سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان: پاکستان و ایران به برزخ دردناک برای خبرنگاران افغانستانی تبدیل شده‌اند

  • انتشار: ۱۰ جدی ۱۴۰۲
  • سرویس: سیاست
  • شناسه مطلب: 166538

سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان گفته است که پاکستان، ایران و دیگر کشورهای منطقه به «برزخ دردناکی میان بیم و امید» برای خبرنگاران افغانستانی تبدیل شده‌اند.

سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان روز یک‌شنبه، ۱۰ جدی، گزارشی تحت عنوان «وضعیت خبرنگاران تبعیدی افغانستان در پاکستان و ایران» نشر کرده است.

این گزارش به وضعیت وخیم، مشکلات و خواسته­‌های خبرنگاران افغانستانی که پس از سقوط حکومت پیشین به برخی از کشورهای منطقه، به­‌ویژه پاکستان و ایران مهاجرت کرده‌اند، اشاره می‌کند.

طبق گزارش، هم‌اکنون خبرنگاران در این دو کشور با سرنوشت نامعلوم روبه‌رو بوده و هر لحظه با چالش­‌های چون اخراج، تحقیر، مشکلات اقتصادی و آسیب­‌های روانی مواجه­‌اند.

به گفته این سازمان، این وضعیت ناگوار که منجر به از دست دادن حرفه و شغل خبرنگاری شده است، علاوه بر مشکلات اقتصادی در صورت بازگشت به افغانستان، آنان را با خطر جانی و امنیتی روبه‌رو خواهد کرد.

این سازمان تصریح کرده است که نهادهای امنیتی کشورهای همسایه که مسوول اخراج و بازداشت پناه‌جویان هستند، به خبرنگارانی که فکر می­‌کنند صدای همه پناهنده‌گان را بلند می­‌کنند و رفتار غیرانسانی با پناه‌جویان افغانستانی را مستند می­‌کنند، حساس هستند.

برپایه گزارش، سرنوشت رفتن این خبرنگاران به کشورهای غربی مشخص نیست، بازگشت به افغانستان هم به قیمت مرگ تمام می­‌شود.

در این گزارش نگاشته شده است: «همه این‌ها موجی از ترس، اضطراب و افسرده‌گی عمیق را به‌همراه دارد که روزنامه­‌نگاران را دچار مشکلات روحی و روانی کرده است.»

این سازمان معتقد است که خبرنگاران افغانستان در سراسر جهان مشکلات خاص خود را دارند.

با روی‌کارآمدن طالبان در افغانستان، شمار زیادی از خبرنگاران افغان به‌دلیل مشکلات امنیتی راهی کشورهای همسایه، اروپایی و امریکایی شده‌اند.

این در حالی است که سازمان گزارشگران بدون مرز نیز در گزارشی گفته است که طالبان از زمان تسلط دوباره بر افغانستان، رسانه‌های مستقل را سرکوب کرده‌اند.

این نهاد خاطرنشان کرده است که طالبان در سال ۲۰۲۳ میلادی، ۲۱ خبرنگار را زندانی کرده‌اند و سه خبرنگار هنوز در زندان این گروه به‌سر می‌برند.

با‌ این حال، طالبان همواره از وضعیت رسانه‌ها و خبرنگاران در افغانستان ابراز رضایت کرده‌اند.

نظرات(۰ دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *