فایق خواستار اجرای تعهدات جهان در قبال افغانستان شد

  • انتشار: ۳۰ عقرب ۱۴۰۳
  • سرویس: تیتر 1سیاست
  • شناسه مطلب: 203261

همزمان با هفتادوهشتمین سالروز عضویت افغانستان در سازمان ملل متحد، دفتر نمایندگی کشور در این سازمان خواهان عمل کردن تعهدات جهان در برابر افغانستان شد.

دفتر نمایندگی افغانستان در سازمان ملل متحد، روز سه‌شنبه، ۲۹ عقرب به مناسبت هفتادوهشتمین سالروز عضویت کشور در سازمان ملل متحد، از جهان خواست به تعهدات خود در قبال افغانستان عمل کند.

این دفتر گفت که این سالگرد در یکی از تاریک‌ترین دوره‌های تاریخ افغانستان فرارسیده است.

نصیراحمد فایق؛ سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل متحد روز سه شنبه در پیامی به همین مناسبت اظهار داشت که نبود یک حکومت مشروع، کشور را به انزوا کشانده و افغانستان در یکی از عمیق‌ترین بحران‌های اجتماعی، سیاسی و انسانی قرار دارد.

افغانستان در ۱۹ نوامبر ۱۹۴۶، عضویت رسمی سازمان ملل متحد را به دست آورد. سند عضویت افغانستان در سازمان ملل توسط عبدالحسین عزیز؛ نماینده وقت افغانستان، امضا شد.

پس از نزدیک به هشت دهه، سازمان ملل و هیچ عضو آن رژیم حاکم در افغانستان را به رسمیت نشناخته اند و کرسی آن در اختیار نماینده یک دولت ساقط شده است. به علت نپرداختن حق العضویت، هیچ نماینده‌ای از افغانستان در بسیاری از کمیته‌های سازمان ملل متحد حضور ندارد و این کشور حق رای خود را از دست داده است.

به گفته ناظران، افغانستان با تاریخ طولانی حضور در سازمان ملل متحد، امروز در یکی از تاریک‌ترین و منزوی‌ترین دوره‌های خود به سر می‌برد.

میرویس بلخی؛ پژوهشگر مرکز ویلسون در واشنگتن با اشاره به شرایط افغانستان در سازمان ملل متحد به رسانه‌ها گفت که حکومت‌های منطقه، مانند پاکستان و ایران، به نمایندگی از این کشور در این سازمان صحبت می‌کنند.

بلخی گفت: «مردم افغانستان انتظار دارند که سازمان ملل متحد با میانجیگری موثر و یافتن راه‌حلی سیاسی، به منازعه نیم‌قرنی در افغانستان پایان دهد.»

بلخی گفت که افغانستان زمانی به سازمان ملل پیوست که بسیاری از کشورهای منطقه هنوز شکل نگرفته بودند.

دفتر معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) روز گذشته به مناسبت عضویت افغانستان در سازمان ملل، این کشوررا عضو پر افتخار جامعه بین المللی خواند.

یوناما گفت که در سال‌های اخیر فعالیت‌های این سازمان بر ایجاد صلح پایدار و توسعه دوامدار برای مردم افغانستان متمرکز بوده است.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟