سیگار: امریکا درخواست طالبان برای کمک به بهبود نظام بانکی افغانستان را رد کرد

  • انتشار: ۲۲ میزان ۱۴۰۳
  • سرویس: اقتصادتیتر 2
  • شناسه مطلب: 198001

بازرس ویژه ایالات متحده امریکا برای بازسازی افغانستان در گزارشی از درخواست طالبان مبنی بر ارایه کمک‌های فنی در راستای بهبود نظام بانکی افغانستان، پرده برداشته و گفته که واشنگتن این درخواست طالبان را رد کرده‌است.

در این گزارش که روز شنبه، ۲۱ میزان منتشر شد، آمده‌است که بانک مرکزی افغانستان به منظور تطبیق بهترین روش‌ها برای مدیریت این بانک، خواستار کمک‌های تخنیکی وزارت خارجه امریک شده اما این وزارت درخواست طالبان را نپذیرفته است.

وزارت خارجه امریکا این اطلاعات را در اختیار سیگار گذاشته و گفته که حکومت امریکا در حال حاضر، به دلایل حقوقی و سیاسی نمی‌تواند چنین کمک‌ها را به طالبان فراهم کند.

سیگار گفته است که روابط بانک‌های افغانستان با نظام بانکی بین المللی قطع است و به همین دلیل سیستم اقتصاد افغانستان، وابسته به سیستم غیر رسمی ارسال پول یا حواله شده است.

در گزارش آمده است: «زمانی که طالبان اداره افغانستان را دوباره بر دست گرفتند، سیستم بانکی این کشور تحت فشار زیادی قرار داشت. کاهش دارایی‌ها و امانت‌ها، آزمون‌ها در قبال دریافت پول از طریق سیستم بانکی بین‌المللی و بر اساس گزارش بانک جهانی، تلاش طالبان برای اسلامی سازی نظام مالی، منجر به این وضعیت شد».

در این گزارش آمده است که مدیریت نظام بانکی توسط طالبان سبب شد که شمار زیاد افغانستانی ها، پول‌های شان را از بانک بیرون کرده و حساب‌های بانکی شان را مسدود کنند.

تا کنون بانک مرکزی افغانستان که تحت کنترل طالبان است،‌ تا کنون گزارش اخیر سیگار واکنشی نشان نداده است.

با تسلط طالبان بر افغانستان این کشور به دلیل کاهش شدید کمک‌های جهانی و فرار سرمایه‌ها از افغانستان با رکود شدید مواجه شد. پس از سقوط افغانستان به دست طالبان امریکا نیز حدود ۷ میلیارد از دارایی‌های بانک مرکزی افغانستان را مسدود کرد و طالبان بارها خواهان آزادسازی آن شدند.

در حال حاضر همچنین روابط بانک‌های افغانستان با بانک‌های بین‌المللی قطع است و تاجران افغان، قادر نیستند تا از بانک‌های جهانی به افغانستان و از افغانستان به بانک‌های جهانی پول انتقال بدهند.

ارسال پول تاجران به بانک‌های جهانی و دریافت آن از آن بانک‌ها، بیشتر وابسته به شبکه‌های انتقال پول مانند وسترن یونین، منی گرام و دیگر شبکه‌ها است. شهروندان نیز وابسته به استفاده از سیستم غیر رسمی ارسال و دریافت پول موسوم به «حواله» هستند.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟