مجمع فدرال‌خواهان با داعیه تحقق نظام فدرالی در افغانستان اعلام موجودیت کرد

  • انتشار: ۱۵ دلو ۱۴۰۲
  • سرویس: تیتر 1سیاست
  • شناسه مطلب: 170996

جمعی از چهره‌های سیاسی و مقام‌های حکومت پیشین در خارج، تحت عنوان مجمع فدرال‌خواهان اعلام موجودیت کردند.

سرور دانش، معاون دوم رییس جمهور پیشین، لطیف پدرام، رهبر کنگره ملی و شماری از چهره‌های سیاسی، فرهنگی و مدنی از موسسان این مجمع اند.

«مجمع فدرال‌خواهان» تحقق نظام فدرالی را در کشور یگانه راه‌ حل بحران‌های سیاسی و منازعه قدرت در افغانستان می‌داند.

در منشور این مجمع آمده است: «مجمع فدرال‌خواهان متشکل از فدرالیست‌های افغانستان اعم از احزاب سیاسی، نهادهای مدنی، فعالان سیاسی، زنان، شخصیت‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی، علمای دینی، گروه‌های قومی و زبانی و اقشار مختلف جامعه که منشور و اساس‌نامه این مجمع را پذیرفته‌اند.»

مجمع فدرال‌خواهان گفته است: «نوع نظام سیاسی در هر کشوری باید مطابق متقضیات زمان و سازگار با ساختار اجتماعی و فرهنگی آن کشور باشد و توزیع قدرت سیاسی در دو بعد افقی و عمودی به‌طور متناسب و متعادل تنظیم گردد.»

این مجمع تجربه بین‌المللی فدرالیسم در جهان معاصر را موفق توصیف کرده و گفته‌ است که هم اکنون ۴۰ درصد از جمعیت جهان در کشورهای فدرال زنده‌گی می‌کنند. به گفته آنان، «مناسب‌ترین و شایسته‌ترین» نظام برای حل بنیادی بحران‌های متدوام در کشور، فدرال است.

همچنین در معرفی‌نامه این مجمع سیاسی آمده است: «مجمع فدرال‌خواهان در اختیار و انحصار هیچ حزب و گروهی نیست و همه فدرال‌خواهان می‌توانند بدون‌ قیدوشرط عضویت بگیرند.» این گروه سیاسی، تاکید کرده ‌که هدف نهایی آنان تنها مبارزه علیه طالبان نیست، بلکه برای داعیه بلند و پایدار مبارزه خواهند کرد.

«مجمع فدرال‌خواهان» افزوده که فدرالیسم به معنای تجزیه نیست و اعضای آن تجزیه‌طلب نیستند، بلکه فدرالیسم را راهی برای جلوگیری از تجزیه و حفظ وحدت و یک‌پارچه‌گی میهنی و ملی می‌دانند. این جریان تاکید کرده که فدرالیسم جابه‌جایی و بی‌جایی اقوام نیست و در نظام فدرال هر شهروند حق دارد در هر ایالتی که بخواهد زنده‌گی کند.

اعضای این نهاد تازه‌تاسیس سیاسی در تبعید، از جامعه جهانی و سازمان ملل متحد خواسته‌اند که در موضوع مرتبط به افغانستان «نظام فدرال [را] به‌عنوان تنها راه حل بنیادی و اساسی پایدار منازعات افغانستان بنگرند و در هر نوع گفت‌وگو و طرح خود جامعه متکثر و متنوع و حضور همه اقوام را در نظر بگیرند.»

عبداللطیف پدرام، یکی از اعضای «مجمع فدرال‌خواهان افغانستان» نظام فدرالی را بهترین گزینه برای حل بحران سیاسی در افغانستان می‌داند.

او در سخنرانی خود تاکید کرده که مردم افغانستان تا کنون نتوانسته‌اند «پا به مرحله ملت شدن و دولت-‌ملت» بگذارند و سر هویت ملی به «توافق و اجماع صادقانه» برسند.

پدرام افزوده است: «نزدیک به ۳۰۰ سال است به علت استبداد نهادینه‌شده، سلطه‌طلبی جنون‌آمیز قومی و پاره‌ای از عوامل دیگر، گسست‌ها و انقطاع‌های پی‌درپی مانع رسیدن به مولفه‌های مهم امنیت، ثبات، گفت‌وگو، یک‌دیگرفهمی و توسعه پایدار گردیده است.»

عبداللطیف پدرام، رهبر حزب کنگره ملی گفته است که تنها جمهوری فدرالیسم می‌تواند سلطه قومی را بشکند و امکان رسیدن به دموکراسی را فراهم کند.

وی افزوده است: «مردم می‌توانند بی‌کاری، تنگ‌دستی و فقر را تحمل کنند، اما نمی‌توانند تحقیر، بی‌اعتنایی، نگاه از بالا و درجه‌بندی اجتماعی برای اقوام و تبعیض هویتی، مذهبی و جنسیتی را تحمل کنند.»

با این حال، سرور دانش و از اعضای مجمع فدرال‌خواهان افغانستان در این نشست گفته که این جریان به‌هدف مبارزه با طالبان نه بلکه به‌منظور طرح یک داعیه سیاسی تشکیل شده است.

وی خواستار پذیرش نظام فدرالی از سوی طالبان شده است.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *