و ممنوعیت کشت خشخاش توسط طالبان متحمل شدهاند.
انتخاب خانوارها بر اساس معیارهایی خواهد بود که با مشورت جوامع محلی و ذینفعان تدوین شده است.
ورونیکا بوسکوویچ پوهار؛ کاردار اتحادیه اروپا در افغانستان، گفته: «تعهد قاطع اتحادیه اروپا به ساخت تابآوری اقلیمی و حمایت از جوامع روستایی افغانستان حیاتی است. این ابتکار بر اولویت ما در کاهش تأثیرات تغییرات اقلیمی، بهویژه بر زنان و کودکان، تأکید دارد.»
این برنامه بر اساس سالها فعالیت سازمانهای ملل در افغانستان طراحی شده است. سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد بر کشاورزی و دامپروری، سازمان بینالمللی مهاجرت بر حمایت از بازگشتکنندگان و جوامع آواره و سازمان خواربار و کشاورزی بر پروژههای معیشت جایگزین متمرکز است.
استیون رودریگز؛ نماینده مقیم برنامه توسعه ملل متحد در افغانستان، گفته: «این همکاری به ما اجازه میدهد تا تخصصها را برای دستیابی به تأثیر بیشتر ترکیب کنیم. تمرکز ما شامل فرآوری محصولات کشاورزی، تأمین مالی مطابق شریعت و زیرساختهای کاهش خطر بلایا است.»
ریچارد ترنچارد؛ نماینده سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد در افغانستان، اهمیت این برنامه را در کاهش آسیبپذیریهای افغانستان برجسته کرد: «کشاورزی منبع اصلی درآمد بیش از ۷۰ درصد از جمعیت افغانستان است. حمایت از کشاورزان، کل جوامع را در مقابله با چالشهایی مانند تغییرات اقلیمی، خشکسالی و فقر تقویت میکند.»
به گفته سازمان ملل متحد، این برنامه برای تکمیل دیگر ابتکارات در افغانستان طراحی شده است، از جمله همکاری با دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد و گروه کاری مبارزه با مواد مخدر.
سازمان ملل متحد افزوده است که این برنامه با شناسایی شکافهای موجود و همسو کردن تلاشها، در پی ارائه پاسخی هماهنگ به نیازهای جوامع روستایی افغانستان است و مسیری برای تابآوری و ثبات بلندمدت فراهم میکند.
نظرات(۰ دیدگاه)