یک‌سوم جمعیت افغانستان با نان و چای زندگی می‌کنند

  • انتشار: ۲۲ اسد ۱۴۰۳
  • سرویس: اقتصادتیتر 2
  • شناسه مطلب: 190541

در آستانه سه سالگی حاکمیت طالبان در کشور، رسانه‌ها درباره تشدید بحران انسانی در افغانستان هشدار داده می‌گویند که با گذشت سه سال بهبود امنیت، اقتصاد افغانستان همچنان راکد است و وضعیت جمعیت آن در چنگال یک بحران انسانی بدتر شده است.

خبرگزاری فرانسه به مناسبت سومین سالگرد به قدرت رسیدن طالبان گزارش داده است که یک سوم از جمعیت حدود ۴۰ میلیونی افغانستان با نان و چای زندگی می‌کنند.

در همین حال، سازمان ملل متحد نیز می‌گوید که بیکاری گسترده وجود دارد و بانک جهانی نسبت به رشد صفر در سه سال آینده هشدار می‌دهد.

براساس این گزارش، با وجودی که حکومت طالبان توسط هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده؛ اما پس از روی‌ کار آمدن این گروه در آگست ۲۰۲۱ تغییرات مثبتی نیز رخ داده است.

خبرگزاری فرانسه در آستانه سالگرد سقوط کابل با چند نفر از مناطق مختلف کشور مصاحبه کرده که عزیزالله رحمتی ۵۴ ساله صاحب یک شرکت زعفران است، گفته که تجارت در حال رونق گرفتن است.

او با ابراز خرسندی از رونق کارهایش گفته که شرکت زعفران او در ولایت هرات قرار است امسال تولیدش را دوبرابر کند.

او که به ۲۷ کشور جهان صادرات دارد گفته که مشکلات کمتر شده است.

بربنیاد گزارش‌ها، مردم افغانستان در تلاش برای کنار آمدن با مشکلات اقتصادی اند و بسیاری از آنها فقط در تلاش هستند تا زندگی خود را تامین کنند.

با وجود سه سال بهبود امنیت پس از پایان شورش طالبان، اقتصاد افغانستان همچنان راکد است و وضعیت جمعیت آن در چنگال یک بحران انسانی بدتر شده است.

گفته می‌شود که یک سوم از جمعیت حدودا ۴۰ میلیونی افغانستان با نان و چای زندگی می‌کنند.

به گفته سازمان ملل متحد بیکاری گسترده وجود دارد و بانک جهانی نسبت به رشد صفر در سه سال آینده هشدار می‌دهد.

این در حالی است که سازمان‌های امداد رسان همواره از بحران مالی و اقتصادی در افغانستان هشدار داده‌اند.

در همین حال، پس از روی‌ کار آمدن طالبان زنان و دختران شغل‌شان را از دست داده و بیکار شدند که تاثیری منفی بر زندگی مردم گذاشته است.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟