شورای مقاومت ملی: دربارهی نشست دوحه با جریانهای سیاسی مشوره نشده است
- انتشار: ۱۰ دلو ۱۴۰۲
- سرویس: تیتر 1سیاست
- شناسه مطلب: 170575
گروهی از چهرههای سیاسی مخالف طالبان موسوم به شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان میگوید که دربارهی نشست نمایندگان ویژهی کشورها در امور افغانستان در دوحه قطر، با جریانهای مؤثر سیاسی تا اکنون مشورههای لازم و کامل صورت نگرفته است.
قرار است به روزهای ۱۸ و ۱۹ فبروری دومین نشست نمایندگان ویژهی کشورها و سازمانهای منطقهای در دوحه به میزبانی دبیرکل سازمان ملل دربارهی افغانستان برگزار شود.
هدف از برگزاری این نشست بحث در مورد چگونگی رویکرد افزایش مشارکت بینالمللی دربارهی افغانستان بهگونهی منسجم و هماهنگ با درنظرگرفتن توصیههای ارزیابی مستقل در مورد این کشور گفته شده است.
این نشست بر اساس قطعنامهی شورای امنیت سازمان ملل دربارهی اجرای توصیههای ارزیابی مستقل که از سوی فریدون سینیرلیاوغلو، هماهنگکنندهی ویژه سازمان ملل انجام شده، برگزار خواهد شد. تعیین نمایندهی ویژه در امور افغانستان از جملهی این توصیهها است.
«شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان» امروز (سهشنبه، ۱۰ دلو) با نشر اعلامیهای گفته است که بر اساس قطعنامهی شورای امنیت ملل متحد، این سازمان متعهد شده است تا در مشوره با تمام جوانب، بهشمول جامعهی مدنی، جناحهای سیاسی، کشورهای منطقه و جامعهی جهانی، نمایندهی ویژه انتخاب کرده و بر اساس ارزشهای مندرج در منشور ملل متحد، راهحل مناسب برای برونرفت افغانستان از وضعیت کنونی جستوجو کند.
در اعلامیهی این شورا اما آمده است: «بر اساس اطلاعات رسیده و با توجه به ادعای گروه طالبان مبنی بر دعوت از آنان برای شرکت در این نشست، به نظر میرسد که علیرغم اعلام تاریخ اجلاس دوحه تا اکنون مشورههای لازم و کامل با جریانهای مؤثر سیاسی افغانستان صورت نگرفته است.»
این شورا افزوده است که نگرانی جناحهای سیاسی در سطح ملی و همچنین جلسات متعدد و تحرکات متضاد در سطح بینالمللی دربارهی افغانستان، نشاندهندهی عدم اجماع و انسجام ملی و بینالمللی در مورد افغانستان با محوریت سازمان ملل متحد است.
«شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان» تأکید کرده است که برای حل بحران افغانستان، فعالیت منسجم و هماهنگ با محوریت سازمان ملل متحد و با حضور همهی جوانب درگیر در قضیه افغانستان باید آغاز گردد.
در اعلامیهی این شورا آمده است: «با توجه به تجربیات گذشته، هرگونه کمبود و نادیدهگرفتن هر یک از طرفهای درگیر به منزلهی شکست روندهای موجود و طولانیشدن بحران افغانستان خواهد بود.»
این شورا اضافه کرده است که سازمان ملل متحد و جامعهی جهانی وظیفه دارند تا مردم افغانستان را از وضعیت کنونی نجات دهند و بهگفتهی این شورا، «تنها راه ممکن آغاز گفتوگوهای معنادار و منسجم، با حضور همهی طرفهای درگیر در قضیه افغانستان است.»
طالبان اما با تعیین نمایندهی ویژه از سوی سازمان ملل مخالف اند و ظاهرا گفتوگو را هم نمیپذیرند.
امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجهی طالبان دیروز در نشست کابل از کشورها خواست که به شیوهی حکومتداری این گروه احترام بگذارند و طرحهای خارجی در افغانستان نتیجه نمیدهد. او اشاره کرد که طرحهای سازمان ملل تا اکنون جز جنگ و بیثباتی نتیجهای نداشته است.
در ارزیابی فریدون سینیرلیاوغلو برای ایجاد حکومت فراگیر، صلح پایدار و توسعهی اجتماعی در افغانستان بر «گفتوگوی ملی» تأکید شده است. این در حالی است که طالبان ادعا دارند که حکومت این گروه فراگیر است و همچنین صلح و ثبات در افغانستان تأمین شده است.
نظرات(۰ دیدگاه)