ضرب‌الاجل دولت آلمان برای واگذاری سفارت افغانستان به طالبان

  • انتشار: ۱۴ سنبله ۱۴۰۳
  • سرویس: سیاست
  • شناسه مطلب: 193186

بربنیاد گزارش‌ها، آلمان پس از فشارهای زیاد بر کنسولگری افغانستان در شهر بن این کشور، این اداره را مجبور کرده تا سفارت افغانستان در آلمان را به طالبان واگذار کند یا یک دفتر اختصاصی را در اختیار طالبان قرار دهد.

برخی رسانه‌ها از واگذاری سفارت افغانستان در آلمان به طالبان خبر داده‌اند.

منابع می گویند که وزارت خارجه آلمان با تماس مکرر با کنسولگری افغانستان در شهر بن، آن‌ها را وادار ساخته تا سفارت را به طالبان واگذار کنند و یا دفتری را به طور اختصاصی در اختیارشان بگذارند.

این در حالی است که منابع روز جمعه، ۹ سنبله نیز گزارش دادند که دولت آلمان فشارها را برای بستن یا تحویل دادن دو مرکز دیپلماتیک افغانستان به طالبان افزایش داده است.

به گفته منابع، آلمان به سفارت افغانستان در برلین و کنسولگری این کشور در بن یک ضرب‌الاجل کوتاه داده تا با طالبان تعامل کنند.

منابع گفتند که آلمان تا هفته جاری برای سفارت افغانستان در برلین و کنسولگری افغانستان در بن ضرب‌الاجل تعیین کرده است.

هدف از این فشارها، فراهم کردن زمینه اخراج مهاجران افغانستانی است که درخواست پناهندگی‌شان در آلمان رد شده است.

در همین حال، رسانه‌های آلمانی گزارش دادند که این کشور روز جمعه، ۹ سنبله، اخراج مهاجران «مجرم» افغانستانی را آغاز کرده است.

نشریه اشپیگل گفت که یک پرواز حامل ۲۸ مهاجر «مجرم» افغانستانی از میدان هوایی لایپزیگ به مقصد کابل انجام شده است.

به گفته منابع، دیپلمات‌های افغانستانی در آلمان به وزارت خارجه این کشور گفته‌اند که حاضر نیستند نماینده طالبان را بپذیرند یا با وزارت خارجه طالبان وارد تعامل شوند.

آن‌ها افزوده‌اند که اگر فشارها ادامه یابد، ناچار خواهند شد کلید سفارت افغانستان در آلمان و کنسولگری در بن را به دولت آلمان بسپارند.

براساس معلومات، کنسولگری افغانستان در مونیخ پیشتر با وزارت خارجه طالبان وارد تعامل شده است. منابع می‌گویند که فشارهای مشابهی نیز بر سفارت افغانستان در ناروی وجود دارد تا این مرکز دیپلماتیک نیز با اداره طالبان وارد تعامل شود.

وزارت خارجه طالبان اعلام کرده است که به صورت مکرر از نمایندگی‌های سیاسی و کنسولی افغانستان در اروپا خواسته است که با این وزارت همکاری و تعامل کنند.

این وزارت همچنین گفت که اقدامات اکثر این نمایندگی‌ها بدون هماهنگی با مرکز، «خودسرانه و با نقض آشکار اصول پذیرفته‌شده» انجام می‌شود.

وزارت خارجه طالبان پیشتر اعلام کرده بود که ۱۴ نمایندگی سیاسی و کنسولی افغانستان در کشورهای اروپایی بدون هماهنگی با این وزارت عمل می‌کنند و خدمات کنسولی این نمایندگی‌ها فاقد اعتبار است.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟